Ortopedija Beograd

Adresa: Svetog Save 32/8
Beograd
Adresa: Rajka Mitića 28a, Dedinje
Beograd
Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 193a
Beograd
Adresa: Antifasisticke borbe 23ž, Beograd
Beograd
Adresa: Patrijarha Varnave 41
Beograd
Adresa: Ivankovačka 8
Beograd

Ortopedija Kragujevac

Adresa: Mirka Jovanovića 25
Kragujevac
Adresa: Kralja Milutina Cetvrtog 19b
Kragujevac
Adresa: Vojvode Putnika 41
Kragujevac

Ortopedija Šabac

Adresa: Jovana Cvijića 8
Šabac
Adresa: Jovana Cvijića 8
Šabac
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Ortopedija
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Ortopedija

Svi znamo koliko su deca nemirna, i često viđamo klince i klinceze kako imaju gips na ruci ili nozi na kome su potpisi njihovih drugara, kao znak podrške do što skorijeg ozdravljenja. Ukoliko se ovako nešto dogodi detetu, prava adresa na koju se treba obratiti je dečiji ortoped.
 

Dečija ortopedija

Dečija ortopedija je zapravo posebna grana ortopedije, koja se bavi koštano-zglobnim deformitetima, ili povredama kostiju, mišića i zglobova kod dece.
Koji su to razlozi zbog kojih roditelji svoje dete dovode kod ortopeda? Dete može imati urođene anomalije koštano-zglobnog sistema, ali i određene traume koje su nastale tokom porođaja.
Zahvaljujući iskusnim dečijim ortopedima, kao i opremi koja se pri pregledima koristi, moguće je zbrinuti povrede kostiju, zglobova i mišića kod dece, ali isto tako pratiti i lečiti dete sa poremećajima u rastu i razvoju koštano-zglobnog sistema.

Ortoped

Kada dovedete dete kod ortopeda, radi pravilne dijagnostike može biti urađeno rendgensko snimanje. Na ovaj način će ortoped imati uvid u izgled kosti, zgloba ili kičmenog stuba. Na rendgenskom snimku se može videti naprsnuće, prelom, dislokacija, tumor, zapaljenje... Da bi se kost ili zglob videli dobro, neophodno je napraviti dva snimka iz različitih pravaca.
Da bi se otkrile anomalije kuka, potrebno je uraditi ultrazvuk kukova kod dece. Blagovremeno otkrivena displazija kuka ili dislokacija može se lečiti konzervativno i mora se redovno kontrolisati.

Dečiji ortoped

Kada govorimo o ultrazvuku koji se može uraditi u sklopu ortopedskog pregleda, napemenimo još da postoji i ultrazvuk zgloba i ultrazvuk mišića. Kod prvopomenutog, pregled se radi u cilju dijagnostike izliva tečnosti u šupljini zgloba ali i radi vizualizacije vanzglobnih struktura.
 
 
Ultrazvukom mišića možemo isti lepo videti, njegovu strukturu, te postojanje delimične ili potpune rupture, i eventualno postojanje podliva.
U slučaju dislokacije, sprovodi se repozicija kosti ili zgloba, odnosno razdvajanje delova prelomljene kosti ili iščašenog zgloba, pri čemu je cilj da se koštani okrajci dovedu u idealan položaj. Repozicija se može uraditi u lokalnoj i opštoj anesteziji. Nakon ove intervencije, kost ili zglob se imobilišu gipsanim zavojem.
Gipsana imobilizacija se sprovodi kod preloma i naprsnuća kosti, kao i kod uganuća i iščašenja zgloba. Ono što je cilj ovog postupka jeste da se delovi polomljene kosti ili susedne zglobne površine zadrže u idealnom položaju, kako bi zarastanje bilo pravilno, odnosno, kako bi zglob sačuvao svoju stabilnost. Koristi se običan ili plastični gips. 
Na kraju, spomenimo da u ordinacijama dečijih ortopeda možete dobiti i usluge ortopedske hirurgije.

Ortopedija – cena pregleda:

Za pregled ortopeda potrebno je izdvojiti od 3500 do 5000 dinara.
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Mihajlo Nastasovic
Ukoliko necega postoji u danasnje vreme onda su to veliki problemi sa ortopedima.
Simona Vucinic
U svakom slucaju nije ni malo lako biti ortoped pogotovo tokom ledenih zimskih dana.
Todor Markovic
Sto se ortopeda tice, kvalitet ce biti sigurno dobar ako ih debelo platite.
Marta Dencevic
Sto se ortopedije tice, naravno da kvalitet treba da bude na prvom mestu. Sve drugo je cisto gubljenje vremena.
Janko Zivanovic
sto se mene licno tice, ortopedija je nesto sto se i dalje razvija a i lekari zaista i dalje veoma uce iz te nove oblasti.
Ljubinka Sreckovic
Moje je licno misljenje da po pitanju ortopeda, zaisat treba da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je ako mene licno pitate daleko manje vazno.
Petar Jankovic
Koliko mi se cini, po pitanju ortopeda, samo treba da znate da je veoma bitno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.
Nikolina Pantelic
Sto se tice ortipedije, samo treba da znate da je nauka u ovoj oblasti poprilicno napredovala.
Ivan Stojanovic
Ukoliko vam je po pitanju vaseg deteta potreban kvlaitetan ortoped, samo treba da se posavetujete sa vasim proverenim pedijatrom koji ce vas nakon toga sigurno uputiti na pravu adresu.
Jana Stankovic
realno govoreci, po pitanju ortopedije, samo treba da posetite pedijatrijsku ordinaciju Moje dete koja se nalazi u Beogradu u u kojoj zaista rade deivni i kvalitetni pedijatri koji ce vasem detetu pruziti svu neophodnu negu.
Biljana Brankovic
Definitinov je po pitanju ortopedije, ubedljivo najbolje resenje da posetite pedijatrijsku ordinaciju Afeja Pediatrica. jednostavno, mislim da u tom slucaju sigurno necete pogresiti.
Marko Petrovic
Ukoliko se imali odredjenu povredu noge, onda je potrebno da se na kvalitetan nacin pozabavite resavanjem tog problema i da na prvom mestu pronadjete nekog proverenog ortopeda.
Dusan Markovic
Po pitanju ortopedskih problema, situacija je poprilicno sto se mene tice jasna. Potrebno je da posetite iskljucivo ovlascenje drzavne ustanove i ortpopede koji su po meni u svakom slucaju u najboljoj prilici da se pozabave sa ovim problemom.
Jovana Milinkovic
Ukoliko vam je potreban kvalitetan ortoped, onda svakako treba da posetite pedijatra Dr. Raketic. To pisem kada govorimo o deci. To je jedan veoma savestan i odgovoran pedijatar a deca su kao sto nam je dobro poznato sklona da lako upadnu u nevolju.