Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Odela za maturu
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Odela za maturu

Matursko veče je veliko veče, kada momci biraju prvo ozbiljno odelo, a devojke prvu ozbiljnu haljinu. Iz tog razloga, iako obuzeti euforijom, oni pristupaju veoma pažljivo odabiru garderobe, trudeći se da zablistaju.

 

 

Svaka aktuelna modna sezona nameće drugačije trendove, pa se mladići trude da ih isprate, bez obzira da li je u pitanju mala ili velika matura.

Kako se obući za malu maturu?

Malog maturanta nije baš jednostavno obući, i potrebno je da se prate neka pravila kao što su da odeća bude svečana ali u isto vreme i primerena godinama. 

Primera radi, izbor sportske košulje ili polo majice s dugmićima u vedroj boji, bio bi pravi odabir. Što se tiče modnih detalja, može se odabrati kravata, ali da po sebi ima pruge ili romboide. Ako žele da budu „totalno drukčiji od drugih“, mogu da stave ešarpu na belu majicu sa printom. 

Odela za veliku maturu

Ovo su momci koji imaju devetnaest godina, tako da je svečano odelo najbolje rešenje  za njih. Lepo bi im pristajali uži modeli odela bez kravata, ili sa kravatama u neobičnim bojama. 

Pošto je originalnost i autentičnost nešto što se inače ceni u životu i poslu, i na toj velikoj večeri trebalo bi se ponašati u skladu sa tim, pa je preporuka stilista da se biraju zanimljive manžentne, na primer. 

Obično vlada mišljenje da su devojke te koje vode posebnu brigu o tome kako će izgledati na maturskom balu, ali istina je da su i momci i te kako opterećeni, u smislu da je izbor muške garderobe ipak negde ograničeniji u odnosu na raznolokost svečanih ženskih toaleta.

Da maturante ne bi hvatala trema i panika, potrebno je da počnu da biraju svoju odevnu kombinaciju na vreme. Na primer, ako odelo birate dva dana pred maturu, onda ćete verovatno izabrati najklasičnije moguće odelo, crne cipele i kravatu, ali na taj način ćete izgubiti na originalnosti.

Modni saveti za kupovinu odela za maturu

Ako je vaša odluka da izbegnete džins i košulju, ili lanene pantalone i usku majicu, i želite da zablistate u odelu, potrebno je da birate tako da ono odgovara vašoj figuri ali i karakteru. Ukoliko prvi put uskačete u odelo baš za matursko veče, nije loša ideja da potražite savet u odabranom butiku, jer će vam ljubazni prodavci svakako izaći u susret.

 

 

Ti saveti će obično podrazumevati izbor elegantnih odela sa nešto užim modelima pantalona i strukiranim sakoima, dok je po pitanju košulja sve dozvoljeno. Popularni su detalji poput prsluka, kravata sa nesvakidašnjim motivima, manžetne, tregeri... 

Da biste dobili upečatljiv i zanimljiv izgled na maturi, košulje i kravate bi trebalo da budu u kontrastnim bojama. 

Ako se odlučite za malo opušteniju varijantu odela, sasvim je sigurno da ćete tu kombinaciju nositi i u nekim drugim važnim prilikama koje će kasnije uslediti. 

Isto tako je bitno da se složite sa svojim parom, to jest da se uskladite sa toaletom devojke koju pratite na maturi. Možda baš ona ima neke preferencije kada se radi o vašem autfitu, pa ćete biti prijatno iznenađeni njenim modnim savetima. Na primer, ako se vaša kravata slaže sa njenom haljinom, to će dati cool šmek vašem maturskom izgledu.

Bitni su i detalji koji će puno reći o vama, kao što su parfem koji koristite, manžetne, šeširi ili satovi... 

Ako se na vreme pripremite, ostaje samo da sačekate svoje prvo veliko veče u životu i da sa vašom pratiljom budete glavni u društvu. 

Odela za maturu – cena:

Cene odela za maturu kreću se u rasponu od 8000 do 50000 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate butike ispod našeg teksta. 

Pogledajte sve proizvode

Iskustva i preporuke posetilaca

30.12.2018
koliko kosta ovo odelo
28.04.2017
Petar Jankulovski
Moraju u svakom slucaju ova odela za lepo plate.
19.04.2017
Stojance Ristovski
Ukoliko nesto vec valja u celoj prici, onda je to kvalitet odela za maturu.
05.04.2017
Ivana Petrovic
Kada bi maturanti tacno znali sta zele od svog zivota, sebe i odela za maturu, svima bi nam bilo lakse. Uglavnom svi gledaju kako ce da budu drugaciji od drugih a na kraju svi lice jedni na druge.
03.04.2017
Milen Jovanovic
Po pravilu je veoma vazno da sva ova odela budu bas onako kvalitetna. Po meni se od svega jedino to racuna.
20.03.2017
Marina Zivkovic
Sto se ovih odela tice, sigurno je kvalitet nesto sto je posebno. Sve drugo je mnogo manje bitno i vazno.
17.03.2017
Filip Milutinovic
Pre svega slobodno mogu da kazem da su ovo i vise nego dobra odela.
28.02.2017
Jovana Milinkovic
Pre svega smatram da je moj licno misljenje takvo da su sva odela za maturu nesto sto mora debelo da se plati. Sve drugo je manje vazno.
09.02.2017
Mihajlo Nastasovic
Sto se mene licno tice, sva odela za maturu su uvek u jeku sezone narocito skupa. Posle toga im naravno pada cena, mada deca uglavnom vole sve da kupuju u poslednji cas.
13.01.2017
Lea Stankovic
Mislim da je sto se ovih odela tice, veoma vazno da se opredelite za kvalitet i da dalje nista oko toga ne brinete.
12.01.2017
Janko Zivanovic
Kada birate za sebe odelo za maturu, zaista ne biste trebali da gledate u dinar koliko sta nesto kosta.
23.12.2016
Simona Vucinic
Po pitanju odela za maturu, samo treba da se odlucite za kvalitet i zaista nista vise po tom pitanju ne treba da brinete.
07.12.2016
Petar Jankovic
Ako mene pitate, po pitanju odela za maturu, samo treba da potreazite neko mesot koje je poznaot po strucnom i proverenom kvalitetu i vise nista po tom pitanju ne treba da brinete.
22.11.2016
Marta Dencevic
Ukoliko su vam vec potrebna kvalitetne odela za maturu, najbolje je da posetite radnju Anabella u kou zaista nemate razloga da sumnjate.
21.11.2016
Ljubinka Sreckovic
Kada pricamo o kvalitetnim odelima za maturu, najbolje je da posetite butik Ivana, zato sto je to ipak butik u koji mozete da imate puno poverenje.
02.11.2016
Nikolina Pantelic
Ukoliko trazite kvalitetna odela za maturu, ubedljivo je najbolje resenje da se psoavetujete sa nekim strucnim butikom kao sto je primera radi Tuxedo.
01.11.2016
Biljana Brankovic
Kvalitetna odela za maturu zaista mozete da kupite namnogim mestima ali je veoma bitno da u tome zaista prodjete sto mozete povoljnije.
12.09.2016
Ivan Stojanovic
Roditelji, ukoliko svom sinu planirate da kupite kvalitenot odelo z amaturu, onda treba da budete spremni da izdvojite minimum 300 eura.
09.09.2016
Marko Petrovic
Svaki decak treba da obrati paznju da kupi neko lepo odelo za maturu. Takodje, svako bi trebao da obrati paznju da to bude odelo koje na jedan sasvim lep nacin moze da se uklopi uz njegovu pratilju.
05.08.2016
Jana Stankovic
U danasnje vreme se lepa muska odela z amaturu mogu pronaci bukvalno na svakom koraku. Ukoliko odlucte da kupite neko kvalitetno musko odelo za maturu budite spremni da izdvojite minimum 150 eura.
04.08.2016
Dusan Markovic
Sta da se radi, u danasnje vreme su se granice poprilicno pomerile. Sada osnovnoskolci za malu maturu nose odela. Mislim da to nije nuzno nesto lose, ali kod odredjene kategorije dece sigurno da i nije toliko dobro.
06.07.2016
Todor Markovic
Toga u moje vreme nije bilo. Moja gerneracija je uglavnom nastojala da izgleda drugacije od drugih. Hajde i da razumem kada neko koje je zavrsio srednju skolu da zeli da obuce odelo za maturu ali oni koji su zavrsili tek osnovnu skolu, to ne mogu da razumem.