Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Otkup bakra
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Otkup bakra

Sve se može pretvoriti u novac, samo mnogi ljudi ne znaju za tu tajnu. Kada vam kažemo da otpad može postati papirna novčanica, možda nam u prvi mah nećete verovati. Ali, to je istina, a dokaz za to su firme koje se bave otkupom sekundarnih sirovina.

 

Otkup sekundarnih sirovina

Mnoge ljude zanima tačna definicija pojma sekundarne sirovine. To su zapravo, otpaci koji se mogu koristiti doradom ili neposredno, a prerada podrazumeva reciklažu. Reciklaža je izdvajanje materijala iz otpada i njegovo ponovno korišćenje. 

Uključuje sakupljanje, izdvajanje, preradu i izradu novih proizvoda iz iskorištenih stvari ili materijala. Ono što se prvo uradi, to je da se odvoji otpad prema vrstama otpadaka. 

U recikliranje spada sve što može ponovo da se iskoristi a da se ne baci. Uz pomoć reciklaže u svakodnevnom životu, možemo slobodno reći da se na taj način pravilno i korisno upravlja otpadom.

Otkup metala 

Kada govorimo o otkupu metala, mislimo na otkup bakra, aluminijuma i gvođža. U savremenom svetu, od metala je moguće napraviti mnoge stvari, kao što su autobusi, vozovi, automobili, avioni, šporeti, frižideri, limenke za napitke, bočice za dezodoranse... Kao što vidimo, primena je zaista široka.

U nekim zemljama koje su veoma razvijene, stari automobili se daju na recikliranje, a uz doplatu se mogu kupiti potpuno nova kola. Mogu se reciklirati i električni aparati, na primer, u Nemačkoj, godišnje se razloži i preradi  100 000 frižidera, 150 000 televizora, kao i oko 15 000 tona drugih aparata. Sve su to zaista impozantne cifre. 

Na ovaj način se daje značajan doprinos u očuvanju životne sredine. 

Otkup bakra – iskustva

Suvišni bakar, za firme koje se bave njegovim otkupom je značajna i korisna sirovina. Takva preduzeća poseduju sve potrebne dozvole za rad, što se smatra značajnom potvrdom za kvalitet poslovanja, dok se u cilju efikasinijeg poslovanja koriste vozila transportne službe.

 

 

Kada govorimo o otkupu bakra, koji spada u otkup metala, navešćemo šta se sve pod tim pojmom podrazumeva.

Dakle, u pitanju su bakarni limovi ili trake debljine preko 2 milimetra; guljena užad koja su bez izolacije i laka, izrađena od bakarne žice prečnika preko jednog milimetra; debelozidne cevi dužine zida iznad 2 mm; pres ostaci; bakarne šipke prečnika preko 3 mm.

Dalje, navedimo bakarne cevi debljine zida od 0,5 do 2 mm, bakarne šipke ili žice, prečnika od 1 do 2 mm, potom bakarne šine debljine od 1 do 3 mm. 

Kao otkup bakra podrazumeva se i otkup lak žice, zatim guljene užadi od licnaste žice prečnika ispod 0,5 mm, zatim žice sa prevlakom kalaja, nikla, cinka, bez obzira na dimenziju, kao i bakarni špon sa maksimalno 2% ulja, vlage, emulzije.

Otkup bakra – cena:

Prilikom prodaje starog bakra može se zaraditi od 370 do 395 dinara, u zavisnosti od klase bakra. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme za otkup sekundarnih sirovina ispod našeg teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

09.04.2019
Душан Радин
Ima li toga u Srpskoj Crnji,gde ja živim?
27.11.2018
Andriajana Simic
Po pitanju otkupa bakra postoji veliki broj mesta koja se bave sa otkupom sekundarnih sirovina. Cene su nekako popirlinoc ujednacene ali su nekako Roki i njegovi sinovi poprilicno pouzdani.
10.05.2017
Marta Dencevic
Koliko mi se samo cini, svaki bakar ima neku svoju posebnu cenu.
25.04.2017
Janko Zivanovic
U svakom slucaju ovo i ije vise toliko teska aktivnost kao sto se mozda cini.
12.04.2017
Ljubinka Sreckovic
Bakar i dalje ima jaku cenu. Pogledajte samo statistiku kriminaliteta i toga sta se grade od sekundarnih sirovina.
29.03.2017
Petar Jankovic
Verovali ili ne, bakar u svakom slucaju ima i vise nego posebnu cenu.
14.03.2017
Nikolina Pantelic
Nije tacno da bakr nema vise cenu, bakar i te kako ima i dalje i vise nego aktuelne cene.
22.02.2017
Ivan Stojanovic
Ono sto je generalno cinjenica je to da se otkup bakra moze pre svega uraditi po veoma povoljnim cenama u koje mozete da imate puno poverenje.
06.02.2017
Jana Stankovic
Sto se ovoga tice, otkup bakra nije bas potpuno stao. I dalje kopaju Romi po deponijama u potrazi za bakrom.
25.01.2017
Marko Petrovic
Koliko sam mogao da cujem, bakar ima sve manju i manju cenu. Tako da se ne isplati krasti.
09.01.2017
Biljana Brankovic
Moje licno misljenje je da po ovom pitanju samo treba da se opredelite za kvalitet i da vise nista po tom pitanju ne treba da brinete.
29.08.2016
Dusan Markovic
Po pitanju otkupa bakra postoji veliki broj mesta koja se bave sa otkupom sekundarnih sirovina. Cene su nekako popirlinoc ujednacene ali su nekako Roki i njegovi sinovi poprilicno pouzdani.