Dodaj firmu

Otkup sekundarnih sirovina Neša

Dimitrija Savića 41
Novi Beograd, Beograd

Aki Gagi Mile otkup bakra

Otkup sekundarnih sirovina, bele tehnike, auto delva, mesinga, bakra i drugog ootpada.
Pročitaj više


Zvezdara, Beograd

Otkup bakra Crna mamba


Novi Beograd, Beograd

Otkup bakra Alpa Plus

Alpa Plus je firma koja vrši otkup sekundarnih sirovina, metala, elektronskog otpada, ugostiteljske opreme, polovnih vozila na teritoriji Beograda
Pročitaj više

Ibarski put 2, Velika Moštanica
Čukarica, Beograd

Otkup bakra Metal Servis 011

Metal servis 011 se bavi sakupljanjem sekundarnih sirovina od fizičkih i pravnih lica. Nalazimo se na Auto putu br. 20 u krugu bivše fabrike „Grmeč“ u blizini Prve televizije i Belmax Centra, opština Zemun
Pročitaj više

Auto put 20 (u krugu Grmeča i Belmax-a)
Zemun, Beograd

Otkup bakra Albert Boss

Čišćenje podruma, magacina, ostava, garaža, kancelarija, stanova. odnošenje starih stvari na teritoriji Beograda i okoline.
Pročitaj više


Novi Beograd, Beograd

Otkup bakra Tri brata i Tata

Tri brata i tata je porodičan posao otkupa sekundarnih sirovina na teritoriji Beograda i okoline.
Pročitaj više

Vinogradska 115k
Novi Beograd, Beograd

Culi smo za otkup bakra. Sve se može pretvoriti u novac, samo mnogi ljudi ne znaju za tu tajnu. Kada vam kažemo da otpad može postati papirna novčanica, možda nam u prvi mah nećete verovati. Ali, to je istina, a dokaz za to su firme koje se bave otkupom sekundarnih sirovina.

Otkup sekundarnih sirovina

Mnoge ljude zanima tačna definicija pojma sekundarne sirovine. To su zapravo, otpaci koji se mogu koristiti doradom ili neposredno, a prerada podrazumeva reciklažu. Reciklaža je izdvajanje materijala iz otpada i njegovo ponovno korišćenje. 

Uključuje sakupljanje, izdvajanje, preradu i izradu novih proizvoda iz iskorištenih stvari ili materijala. Ono što se prvo uradi, to je da se odvoji otpad prema vrstama otpadaka. 

U recikliranje spada sve što može ponovo da se iskoristi a da se ne baci. Uz pomoć reciklaže u svakodnevnom životu, možemo slobodno reći da se na taj način pravilno i korisno upravlja otpadom.

Otkup metala 

Kada govorimo o otkupu metala, mislimo na otkup bakra, aluminijuma i gvođža. U savremenom svetu, od metala je moguće napraviti mnoge stvari, kao što su autobusi, vozovi, automobili, avioni, šporeti, frižideri, limenke za napitke, bočice za dezodoranse... Kao što vidimo, primena je zaista široka.

U nekim zemljama koje su veoma razvijene, stari automobili se daju na recikliranje, a uz doplatu se mogu kupiti potpuno nova kola. Mogu se reciklirati i električni aparati, na primer, u Nemačkoj, godišnje se razloži i preradi  100 000 frižidera, 150 000 televizora, kao i oko 15 000 tona drugih aparata. Sve su to zaista impozantne cifre. 

Na ovaj način se daje značajan doprinos u očuvanju životne sredine. 

Otkup bakra – iskustva

Suvišni bakar, za firme koje se bave njegovim otkupom je značajna i korisna sirovina. Takva preduzeća poseduju sve potrebne dozvole za rad, što se smatra značajnom potvrdom za kvalitet poslovanja, dok se u cilju efikasinijeg poslovanja koriste vozila transportne službe.

Kada govorimo o otkupu bakra, koji spada u otkup metala, navešćemo šta se sve pod tim pojmom podrazumeva.

Dakle, u pitanju su bakarni limovi ili trake debljine preko 2 milimetra; guljena užad koja su bez izolacije i laka, izrađena od bakarne žice prečnika preko jednog milimetra; debelozidne cevi dužine zida iznad 2 mm; pres ostaci; bakarne šipke prečnika preko 3 mm.

Dalje, navedimo bakarne cevi debljine zida od 0, 5 do 2 mm, bakarne šipke ili žice, prečnika od 1 do 2 mm, potom bakarne šine debljine od 1 do 3 mm. 

Kao otkup bakra podrazumeva se i otkup lak žice, zatim guljene užadi od licnaste žice prečnika ispod 0, 5 mm, zatim žice sa prevlakom kalaja, nikla, cinka, bez obzira na dimenziju, kao i bakarni špon sa maksimalno 2% ulja, vlage, emulzije.

Otkup bakra – cena:

Prilikom prodaje starog bakra može se zaraditi od 370 do 395 dinara, u zavisnosti od klase bakra. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme za otkup sekundarnih sirovina ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane