Orhideja je izuzetan cvet i njeni ljubitelji tvrde da orhideje pripadaju najelegantnijoj porodici cvetnica poznatoj čoveku. Ono oko čega nema zbora, jeste da ove ekstravagantne biljke plene svojim neobičnim, gotovo vanzemaljskim cvetom i nežnom, delikatnom stabljikom. 

 

 

 

Ako svojoj dami poklonite orhideju, verovatno će odmah u mašti zamisliti neke scene iz filma „Wild orchid“ (Divlja orhideja), što uopšte nije loš scenario za veče. 

Orhideje na poklon

Od davnina, orhideje su predstavljale simbol ljubavi i lepote. U mnogobrojnim prilikama, od venčanja preko konferencija, cvetni aranžmani napravljeni od orhideja najčešće su bili jedini ukrasni aranžmani na stolovima. 

Vanserijska lepota ovog cveta, čini da mnogi ljudi gaji istinsku strast prema orhidejama. Svakako ćete vašu izabranicu ostaviti bez daha, kada joj poklonite buket ovog cveća. U drugim situacijama, orhideje su uvek savršen poklon.

Orhideje – iskustva

Poznato je da postoji oko 750 rodova orhideja i preko trideset hiljada hibrida. Svake godine ih je sve više, na opštu radost mnogobrojnih ljubitelja ovog cveta.

Ako ste se odlučili da orhideju gajite u vašem domu, u cvećari morate izabrati takvu vrstu cveta koja odgovara uslovima u vašem stanu ili kući. 

 

  

 

Većini orhideja prijaće ukoliko je vaš stan svetao. Ovaj cvet uživa na temperaturi od 20 do 23 stepena, međutim, kada je zima, pomiriće se sa temperaturom od 15 do 18 stepeni. To bi značilo, da biljka ipak nije previše zahtevna u ovom pogledu. 

Ono što bi trebalo da znate, jeste da boja lista može biti dobar indikator količine svetlosti. To ćete znati tako što zdrave orhideje imaju svetlozelen, zdrav list.

Važno je da nemate suv vazduh u kući, jer to orhideje ne vole. Saksiju možete staviti na mesto iznad grejnog tela u veću, vlažnim materijalom obloženu saksiju. 

Orhideje – naručivanje

Možda želite da iznenadite vama dragu osobu, i da joj poklonite buket orhideja koji će biti isporučen na njenu adresu? U buket uvek možete umetnuti, lepim rukopisom ispisanu nežnu ljubavnu poruku ili već u zavisnosti od prigode povodom koje šaljete buket. 

Ako želite da budete misteriozni obožavalac, ne morate se ni potpisati, a dostavna služba izabrane cvećare isporučiće buket na adresu. Sve možete završiti i telefonom ili naručiti preko interneta, a onda samo ostaje da uživate u tome što se vaša draga pita, ko li je poslao ovako ekstravagantan poklon namenjen baš njoj?

Orhideje – cena:

Prosečna cena jednog cveta je oko 500 dinara.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate cvećare ispod teksta.

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Orhideje
Pitaj firme

Cvetni aranžman sa ružama i orhidejama

Akcija -% 2600 Din.
Cvetni aranžman sa ružama i orhidejama - 2.600 din! VAŽNA JE PAŽNJA Flowers & Chocolate!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Korpa sa orhidejama i gerberima

Akcija -% 1300 Din.
Korpa sa orhidejama i gerberima - 1.300 din! Cvećara POKLONI ME!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Orhideje, vino i slatkiši u kutiji - idealan poklon!

Akcija -% 5499 Din.
Orhideje, vino i slatkiši u kutiji - idealan poklon! - 5.499din! Samo u Cvećari Nađin kutak!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon
Orhideja

Orhideja

1.500 1.300

Bidermajer - prelep spoj orhideja i ruža sa alstromerijom i ornitogalumom!

Akcija -24% 4200 Din.
Bidermajer - prelep spoj orhideja i ruža sa alstromerijom i ornitogalumom! - 4.200din! Samo u Cvećari Nađin kutak!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

10.10.2018
Andriajana Simic

Orhidija je jedan mnogo lep cvet. Naravno, treba da vodite racuna da ga posadite na lepom mestu. Ukoliko ste krenuli u neke goste, onda ne treba da zalite novac i slobdno kupite najlepse koje postoje u Beogradu.

30.08.2017
Ivana Petrovic

Orhideja je jedan prelep cvet ali on zahteva jednu posebnu negu i nije ni malo jednostavan. AKo pricamo realno, cene su veoma zahtevne ali nikako nisu presudne kada se uzme u obzir koliko truda potrebno da se ulozi.

17.05.2017
Filip Milutinovic

Koliko mi se samo cini, moraju sve orhideje da se lepo plate. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

03.05.2017
Marina Zivkovic

U svakom slucaju one moraju da se dosta plate. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

19.04.2017
Mihajlo Nastasovic

U svakom slucaju one moraju da se debelo plae kako god da okrenete. Sve drugo je po meni samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

05.04.2017
Jovana Milinkovic

Sto se orhideja tice, sigurno pre ili kasnije trebate da dodjete do kvaliteta. Sve drugo stvari su po meni samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

03.04.2017
Todor Markovic

Po pravilu su one nesto sto je i vise nego posebno. Sve drugo je mnogo losije resenje.

17.03.2017
Lea Stankovic

One su prelepo cvece a opet ne toliko skupo.

28.02.2017
Janko Zivanovic

Moje licno misljenje je takvo da su sve orhideje nesot sot mora debelo da se plati. Sve drugo je mnogo losije resenje.

09.02.2017
Simona Vucinic

Sto se njih tice, realno je bitno samo da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je daleko manje vazno. Pri tome, ni cene nisu bas neke narocito dobre.

13.01.2017
Petar Jankovic

Sto se tice orhideja, samo treba da znate d je veoma bitno da se pobrinete za bas jedan dobar i proveren kvalitet.

23.12.2016
Marta Dencevic

Moje licno misljenje je da cene za orhideje nisu ni malo jeftine. Ako se vec odlucite da bas njih kupite, moracete da izdvojite neku malo vecu sumu novca.

07.12.2016
Ivan Stojanovic

Po ovom pitanju, samo treba da se opredelite za kvalitet i vise nista po tom pitanju ne treba da se brinete.

21.11.2016
Ljubinka Sreckovic

Mislim da jedne od najkvalitetnijih cena za orhideje, mozete da pronadjete u cvecari Alpinija.

21.11.2016
Nikolina Pantelic

Po pitanju veoma kvalitetnih orhidijena, smatram da je ubedljivo najbolje resenje za vas da posetite cvecaru Mihaela. Kazem vam to potpuno iskreno posto je u danasnje vreme zaista puno takvih cvecara.

01.11.2016
Biljana Brankovic

Orhideje su ipak veoma lepo cvece. Kada odlucim da kupim orhideje onda u tom slucaj zaista ne zalim novac.

09.09.2016
Marko Petrovic

Orhideje su jedno od najtrazenijih cvetova kod nas. cena moez poprilcino u odredjim periodima godine da varira ali se zna da su uvek skupljne one orhideje koje su uvoz iz Holandije.

05.08.2016
Dusan Markovic

Orhideja je jedan veoma lep cvet. Moze se kupiti u svoro svim cvecarama i to po veoma povoljnim cenama. E sad, sve zavisi sta se za vas podrazumeva kao veoma povoljno. U svakom slucaju, ukoliko odlucite da nekome poklonite orhideju, sigurno se necete pokajati.

06.07.2016
Jana Stankovic

Orhidija je jedan mnogo lep cvet. Naravno, treba da vodite racuna da ga posadite na lepom mestu. Ukoliko ste krenuli u neke goste, onda ne treba da zalite novac i slobdno kupite najlepse koje postoje u Beogradu.