Bez automobila je teško zamisliti funkcionisanje u jednom velikom gradu, ali sa druge strane, vožnja četvorotočkaša podrazumeva stalnu brigu oko njegovog ispravnog rada. To znači da u svakom trenutku morate biti sigurni u ispravnost svih delova auta, a pre svega njegovog srca – a to je motor.

obrada radilice

 

Da biste bili bezbedni na drumu i vozili bezbrižno, pri tome ne ugrožavajući druge učesnike u saobraćaju sa kojima dolazite u kontakt, neophodno je da, s vremena na vreme, dovezete svog ljubimca u auto servis.

Jedna od usluga koja vam može biti pružena je obrada radilice motora. Šta to tačno znači, u kojim servisima možete da završite taj posao, po kojoj ceni, kao i druge korisne informacije, možete da saznate u našem daljem tekstu.

Obrada radilice motora

Kada kažemo obrada radilice motora, pri tome zapravo mislimo na mašinsku obradu motora. Pored toga, podrazumeva se i: mašinska obrada glave motora, strugarske obrade i peskiranje delova motora stakloplastikom, obrada bloka motora, bušenje cilindara i honovanje;

Pored svega pomenutog, mašinska obrada motora znači i ugradnju cilindarskih košuljica i ravnanje, trnovanje kućišta radilice i bregaste osovine...

Mašinska obrada radilice

U auto servisima najpre vode računa da usluga bude na najvišem nivou, a da pri tome cene ostanu sasvim pristupačne za svakog vozača.

obrada radilice cena

 

Da bi se postigao takav kvalitet usluge, mašinska obrada radilice se vrši na najsavremenijim mašinama, uglavnom renomiranih svetskih proizvođača.

Obrada radilice motocikla

Postavlja se pitanje, zbog čega se javljaju nepravilnosti u radu radilice? To može biti upotreba neodgovarajućeg ulja koje nije propisano za određeni tip motora, neblagovremena promena filtera za ulje i samog ulja, nedovoljni nivo ulja u motoru i još dosta činilaca.

Kada je reč o motociklima, ugrađuju se klipnjače u radilice za sve tipove većih dvotaktnih motora, ali i za sve skutere, mopede...

Obrada radilice – iskustva

Kao što smo naveli, postoji dosta razloga zbog kojih je neophodno uraditi obradu radilice motora. Kod majstora vas može odvesti začepljenost kanala za podmazivanje na radilici, istrošena uljna pumpa... Jedan od najopterećenijih delova motora je kolenasto vratilo.

Možda vas interesuje kakvu ulogu ima ovaj deo u radu vašeg motora? Naime, zadatak kolenastog vratila je da promenljivo pravolinijsko kretanje klipa pretvori u obrtni momenat.

Ovaj deo motora funkcioniše u izuzetno otežanim uslovima, uz izraženo termičko i mehaničko opterećenje. Da bi se deo pripremio za obradu, najpre će se uraditi otklanjanje svih mehaničkih nečistoća. Nekada se obavlja i zatvaranje kanala za dovod ulja u takozvana leteća ležišta.

Magneto fluksom se mogu uočiti razne naprsline na kolenastom vratilu, odnosno materijal se ispituje bez ikakvog oštećenja ili razaranja.

Ispod našeg teksta su oglašeni auto servisi kod kojih možete da iskoristite uslugu obrade radilice, a ukoliko imate dodatna pitanja, stručno i ljubazno osoblje je uvek spremno da vam izađe u susret.

Obrada radilice – cena:

Remont radilice motora u proseku košta oko 17 evra.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate auto servise koji su oglašeni ispod našeg teksta. 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Obrada radilice
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Tehnički pregled za putnička vozila

Akcija -% 3600 Din.
Tehnički pregled za putnička vozila - 3.600 din! Tehnički pregled Helmon YU biznis centar!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

27.10.2018
Nenad Pavlovic

Kada kažemo obrada radilice motora, pri tome zapravo mislimo na mašinsku obradu motora. Pored toga, podrazumeva se i: mašinska obrada glave motora, strugarske obrade i peskiranje delova motora stakloplastikom, obrada bloka motora, bušenje cilindara i honovanje;

14.09.2017
Dusan Markovic

Samo treba da znate da obrada radilice i nije bas toliko jeftina. Potrebno je ona da se dobro i debelo plati da bi sve to bilo kako treba.

18.02.2018 09:33
Милан Баук Милан Баук

pojeden mi lager na radilici i posto sam bio udaljen , malo sam gurao motor a malo sam ga i vozio onako kako lupa pa je radilica pojedena nesto jace od milimetra, pa me zanima dal nabacujete materijal na radilicu i koliko je to funkcionalno i sigurno?? unapred hvala, inace motor honda 250 cc je u pitanju 1986 god