Zanima vas otkup brilijanata? Za sam početak ovog teksta, hajde da napravimo razliku između dijamanata i brilijanata. Dakle, dijamant je prirodni mineral, koji se obrađuje. To se radi tako što se on brusi, seče, polira, i na kraju se kao konačni proizvod dobija brlijant.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi gde možete naći ponudu za OTKUP BRILIJANATA

Beograd

Otkup dragocenosti Antika 011
Ruzveltova 8
Zvezdara

Antikvarnica Antika 011 vrši za Vas usluge komisione prodaje i besplatne procene svih vrsta dragocenosti....
Pročitaj više

Pre 22 h poslednji put pozvana firma

Zanima vas otkup brilijanata? Za sam početak ovog teksta, hajde da napravimo razliku između dijamanata i brilijanata. Dakle, dijamant je prirodni mineral, koji se obrađuje. To se radi tako što se on brusi, seče, polira, i na kraju se kao konačni proizvod dobija brlijant.

U našem tekstu saznajte više o otkupu brilijanata, tj. ako imate u posedu ovakav dragi kamen koji vam, iz nekog razloga, nije više potreban, gde možete isti da ponudite, koliko novca da očekujete kao i od čega zavisi cena...

Otkup brilijanta

Širom sveta, u mnogim rudnicima, iskopavaju se dijamanti. Interesantno je napomenuti da je to najtvrđi mineral na svetu. U tom smislu, brilijant bi bio samo najpopularnija verzija dijamanta, odnosno, najpoznatiji oblik njegovog brušenja.

U svakodnevnom životu, često se koriste oba naziva, i dijamant i brilijant, tako da se misli da je reč o dva različita kamena, iako nije tako. Kada se dijamant brusi, dobija se nakit ili se jednostavno poklanja dijamant u blisteru.

Dakle, isti dragi kamen je u pitanju, s tim što se brilijant brusi na poseban način.

Ukoliko ste odlučili da date brilijant u otkup, tada je najbolje da izaberete one zlatarske i druge radnje koje vrše ovaj posao, a koje su pri tome, renomirane i poznate, jer ćete samo na taj način biti sigurni da će procena biti obavljena dobro, i od strane stručnih lica i poznavalaca, tako da to znači i očekivanu svotu novca od ove prodaje.

Otkup brilijanata iskustvo

Na našoj stranici su oglašene firme koje se bave otkupom brilijanata, tako da možete da zakažete dolazak i besplatnu procenu vrednosti brilijanta koga posedujete. Dobro je znati da procenu obavljaju osobe koje su sa dugogodišnjim iskustvom, tako da će krajnja cena koja vam bude ponuđena biti sasvim realna i prihvatljiva za obe strane.

Brilijanti otkupljivanje

Ono što određuje cenu brlilijanta pri otkupu su četiri faktora. Pre svega, to je carat, ili težina, color ili boja, clarity ili čistoća, i cut ili sečenje. Kada se brilijant otkupljuje, vrši se provera dragog kamena po sva ova četiri parametra, pa se na taj način dobija procena kvaliteta.

Nije moguće da pozovete telefonom i da saznate cenu za svoj dragi kamen, on mora da bude pregledan na već opisani način. Nakon toga, daje vam se ponuda za otkup. Najbolji način je da dođete lično i da se konsultujete sa stručnjacima oko otkupne cene, i samog kvaliteta dragog kamena.

Otkup brilijanata vrednost i cena

Koliko novca ćete dobiti za određeni brilijant, zavisi od više faktora. Zbog toga je najsigurniji način da donesete brilijante u odabranu zlatarsku radnju, radi obavljanja besplatne procene. Na cenu najviše utiču četiri faktora koje smo spomenuli u prethodnom delu teksta.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Ostavite komentar
Ocenite firmu