Sta podrazumeva oprema za auto gas, gde se ugradjuje i koje su cene? Mnogi vozači dele mišljenje da je jeftinije i ekonomičnije voziti automobil na gas. Gas se može ugraditi u automobile koji poseduju benzinske motore, a najčešći razlog za ovaj prelazak na drugu vrstu goriva je cena.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi gde mozete kupiti OPREMU ZA AUTO GAS

Beograd

ARC International oprema za auto gas
ARC International oprema za auto gas
Trebevićka 49, Bulevar oslobodjenja 71a (Autokomanda)
Čukarica
Beograd Pozovi

Ukoliko želite da Vaš servis opremite po najvišim standardima, ARC International oprema za auto gas je pravi izbor za Vas. Svi auto gasni sistemi koji se nalaze u našoj ponudi nabavljaju se direktno iz uvoza od vodećih proizvođača sa kojima...
Pročitaj više

4.0 | 3 ocena

Novi Sad

Eko gas Goran
Eko gas Goran
Gundulićeva 6
Novi Sad Pozovi

Servisiramo i ugrađujemo uređaje za auto gas (TNG i CNG) za sve vrste automobila, nalazimo se u Novom Sadu. Dajemo i dve godine garancije. Nazovite za sva dodatna pitanja oko auto gasa....
Pročitaj više

4.1 | 12 ocena
Pre 17 h poslednji put pozvana firma

Sta podrazumeva oprema za auto gas, gde se ugradjuje i koje su cene? Mnogi vozači dele mišljenje da je jeftinije i ekonomičnije voziti automobil na gas. Gas se može ugraditi u automobile koji poseduju benzinske motore, a najčešći razlog za ovaj prelazak na drugu vrstu goriva je cena.

Zbog svega toga, naše čitaoce svakako zanima šta je potrebno od opreme za ugradnju gasa u auto, koliko to sve košta i slično. Pokušaćemo da odgovorimo detaljno na sva ta pitanja.

Šta podrazumeva oprema za auto gas?

Ukoliko vozite četvorotočkaša na gas, tada će uloženi novac u ugradnju početi da vam se vraća, nakon izvesnog vremenskog perioda, a to bi značilo da bi trebalo svakoga dana da prelazite određen broj kilometara.

Na taj način, kada se sve stavi na papir, i napravi računica, gas je najpovoljnija varijanta. Da biste ugradili gas u svoj auto, neophodno je da dođete u ovlašćeni servis koji tu uslugu pruža. Pomenuti servisi se bave prodajom opreme koja je isključivo od strane renomiranih svetskih proizvođača.

Potrebno je istaći činjenicu da se za pogon putničkih vozila svakoga dana sve više upotrebljava tečni naftni gas. Razlog su mnoge prednosti u odnosu na benzin, tako da u servisima korisnici dobijaju usluge kao što su servis autogasnih sistema, i to za sve tipove limenih ljubimaca – injection, karburatorski i sekvencijalni sistemi.

Zbog toga mnogi poznavaoci četvorotočkaša smatraju da je TNG (tečni naftni gas), zapravo, gorivo budućnosti.

Oprema za auto gas – iskustva

Kada je o samoj ugradnji reč, navešćemo da istu izvodi visoko stručni tim, koji je pri tome sertifikovan i obučen za ugradnju gasnih sistema. Profesionalni timovi se svakodnevno usavršavaju, pri čemu su usluge uvek na najvišem nivou.

Oprema za auto gas podrazumeva nekoliko sklopova koji su neophodni da bi vaš auto radio. Svi ti delovi se ugrubo mogu podeliti, pa ćemo to predstaviti na sledeći način:

- Rezervoar koji poseduje multiventil. Kao što samo ime kaže, multiventil ima više funkcija koje obavlja u vašem automobilu, a to bi značilo da on održava potreban nivo gasa koji se u rezervoaru nalazi.

- Sledeći delovi su reduktor pritiska i isparivač auto gasa, a uloga im je da tečni naftni gas konvertuju u gasovito stanje. Ujedno, smanjuju i pritisak iz rezervoara.

- U odnosu na princip rada, postoje sistemi za distribuciju auto gasa od isparivača do motora. U tom smislu spomenimo mešače i miksere, ali i dizne koje se montiraju na karburatore. Postoje i injektori za auto gas, čiji je rad nešto usporeniji.

- Autogasni uređaj mora imati sisteme za kontrolu. To bi značilo da oni kontrolišu pravilno doziranje auto gasa.

- Na kraju, spomenimo kontrolnu jedinicu čiji je zadatak kontrola ubrizgavanja.

Postoje i senzori koji kontrolišu temperaturu tečnosti motora i gasa, kao i senzor za pritisak i slično.

Ako ste odlučili da u svoj auto ugradite auto gas, najbolje je da kompletnu brigu oko opreme i ugradnje prepustite stručnim licima, a vi da uživate u vožnji koja će vas ubuduće manje koštati.

Oprema za auto gas – cena:

Cena opreme za auto gas varira u odnosu na model vašeg četvorotočkaša, kao i od godine njegove proizvodnje i slično. Ukoliko želite da imate precizne podatke o tome koliko bi koštala ugradnja auto gasa, potrebno je da navedete i brojevnu ili slovnu oznaku motora. Ipak, najniže cene ugradnje se kreću od 350 evra, pa naviše.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Milana Aleksic
  22.10.2018 01:39

  Najbolja oprema za auto gas moze da se nadje u firmi arc internacional. Ljudi su profesionalci u svom poslu i imaju sve sto vam moze zatrebati kada je auto gas u pitanju.

  Dusan Markovic
  11.09.2017 01:22

  Morate da shvatite da oprema za auto gas pre svega mora da bude dovoljno dobrog kvaliteta da bi mogla kao takva da se plati.