Dodaj firmu

Oprema za wellness i spa centre Marconio

Oprema za wellness i spa centre Marconio - Pored masažnih kada i hidromasažnih bazena, ono po čemu smo još prepoznatljivi na tržištu je oprema za Wellness i SPA centre. U ponudi imamo finske saune, parna kupatila, slane sobe i pećine, kao i tepidarijume odnosno tople ležaljke
Pročitaj više

Ugrinovačka155
Beograd

Koja je potrebna oprema za wellness? Savremeni tempo života nameće angažovanost većim delom dana, brojne obaveze, a sve to sa sobom neminovno donosi i značajni nivo stresa. Poznato je da je upravo stres okidač za različite vrste bolesti, tako da je potrebno voditi računa o relaksaciji i opuštanju. To se najbolje postiže posetom wellness centrima.

U našem tekstu saznajte sve o opremi koja se koristi u ovakvim oazama gde uživaju i telo i duša, daleko od napete svakodnevnice.

Oprema za wellness centre

Kada kažemo wellness, nekako prvo ispred očiju zamislimo saunu. Postoji izreka koja kaže da „saunu može da koristi svako ko može da hoda“, što znači da je prilagođena ljudima svih uzrasta i zdravstvenog stanja. U tom smislu pominjemo finske saune, koje zahvaljujući intenzivnom znojenju pomažu telu da se oslobodi toksina, pri čemu se i proces starenja usporava a koža se čisti.

Redovnim korišćenjem finskih sauna, telo se održava zdravim, ostajemo u dobroj psiho-fizičkoj kondiciji, jača se imunitet i zaštita od prehlade.

Navedimo i takozvane sauna kućice, koje su zanimljive mnogim ljudima. Ovo je sauna koja podseća na pravu tradicionalnu finsku saunu.

Kada je reč o dizajnu saune, ona može da se prilagodi željama i zahtevima klijenata, na primer, zidovi se mogu obložiti raznovrsnim kamenjem. Na taj način se postiže rustičan izgled, ali je moguće dobiti i druge željene motive.

Wellness centri poseduju infrakabine. One imaju infracrvene grejače koji emituju infracrvene talase. Kod osobe koja se nalazi u infrakabini, ovi talasi prodiru kroz kožu pa sve do unutrašnjih organa; na ovaj način oni se zagrevaju, i dolazi do znojenja. Kroj znojenje se telo oslobađa nagomilanih toksina, regeneriše se i osvežava.

Možda ste čuli za kombikabine ali niste sasvim sigurni šta je to? U pitanju je kombinacija infra kabine i saune, tako da ste u mogućnosti da naizmenično uživate u čarima i jedne i druge vrste opuštanja i relaksacije.

Wellness centri takođe imaju u sklopu svoje opreme i relaks ležaljke i krevete, koji su dizajnirani na poseban način. Možete da  odmarate, da se sunčate i da uživate u njihovoj udobnosti ali i prikladnom dizajnu.

U poslednje vreme je vrlo popularan tretman Garra Rufa ribicama, i taj trend je zastupljen širom sveta. Sigurno ne možete ni da zamislite, sve dok ne probate, kako izgleda kada vas masiraju ribice koje pružaju i lečenje, pored osećaja opuštanja.

Wellness centri nude različite sadržaje, kao što je i turski amam, slane sobe, masažne kade, bjuti i fitnes centri. Naravno, tu su i bazeni, koji imaju zatvoren i otvoren prostor.

Centri za relaksaciju i uživanje su namenjeni svima – i zdravim i bolesnim ljudima, jer nakon boravka u njima svi osećaju poboljšanje opšteg zdravstvenog stanja, kako fizičkog, tako i psihičkog.

Oprema za wellness – cena:

Za Collarium potrebno je izdvojiti od milion i dvesta hiljada pa sve do dva miliona i sto hiljada dinara.

Grejač kamenja je u proseku oko 12500 dinara, dok za set kamenja za masažu treba izdvojiti takođe oko 13000 dinara.

Za grejače peškira je cena oko dvesta evra.

Cena masažnih stolova kreće se u rasponu od 19900 din. do 33000 dinara, za takozvane VIP produžene stolove. Cene se kreću od 19900 din. sve do 372 720 dinara, za kozmetički krevet sa motornim sistemom.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.  

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane