Iskustva i preporuke posetilaca

Mirjana Bakev
21.08.2014 09:58

Poštovani, zanima me cena skidanja dioptrije na oba oka. -2 i -2,5, cilindri. Unapred hvala

radomir
27.07.2014 05:20

Dobar dan.Zeleo bi da se informisem o ceni operacije katarakte na jednom oku sa pregledima.

VIDAR ORASIS SWISS
28.07.2014 06:45

Postovani Radomire, Hvala Vam na javljanju Standardna cena operacije katarakte je 120.000, 00 dinara po jednom oku. Pre toga je neophodno da pacijent dodje na pregled kao i da se urade merenja za socivo koje treba da se ugradi (biometrija) ukoliko pacijent vec nema uradjena takva merenja. Cena pregleda je 5.500,00 dinara a cena biometrije je 3.000,00 za jedno oko. Za posetu nasem Ocnom centru potrebno je da zakazete Vas dolazak. Preporucujemo da nas nazovete barem 1- 2 dana ranije kako bismo medjusobno uskladili termine. Savetujem da se prilikom posete ponesu svi nalazi koje pacijent ima sa prethodnih oftalmoloskih pregleda (gde mu je dijagnostikovana katarakta, ukoliko ima takve nalaze). Ukoliko se odlucite za operaciju kod nas, ona moze biti zakazana u veoma kratkom roku. Od nalaza nama je pre operacije neophodan nalaz urina koji treba da bude uredan (da nema bakterija, nivo leukocita i eritrocita u dozvoljenim granicama) a krvni pritisak mora biti regulisan. Ako je pacijent dijabeticar, pre operacije bi trebao da se uradi nalaz hemoglobina (HgA1C). Operacija katarakte se radi ultrazvucnom metodom koja se naziva FAKOEMULZIFIKACIJA. Mnogi je porede sa laserskom intervencijom ali u pitanju je ultrazvucna metoda kojom se prirodno socivo koje je pod kataraktom usitni a zatim usisa. Anestezija je samo kapljicama. Pacijent ne ostaje u bolnici vec istog dana odlazi kuci. Nakon toga, po utvrdjenom rasporedu, dolazi na redovne kontrolne preglede (nakon 1 dana, nedelju dana, mesec dana). Ukoliko pacijent zivi dalje od Novog Sada u dogovru sa profesorkom uskladjuju se termini kontrola. Ukoliko se odlucite da zakazete pregled kod nas, to mozete uraditi svakog radnog dana od 8 do 20 casova na dole navedene brojeve telefona. Srdacan pozdrav, Ocni centar Vidar Orasis Swiss

Farago Zsuzsanna
06.02.2014 08:28

Dobar dan, Moja tata ima zeleni katarakt na jednom oku. Molim vas , recite kolko bi kostalo operacija ? Hvala lepo i najlepsi dan. Zuzana.

zdravkabajic
23.03.2012 07:34

mpooj muž je operisao kataraktu prije 4 g. pa mu je oštećena rožnjača intresuje me dali se kod vas može ppooperisati' '?