Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Otkup aluminijuma
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Otkup aluminijuma

Savremeni svet se ne može zamisliti bez otkupa sekundarnih sirovina i njihove reciklaže. Zašto otpad ne bi doneo novac? U današnje vreme, ne postoji skoro ništa što se trajno baca, a da ne može preradom ponovo da se iskoristi i dovede u novo, upotrebno stanje.

 

 

Na taj način se značajno doprinosi zaštiti životne sredine i planete Zemlje, generalno, o čemu je naročito podignuta svest u poslednjih nekoliko godina.

Otkup sekundarnih sirovina

Postoje firme koje su specijalizovane za otkup sekundarnih sirovina i njihovu preradu. Oni poseduju potrebne mašine za kvalitetno obavljanje posla. Svesni rastućeg problema u našem okruženju koji predstavlja otpad koji nije do sada tretiran na pravi način, poslovanje ovakvih preduzeća se zasniva na prikupljanju i preradi sekundarnih sirovina.

Otpad, koji je za vas suvišan, tretira se kao značajna i upotrebljiva sirovina. Posedovanje svih potrebnih dozvola za rad dokazuje i potvrđuje kvalitet poslovanja. 

Da bi se posao otkupa sekundarnih sirovina brzo, efikasno i uspešno obavio, firme imaju transportnu službu, pa tako otkupljuju sve metale i ostalo: aluminujum, bakar, mesing, prohrom, cink, olovo, bronzu, gvožđe, plastiku...

Radi se i sa fizičkim i sa pravnim licima, pa ako imate ovakav materijal koga želite da se rešite, i pri tome da dodatno zaradite, najbolje je da pozovete firme ispod našeg teksta, te da se informišete o svim uslovima poslovanja.

Reciklaža

Nekada davno, otpad je bio samo to i ništa više. U današnjem savremenom svetu, otpad se pretvara ponovo u nove proizvode, i za to možemo da zahvalimo postupku koji se naziva recikaža. 

 

 

Jednostavno rečeno, reciklaža je izdvajanje materijala iz otpada i njegovo ponovno korišćenje. To je sakupljanje, izdvajanje i prerada, te izrada sasvim novih proizvoda iz iskorištenih stvari ili materijala. U recikliranje spada sve što može ponovo da se iskoristi a da se ne baci.

Može se reciklirati staklo, papir, karton, aluminijum, keramika, plastika, gvožđe...

Otkup aluminijuma – iskustva

Postoje firme koje su specijalizovane za otkup aluminijuma. One otkupljuju otpadni aluminijum svih vrsta. Neke ljude će zanimati koje su to vrste aluminijuma, pa ćemo samo kratko navesti:

U pitanju su profili, čisti bez boje, čisti obojani, čisti termo, čisti mešani, limovi, nebojani, bojani, tvrdi, ofset ploče, felne, limenke, hladnjaci, Al/Cu sa dodatkom bakra, Al/Al od čistog aluminijuma, špon, folija... 

Najčešće se otkupljuje tvrdi i meki kao miks. 

Firme koje se bave otkupom sekundarnih sirovina poseduju potrebne dozvole od Ministarstva za zaštitu životne sredine. 

Otkup aluminijuma – cena:

Cena za otkup aluminijuma kreće se u rasponu od 85 dinara po kilogramu u proseku, za fizička lica; hladnjaci aluminijum, oko 55 rsd, hladnjaci alu-bakar 135 rsd, dok za neočišćen aluminijum možete obezbediti u proseku 42 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme za otkup sekundarnih sirovina ispod teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Marina Dakic
Po pitanju otkupa aluminijuma, najbolje resenje za vas je da posetite otkup sekundarnih sirovina Riki. To je mesto u koje mozete imati puno poverenje i biti potpuno sigurni da cete dobiti povoljnu cenu.
Marta Dencevic
Po meni, kako god da okrenete, on je veoma vazan.
Janko Zivanovic
U svakom slucaju ne bi trebao alumijum da ima neku previse jaku cenu kako god da okrenete.
Ljubinka Sreckovic
Kako god da okrenete, ovaj otkup mora debelo da kosta, kako pre tako i kasnije.
Petar Jankovic
Nije nikada on bio nesto posebno jeftin. To po meni ne treba nista da vas cudi.
Nikolina Pantelic
problem je u tome sto ovaj otkup ne moze da se po povoljnim cenama uradi bas na svakom mestu.
Ivan Stojanovic
Sto se mene licno tice, svaki otkup aliminijuma je prica za sebe koja treba posebno da se isprica.
Jana Stankovic
Koliko mi se samo cini, sto se tice aluminijuma samo trebad a znate da je veoma bitno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.
Marko Petrovic
Aluminijum je uvek imao bas onako jaku cenu.
Biljana Brankovic
Koliko samo mogu da vidim, aluminijum ima sve bolju cenu. Tako da ako imate nesot sto vam od aluminijuma ne treba u svakom slucaju je bolje da potrazite bas neko strucno lice.
Dusan Markovic
Po pitanju otkupa aluminijuma, najbolje resenje za vas je da posetite otkup sekundarnih sirovina Riki. To je mesto u koje mozete imati puno poverenje i biti potpuno sigurni da cete dobiti povoljnu cenu.