Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Oprema za akvarijume
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Oprema za akvarijume

Da bi vaš akvarijum savršeno funkcionisao i izgledao, odnosno da bi ribice bile vesele i srećne, moraćete nabaviti sledeću opremu: grejače, filtere, pumpe, osvetljenje (lampe), kao i ukrasno bilje, odnosno, dekoraciju za akvarijum.

Grejači za akvarijum

Da bismo postigli željenu temperatutu u akvarijumu, biće nam potrebni grejači. Oni sadrže termostat, koji će regulisati uključivanje i isključivanje grejača. Uzmite grejač koji će biti dovoljno velik i jak da može zagrejati odgovarajuću količinu vode u vašem akvarijumu. Ako razmišljate o utrošku struje, svodi se na isto, jer će manji grejač raditi duže, a veći će raditi kraće. Što se tiče toga gde postaviti grejač u akvarijumu, pravilo je da se postavlja tamo gde je najveća cirkulacija vode, te će u ovom slučaju i toplota koju grejač proizvodi biti ravnomerno raspoređena. 

Filteri za akvarijum

Postoje unutrašnji i spoljni filteri.

Spoljni filteri su preporučljiv vid filtracije. Veći su pa mogu smestiti više filtracionog materijala, a pošto se formira mnogo veća kolonija korisnih bakterija u filteru, lakše je uspostavljanje balansa u akvarijumu. Nikada ne možete previše filtrirati vodu, možete samo manje nego što treba, stoga odaberite što veći filter radi lakšeg održavanja akvarijuma i zdravlja vaših ribica.

Unutrašnji filteri se pričvršćuju za staklo uz pomoć magneta, imaju veliki volumen zbog optimalno oblikovanih filtracionih uložaka. Kroz sistem ventila, prolazi kompletni istok vode pri čišćenju. Poseduju priključke za dovod vode i difuzor za vazduh. 

Pumpe za akvarijum

Kod pumpi za akvarijum razlikujemo potapajuće i vazdušne pumpe.

Potapajuće pumpe su pouzdane, pružaju tih i konstantan rad. Na sebi imaju keramičku osnovu. Mogu da rade u vodi i izvan vode. Pružaju različitu dubinu maksimalnog potapanja (od 1.5 m, pa nadalje), i obezbeđuju dobar protok vazduha.

Što se vazdušnih pumpi tiče, one poseduju obično dva izlaza i dve brzine, odlikuju se malom potrošnjom struje, te svojom dugovećnošću i pouzdanošću. Namenjene su za slatkovodne i morske akvarijume. Različitog su kapaciteta, pa odaberite pumpu koja odgovara potrebama vašeg akvarijuma, u odnosu na njegovu zapreminu.

Osvetljenje za akvarijum

Da bi se pojačale boje u akvarijumu, da bi kolorit vašig egzotičnih ribica došao do izražaja, kao i rast biljaka bio pospešen, biće vam potrebna rasveta. Možete birati UV-filter lampe, podvodne reflektore sa pet različitih boja filtera, LED rasvetu koja je pogodna za otvorene akvarijume...

Dekoracija za akvarijum

Nijedan akvarijum nije kompletan bez svoje dekoracije. Tu podrazumevamo razno bilje, kao i šarene kamenčiće. Vaše ribice će bolje napredovati ukoliko imate puno biljaka, jer će tada voda u akvarijumu zapravo, biti čistija. Biljke su bitne za uspostavljanje biološke ravnoteže u akvarijumu, iako ih većina ljudi posmatra samo kroz njihovu estetsku ulogu. Neke od ovih akvarijumskih biljaka zahtevaju jaku svetlost, dok neke druge vole prigušeno svetlo i meku vodu. 

Što se tiče ukrasnih kamenčića, pomoću njih možete praviti podvodne vrtove, ili izabrati neke koji imaju oštre linije i reljef, možete izabrati veoma popularne grane i ploče, ili okamenjeno drvo, korale... Pustite mašti na volju!

Oprema za akvarijume – cene

Potapajuće pumpe, od 740 do 12700 dinara

Vazdušne pumpe, od 500 do 1200 dinara

Kanister filteri, od 7800 do 10200 dinara

Unutrašnji filteri, od 810 do 2440 dinara

Rasveta, od 2350 do 4900 dinara

Grejač, od 530 do 930 dinara

Dekoracija za akvarijum, od 4-7 dinara po kamenčiću, biljke od 150 do 800 dinara. 

 

*Cene su prikazane orijentaciono, za precizne informacije, predlažemo da kontaktirate pet shop proavnice ispod teksta.

 

 

 

 

Iskustva i preporuke posetilaca

03.10.2018
Dragana Misic
Oprema za akvarijume ukljucuje razlicite proizvode koje je generalno potrebno imati kako bi jedan akvarijum bio dovoljno lep i bogat.
30.08.2017
Todor Markovic
Svaka oprema za akvarijume je nesot sto bi pre ili kasnije trebalo da dodje do izrazaja. Kada pricamo realno, oprema za akvarijume nije nesto sto bi se moglo nazvati kao jeftin hobi. Naprotiv, sve to bi moglo da u globalu bude nesto sto je veoma skupo.
20.03.2017
Ivana Petrovic
Po meni je bitno da ova oprema bude bas onako sarolika.
17.03.2017
Marina Zivkovic
Sigurno je pre ili kasnije ova oprema veoma vazna.
28.02.2017
Petar Jankulovski
Kako god da okrenete, ovo moze da bude i vise nego kvalitetna oprema. Sve drugo je mnogo losije resenje.
27.02.2017
Jovana Milinkovic
Moje licno misljenje je takvo da je oprema za akvarijume jako lepa ali u isto vreme i veoma skupa da je to prosto bruka.
10.02.2017
Stojance Ristovski
Moje je licno misljenje da ovo moze da bude bas onako kvalitetna oprema. Ako se bas za nju odlucite, sigurno je samo to da se nikako necete pokajati.
09.02.2017
Lea Stankovic
Koliko mi se samo cini, ovo je u svakom pogledu posebna vrsta opreme. Ako se vec za nju odlucite, sigurno je samo to da se necete pokajai. Sve drugo je daleko manje vazno.
13.01.2017
Milen Jovanovic
Koliko se meni samo cini, ovo je ipak samo posebna vrsta opreme. Ako se bas za nju odlucite, sigurno se necete pokajati.
12.01.2017
Simona Vucinic
Ukoliko mene pitate, ovo je uvek oprema koja je veoma skupa tako da u svakom slucaju i nije za svaciji dzep.
26.12.2016
Filip Milutinovic
Ako mene licno pitate, po ovom pitanju samo treba da se psoavetujete sa strucnim licem u ciju sposobnost ne treba da sumnjate.
22.12.2016
Marta Dencevic
Po pravilu je ovo oprema koja je veoma skupa. Naravno, shodno tome ona i nije za svaciji dzep.
07.12.2016
Mihajlo Nastasovic
Ako mene pitate, ne samo da je oprema za akvarijumne bas onako skupa, bego bas bije po usima ako mene pitate.
06.12.2016
Todor Markovic
Naravno da je oprema za akvirijum i vise nego skupa tako da je onda po tom pitanju potrebno da se odlucite za kvalitet i nista vise po tom pitanju ne treba da brinete.
22.11.2016
Ljubinka Sreckovic
Oprema za akvarijume nije ni malo jeftina, ukoliko se vec opredelite da ih kupite onda treba da izaberete neku lepu. Zbog toga je po meni najbolje resenje da posetite Pet shop Batu i da se bas tamo uverite u kvalitet.
21.11.2016
Nikolina Pantelic
Po pitanju kvalitetne opreme za akvarijume, kao sto su to primera radi filteri, samo trebad a posetite firmu Eurotim i da se bas tamo licno uverite u kvalitet.
02.11.2016
Jana Stankovic
Koliko samo akvarijumi mogu da budu lepi kada se srede sa svom onom opremom. Ipak je to pravo cudo.
01.11.2016
Biljana Brankovic
po pitnaju kvalitetne opreme za akvarijume, najbolje je da posetite Akvarijum centar i tamo pitate sve sta vas zanima.
12.09.2016
Petar Jankovic
Ukoliko planirate d kupite kvalitetnu orpemu za akvarijume onda svakako treba da budete spremni da izdvojite bez problema par stotina eura.
08.09.2016
Ivan Stojanovic
Oprema za akvarijume ukljucuje razlicite proizvode koje je generalno potrebno imati kako bi jedan akvarijum bio dovoljno lep i bogat.
08.08.2016
Marko Petrovic
Da, akvarijumi uvek mogu da budu veoma lepi a jos ako poseduju i odgovaraje ribice, onda je to pun pogodak. U svakom slucaju, potrebno je da se srejivanju akvarijuma bas posvetite kako bi sve bilo kako treba.
03.08.2016
Dusan Markovic
Uvek sam voleo da vidim kada akvarijum u sebi ima mnogo nekih razliciith detalaj. nekako mi u tom slucaju bas izgleda lepo i bogato, kao malo podvodno carstvo.
05.07.2016
Janko Zivanovic
uvek sam voleo kada sedim pored akvarijuma i posmatram ga a on u sebi ima dosta bogatih sadrzaja i opreme. Svaki akvarijum mora da ima filtere i pumpe za vodu. Cene su naravno razlicite i zavise od proizvodjaca do proizvodajca i od prodavnice do prodavnice.