Dodaj firmu

Otkup sekundarnih sirovina Neša

Dimitrija Savića 41
Novi Beograd, Beograd

Aki Gagi Mile otkup gvozdja

Otkup sekundarnih sirovina, bele tehnike, auto delva, mesinga, bakra i drugog ootpada.
Pročitaj više


Zvezdara, Beograd

Otkup gvožđa Crna mamba


Novi Beograd, Beograd

Otkup gvožđa Alpa Plus

Alpa Plus je firma koja vrši otkup sekundarnih sirovina, metala, elektronskog otpada, ugostiteljske opreme, polovnih vozila na teritoriji Beograda
Pročitaj više

Ibarski put 2, Velika Moštanica
Čukarica, Beograd

Otkup gvožđa Metal Servis 011

Metal servis 011 se bavi sakupljanjem sekundarnih sirovina od fizičkih i pravnih lica. Nalazimo se na Auto putu br. 20 u krugu bivše fabrike „Grmeč“ u blizini Prve televizije i Belmax Centra, opština Zemun
Pročitaj više

Auto put 20 (u krugu Grmeča i Belmax-a)
Zemun, Beograd

Otkup gvožđa Albert Boss

Čišćenje podruma, magacina, ostava, garaža, kancelarija, stanova. odnošenje starih stvari na teritoriji Beograda i okoline.
Pročitaj više


Novi Beograd, Beograd

Otkup gvožđa Tri brata i Tata

Tri brata i tata je porodičan posao otkupa sekundarnih sirovina na teritoriji Beograda i okoline.
Pročitaj više

Vinogradska 115k
Novi Beograd, Beograd

OTKUP GVOŽĐA BEOGRAD

„Otkup gvožđa! Skupljamo staro gvožđe! Skupljamo staro gvožđe!“ Nema ko od nas nije čuo užurbane glasove malih sakupljača starog gvožđa, još pre mnogo godina unazad. Danas je to postao veoma unosan biznis, koji podrazumeva otkup radi reciklaže, bez koje se opet pravilno upravljanje otpadom ne može ni zamisliti.

Bez obzira da li ste pravno ili fizičko lice, staro gvožđe koje imate, a svakako vam više nije potrebno, čak vam smeta i zauzima dragocen prostor, možete dati u otkup i pri tome i dodatno zaraditi.

Otkup starog gvožđa

Svaki otpad može pronaći svoju svrhu, pa pre nego što ga odnesete na obližnju deponiju, razmislite – može li se otpad pretvoriti u novac? Odgovor je da može i te kako, i to na taj način što firme za otkup sekundarnih sirovina dolaze na vašu adresu po otpad od gvožđa ili nekog drugog materijala, izmere, odvoze, pri čemu se vrši i plaćanje. Koriste se specijalno opremljena  vozila, na vama je samo da pozovete. 

Firme koje se bave ovim poslom poseduju uredne dozvole izdate od Ministarstva za zaštitu životne sredine. 

Pored gvožđa, vrši se otkup gotovo svega: bakra, aluminijuma, mesinga, elektronskog otpada, akumulatora, pet ambalaže, plastike, prohroma, bronze, olova, najlona, elektro motora, kablova, cinka... Sve može naći, zahvaljujući preradi i reciklaži, svoju ponovnu upotrebnu vrednost.

Reciklaža

Sakupljanje, izdvajanje, prerada i izrada novih proizvoda iz iskorištenih i odbačenih stvari ili materijala, predstavlja reciklažu. Veoma je važno prvo odvojiti otpad prema vrstama otpadaka. Mnoge otpadne materije mogu se ponovo iskoristiti ako su odvojeno sakupljene. Recikliranje je zapravo skupljanje i prerada svega što može ponovo da se iskoristi a da se ne baci.

Otkup gvožđa – iskustva

Gvožđe zaista može biti bilo šta, što se nalazi u svakom domaćinstvu ili poslovnom prostoru firme. To može izgledati kao hrpa starudije, ali vam ona može doneti novac, a sa druge strane, zahvaljujući preradi, ponovo će ući u upotrebu. 

Na primer, svako od nas ima u podrumu, šupi, možda u zadnjem delu dvorišta gde niko ne vidi, neku staru veš mašinu, zamrzivač, šporet, frižider, bojler, ili školjku automobila... U razvijenim zemljama poput Nemačke, na primer, postoji dobra praksa da kada date svoj stari automobil da se reciklira, uz doplatu dobijate nova kola. Takav vid poslovanja u Srbiji još nije zaživeo, ali svakako postoji mnoštvo predmeta od gvožđa koji će naći svoju novu svrhu.

Staro gvožđe pretvoreno u pare – nama dobro zvuči, a vama? Ako imate ovakav otpad, ne oklevajte, pozovite firme koje se nalaze oglašene ispod našeg teksta i dodatno popunite svoj budžet.

Otkup gvožđa – cena:

Cene otkupa gvožđa kreću se od 17 rsd po kilogramu, za fizička lica i od 21.5 do 23.5 za pravna lica koja daju u otkup otapdno gvožđe debljine od 3-6 mm, preko 6 mm ili debelo, od čega zavisi i tačna cena.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme za otkup sekundarnih sirovina koje se nalaze ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane