Dodaj firmu

Organizacija pogreba Pogrebno Pecić

Pogrebno Pecić nalazi se u Kraljevu. Bavi se kompletnom organizacijom sahrane u zemlji i inostranstvu, sređivanjem kompletne dokumentacije i prevozom pokojnika u zemlji i inostranstvu.
Pročitaj više

Milutina Kekerića 4
Kraljevo

Organizacija pogreba je nesto sto ce nam svima zatrebati. Pogreb ili poslednji ispraćaj i pozdrav, odavanje poštovanja i zahvalnosti dragoj preminuloj osobi, često nam natera suze na oči, čak i ako se ubrajamo samo u mnogobrojne prijatelje. Svaki odlazak je bolan, a naročito kada se odlazi zauvek.

Porodica koja je u velikoj žalosti, često ni ne zna šta je sve potrebno za organizaciju pogreba, ili je u takvom emotivnom šoku i bolu, da i nema snage za to. Da ne biste morali sve preuzimati na sebe, postoje preduzeća koja se bave pružanjem pogrebnih usluga, i koja mogu za vas i u vaše ime, završiti sve što je bitno oko organizacije pogreba, nabavke pogrebne opreme i slično. Vama samo ostaje da se dostojanstveno oprostite od preminule osobe.

Organizacija pogreba – iskustva

Na vaš poziv, lica iz odabranog preduzeća za pružanje pogrebnih usluga, doći će u vaš dom, ili ćete vi doći u prostorije firme. Oko svih detalja ćete se dogovoriti, kao što su štampanje umrlice i objavljivanje čitulje u dnevnim novinama.

Ljudi često žele da znaju šta sve podrazumeva kompletna pogrebna oprema? Da li u sedištu preduzeća čije usluge koristite, ili na njihovoj web prezentaciji, možete pronaći katalošku ponudu sanduka ili kovčega, najčešće izrađenih od hrasta ili topole; potom, pokrov za telo pokojnika, kao i dušek i jastuk. 

Ako želite odabraćete krst, sa slovima, imenom pokojnika i datumom i godinom njegove smrti.

U ponudi je i kompletna crnina, kao i venci, suze, buketi i ikebane. 

Sama organizacija pogreba podrazumeva zakazivanje tačnog termina i dana kada će se isti obaviti. 

Međutim, često je potrebno i da se pokojnik preveze, u zavisnosti od mesta na kome je nastupila smrt, pa će tako prevoz biti obavljen od kuće do rashladnog uređaja gde će preminulo lice boraviti do dana sahrane, ili direktno iz bolnice, do groblja, na sam dan kada je zakazan pogreb.

Pogreb može biti organizovan na gradskim grobljima, kao što su Novo groblje, Lešće, Zbeg, Orlovača, Nova Bežanija... A takođe i na nekom od mesnih, seoskih grobalja. 

Kada se pogreb obavlja na gradskim grobljima, veoma je važno da porodica preminulog poseduje grobno mesto. Ukoliko isto ne poseduje, rodbina mora kupiti novo grobno mesto, ukoliko groblje poseduje takva mesta.

Zaposlenima u preduzeću koje se bavi pružanjem pogrebnih usluga, vi dajete sva potrebna ovlašćenja, što omogućava da se može završiti ceo posao oko dokumentacije, a kasnije, po završetku pogreba, biće predati potrebni dokumenti u Fond penzijskog i invalidskog osiguranja, da bi se ostvarilo pravo refundacije, odnosno, povraćaja novca od strane države, koji je utrošen na organizaciju pogreba i pogrebnu opremu. 

Ljubaznost, profesionalnost, a pre svega lepa reč zaposlenih u preduzećima za pružanje pogrebnih usluga, svakoj ožalošćenoj porodici mnogo znači u trenucima kada je ostala bez dragog člana.

Organizacija pogreba – cena:

Prosečni troškovi sahrane su 33700 dinara, računajući i pogrebnu opremu. 

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate preduzeća za pružanje pogrebnih usluga ispod teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane