Dodaj firmu

Obrada metala Mat i Sjaj

Mat i Sjaj je firma koja se nalazi u Malom Mokrom Lugu. Bavi se završnom obradom metala, svim potrebnim fazama obrade od poliranja, brušenja, skidanja plastifikacije, matiranja
Pročitaj više

Singidunumska 12, Mali mokri lug
Beograd

SR Perkins

SR Perkins je firma iz Mladenovca. Specijalizovana je za metaloprerađivačku industriju, proizvode i usluge iz te oblasti kao i proizvodnju i prodaju rezervnih delova za traktore i lake kamione
Pročitaj više

Kragujevačka 42a
Mladenovac, Beograd

Za sam početak, hajde da se upoznamo sa definicijom pojma obrada metala – to je promena dimenzija, svojstava ili oblika metala, a sve u svrhu toga kako bi se on prilagodio daljoj upotrebi.

Obrada se može podeliti na ručnu i mašinsku.

Mašinska obrada metala

Postoji mnogo tehničkih mogućnosti, spomenimo:

-          Struganje

-          Sečenje

-          Bušenje

-          Brušenje

-          Glodanje

-          Izrada delova

Kada kažemo obrada, mislimo na proces promene oblika koji se događa pod dejstvom određenog alata. Alatom se direktno deluje na metal i menja mu se oblik. Sama tehnologija obrade je složen proces, koji obuhvata tok izrade nekog predmeta.

Obrada može da se vrši skidanjem strugotine, što se naziva mehaničkom obradom i bez skidanja strugotine, što je plastična obrada.

Kada je reč o mašinskoj obradi metala, može se dobiti izuzetan kvalitet obrađenih površina, i moguće je raditi pojedinačnu ili serijsku proizvodnju.

Firme koje se bave ovom delatnošću, konstantno ulažu u mašinski park, ali isto tako i u stručno usavršavanje zaposlenih, zbog toga što zahtevi tržišta i potrebe klijenata stalno rastu. Potrebno je neprekidno pratiti savremene tehnologije u obradi metala i njihov razvoj.

Mašinska obrada metala podrazumeva izradu metalnih delova, rezervnih delova za proizvodne pogone, izradu alata, sklopova i podsklopova, varenih konstrukcija... Pri svemu tome, koristi se atestiran i kvalitetan repromaterijal.

Izrada metalnih delova mašinskom obradom se radi prema uzorku ili po dokumentaciji. Timovi koji se bave ovim poslom mogu da se pohvale višegodišnjim, a neretko i višedecenijskim iskustvom. To bi značilo da oni proizvode kompletne mašine za metaloprerađivačku industriju, ali i pružaju uslugu obrade metala.

Postoje firme koje nemaju stalni proizvodni asortiman, već isti zavisi od zahteva klijenata, na koje se odgovara brzo i efikasno. Mašinska obrada se radi na osnovu crteža ili prema uzorku, a pored toga možete da računate i na usluge kao što su remont delova građevinskih i poljoprivrednih mašina, remont proizvodnih pogona, proizvodnih traka i sl.

Pozabavimo se sada pitanjem šta čini pogon za mašinsku obradu? To su:

-          Mašina za okruglo i ravno bušenje

-          Glodalica

-          Oštrilica alata

-          Stubne bušilice

-          Strugovi od jednog do pet metara radne dužine

-          Dubilica

-          Testere za sečenje materijala...

U ponudi usluga firmi koje se bave ovom delatnošću su i zavarivanja svh vrsta čelika, prohroma, aluminijuma... Kada govorimo o zavarivanju, tada ćemo istaći da postoje električni, CO2 i argonski aparati.

Pogon se konstantno snabdeva neophodnim materijalima koji se nalaze u magacinu. Ti materijali su: mesing, prohrom, aluminijum, čelik, bronza...

Savremene tehnologije i veliko iskustvo, garancija su da će posao biti uspešno završen, i kada su u pitanju najzahtevniji delovi. Oni mogu biti serijski, ali i pojedinačni.

Postoji više vrsta mašinske obrade i to su:

-          CNC obrada glodanjem

-          Izrada sklopova

-          Montaža

-          Bušenje

-          Obrada struganjem...

Obrada metala – cena:

Cena obrade metala zavisi od više faktora, a to su da li je u pitanju serijska ili pojedinačna proizvodnja, kakvi delovi se tačno izrađuju, kojim postupkom i slično.

*Za sve preciznije informacije o ovoj usluzi, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane