Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Otkup gvožđa
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Otkup gvožđa

„Skupljamo staro gvožđe! Skupljamo staro gvožđe!“ Nema ko od nas nije čuo užurbane glasove malih sakupljača sekundarnih sirovina, još pre mnogo godina unazad. Danas je to postao veoma unosan biznis, koji podrazumeva otkup radi reciklaže, bez koje se opet pravilno upravljanje otpadom ne može ni zamisliti.

 

 

Bez obzira da li ste pravno ili fizičko lice, staro gvožđe koje imate, a svakako vam više nije potrebno, čak vam smeta i zauzima dragocen prostor, možete dati u otkup i pri tome i dodatno zaraditi.

Otkup sekundarnih sirovina

Svaki otpad može pronaći svoju svrhu, pa pre nego što ga odnesete na obližnju deponiju, razmislite – može li se otpad pretvoriti u novac? Odgovor je da može i te kako, i to na taj način što firme za otkup sekundarnih sirovina dolaze na vašu adresu po otpad od gvožđa ili nekog drugog materijala, izmere, odvoze, pri čemu se vrši i plaćanje. Koriste se specijalno opremljena  vozila, na vama je samo da pozovete. 

Firme koje se bave ovim poslom poseduju uredne dozvole izdate od Ministarstva za zaštitu životne sredine. 

Pored gvožđa, vrši se otkup gotovo svega: bakra, aluminijuma, mesinga, elektronskog otpada, akumulatora, pet ambalaže, plastike, prohroma, bronze, olova, najlona, elektro motora, kablova, cinka... Sve može naći, zahvaljujući preradi i reciklaži, svoju ponovnu upotrebnu vrednost.

Reciklaža

Sakupljanje, izdvajanje, prerada i izrada novih proizvoda iz iskorištenih i odbačenih stvari ili materijala, predstavlja reciklažu. Veoma je važno prvo odvojiti otpad prema vrstama otpadaka. Mnoge otpadne materije mogu se ponovo iskoristiti ako su odvojeno sakupljene. Recikliranje je zapravo skupljanje i prerada svega što može ponovo da se iskoristi a da se ne baci.

Otkup gvožđa – iskustva

Gvožđe zaista može biti bilo šta, što se nalazi u svakom domaćinstvu ili poslovnom prostoru firme. To može izgledati kao hrpa starudije, ali vam ona može doneti novac, a sa druge strane, zahvaljujući preradi, ponovo će ući u upotrebu. 

 

 

Na primer, svako od nas ima u podrumu, šupi, možda u zadnjem delu dvorišta gde niko ne vidi, neku staru veš mašinu, zamrzivač, šporet, frižider, bojler, ili školjku automobila... U razvijenim zemljama poput Nemačke, na primer, postoji dobra praksa da kada date svoj stari automobil da se reciklira, uz doplatu dobijate nova kola. Takav vid poslovanja u Srbiji još nije zaživeo, ali svakako postoji mnoštvo predmeta od gvožđa koji će naći svoju novu svrhu.

Staro gvožđe pretvoreno u pare – nama dobro zvuči, a vama? Ako imate ovakav otpad, ne oklevajte, pozovite firme koje se nalaze oglašene ispod našeg teksta i dodatno popunite svoj budžet.

Otkup gvožđa – cena:

Cene otkupa gvožđa kreću se od 17 rsd po kilogramu, za fizička lica i od 21.5 do 23.5 za pravna lica koja daju u otkup otapdno gvožđe debljine od 3-6 mm, preko 6 mm ili debelo, od čega zavisi i tačna cena.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme za otkup sekundarnih sirovina koje se nalaze ispod našeg teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

27.11.2018
Miodrag Kostic
Gvozdje uvek ima cenu, iako se radi o polovnim stvarima. Ono sto je problem je sto se ono poprilicno krade tako da je najbolje da ukoliko vec imate neko otpadno gvozdje kuci isto i sto pre prodate nekom otpadu.
10.05.2017
Marta Dencevic
Moze ovde da se postigne jedna lepa cena.
25.04.2017
Janko Zivanovic
On u svakom slucaju treba da se dosta plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
12.04.2017
Ljubinka Sreckovic
Po pravilu je ovo odlican otkup koji ima i vise nego pristupacne cene.
29.03.2017
Petar Jankovic
Cena otkupa zavisi pre svega od toga u kakvom stanju je gvozdje.
14.03.2017
Nikolina Pantelic
Sto se ovog otkupa tice, pre ili kasnije se uvek postavi pitanje cene sto je po meni nesto potpuno normalno.
22.02.2017
Ivan Stojanovic
Sto se mene licno tice, otkup gvozdja u svakom slucaju posebno treba da se plati. Sve drugo je manje vazno.
06.02.2017
Jana Stankovic
Sto se mene licno tice, u svakom slucaju je otkup gvozdja nesto sto mora debelo da se plati. Sve drugo je daleko manje vazno.
25.01.2017
Marko Petrovic
Koliko mi se samo cini, sve veci broj ljudi se ponovo odlucuje da pocne da krade staro gvozdje.
09.01.2017
Biljana Brankovic
Gvozdje je uvek bitno samo sot oko toga zaista treba da se posavetujete bas sa nekim strucnim licem u koje mozete da imate puno poverenje.
28.10.2016
Darko Dare
koja je cena
28.10.2016
Darko Dare
koja je ena za gvozdje mix i prva klasa i kontakt mi ostavite u komentaru
29.08.2016
Dusan Markovic
Gvozdje uvek ima cenu, iako se radi o polovnim stvarima. Ono sto je problem je sto se ono poprilicno krade tako da je najbolje da ukoliko vec imate neko otpadno gvozdje kuci isto i sto pre prodate nekom otpadu.