Obrada fotografija Beograd

Adresa: Save Mrkalja 28
Beograd
Adresa: Mirijevski venac 51, Beograd
Beograd
Adresa: Jurija Gagarina br.14l, lok.13, ( Belville, zgrada Suncokret )
Beograd
Adresa: Prvomajska 2 c, Zemun, Maksima Brankovića 3, Batajnica
Beograd
Adresa: Mestroviceva 19
Beograd
Adresa: Svetogorska 4
Beograd
Adresa: Makenzijeva bb
Beograd
Adresa: 27. Marta 15
Beograd

Obrada fotografija Novi Sad

Adresa: Ćirila i Metodija 56
Novi Sad
Adresa: Miše Dimitrijevica 21
Novi Sad
Adresa: Dušana Danilovića 30
Novi Sad

Obrada fotografija Pančevo

Adresa: Vojvode Radomira Putnika 26
Pančevo

Obrada fotografija Šabac

Adresa: Karađorđeva 73
Šabac
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Obrada fotografija
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Obrada fotografija

Svi mi želimo da budemo savršeni, ili što bliže perfekciji, ali je istina da to skoro niko nije. Svaka osoba ima na svom licu ili telu, neke nedostatke koje želi da prikrije. Ponekad su to sitne ili dublje bore, neki neželjeni mladež, podočnjaci, neznatni višak kilograma na pojedinim mestima na telu ili dame jednostavno žele da imaju uži struk i bujnije poprsje...

 

Postprodukcija fotografija

Obrada fotografije se drugačije naziva postprodukcija slike. O čemu se zapravo radi? Fotografije koje nastaju prilikom nekog važnog događaja, kao što su venčanje, krštenje ili rođendan, na primer, nisu dovedene do perfekcije, već su realne, odnosno oko kamere je uhvatilo i mnogo toga što ne želimo da vidimo, ili se radije ne bismo prisećali svih detalja.

Postprodukcija fotografija tome služi – od naizgled običnih, jednostavnih fotografija, postaju mala remek dela, kojima ni najoštrije kritičko oko ne može naći manu. 

Primera radi: ako ste mlada na svom venčanju, zasigurno izgledate skoro savršeno. Ali, ko kaže da ne možete biti još lepši, još idealniji? Na kraju, zar mislite da sva ta lica koja se smeše sa naslovnica časopisa ili fotografija na internetu zaista izgledaju kao što ih vidite?

Mnogi ljudi upravo tako naivno misle, da su poznate zvezde besprekorno blistavog tena, uskog struka, dugih nogu, bujne, sjajne kose... Istina je da su njihove fotografije prošle kroz proces obrade, od strane stručnih lica, pa su uklonjeni svi nedostaci, a dodate su neke sitnice koje će portret učiniti perfektnim. 

Tako ste vi zinuli od čuda kada ste videli poznatu zvezdu na naslovnici „Vogue“, i počeli da patite što niste ideal lepote, ili barem jednim delom tako savršeni... Naš savet je da momentalno prekinete da razmišljate na taj način, jer i vi svoje lice i telo možete dovesti do perfekcije, barem na slici, a u tome vam mogu pomoći zaposleni u foto radnjama koji se bave postprodukcijom fotografije.

Kako se radi obrada fotografija?

Recimo da ste imali svadbu, izgovorili ste sudbonosno „Da“, i sada imate more slika koje je načinio profesionalni fotograf, angažovan specijalno za tu priliku. Vi i vaš izabranik, danima gledate sve što je prošlo kroz objektiv, i odlučujete se šta odštampati i od čega napraviti foto album.

 

 

Međutim, ipak na svakoj slici vidite neku manu: na fotografiji gde ste u krupnom planu, vidljiva je bora oko usana, a na drugoj, mladoženji je vetar nezgodno razbarušio kosu... Rado biste te slike uvrstili u album, jer su sjajne, ali imaju te sitne nedostatke... 

U ovakvim situacijama, sasvim je dovoljno da se obratite stručnim timovima foto radnji, i da u razgovoru sa njima, objasnite šta vam na kojoj fotografiji smeta, šta želite da promenite, ili ćete jednostavno sve prepustiti profesionalcima, koji će znati da od svake slike sa vašeg venčanja naprave mala remek dela koja nemaju ni najsitniju manu. Na taj način, sa foto albumom čije su slike prošle postprodukciju, možete darivati savršen poklon rođacima, kumovima, prijateljima, kolegama, pa će oni danima komentarisati divne prizore koje vide na njima.

Standardna procedura kod postprodukcije je čišćenje kože, ublažavanje ili uklanjanje bora, retuširanje nedostataka, i na kraju se odradi kolor korekcija pa se na taj način dolazi do finalnog utiska cele slike.

Obrada fotografija nije rezervisana samo za poznate ličnosti, svako sebi može da priušti ovaj mali luksuz i da dostigne savršenstvo svog izgleda.

Obrada fotografija – cena:

Cena obrade fotografije se kreće od 350 din. pa sve do 180 evra, a sve u zavisnosti od vaših želja i zahteva, kao i broja fotografija kojima je potrebna postprodukcija. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate foto radnje koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i komentari posetilaca

Zeljana Jeremic
Obrada fotografija je jedn veoma slozen i zahtevan posao. U svakom slucaju, ukoliko se orpedelite da ga na kvalitetan nacin uradite, potrebno je da dobro poznajete rad u pojedinim programima kao sto je primr aradi PhotoShop.
Filip Milutinovic
U danasnje vreme i deca umeju da obradjuju fotografije i to rade na jedan zaista i vise nego kvalitetan nacin. Cene su naravno razlicite ali je potrebno da ih u svakom slucaju dobro poznajete.
Lea Stankovic
U svakom slucaju mora ona da se debelo plati. Druge stvari po meni i nisu bas toliko vazne kao sto bi trebale da budu.
Mihajlo Nastasovic
Sto se mene licno tice, ona predstavlja zaista nesto posebno. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
Simona Vucinic
U svakom slucaju ona nije nesto sto je previse tesko.
Todor Markovic
Mogu samo da kazem da je obrada fotografija bila i jeste nesto posebno. Sve ostalo je samo gubljenje vremena.
Marta Dencevic
Za ovo vam je zaista potrebno jedno strucno i provereno lice.
Janko Zivanovic
Ovo je pre svega nesto sto i deca u danasnje vreme rade.
Ljubinka Sreckovic
Najvaznije od svega je samo to da se obrada fotografaij posebno plati. To drugacije ne moze da funkcionise.
Petar Jankovic
Ovde je veoma vazno da se opredelite za kvalitet. Jedino se to ako mene pitate racuna.
Nikolina Pantelic
Po pitanju obrade fotografija, najbolje je da posetite neko strucno i provereno mesto u koje mozete da imate puno poverenje da vas nece izneveriti.
Ivan Stojanovic
Po ovom pitanju samo treba da se opredelite za kvalitet i vise nista po tom pitanju ne biste trebali da brinete.
Jana Stankovic
Licno smatram da po pitanju obrade fotografija, jedno od najboljih mesta u Beogradu predstavlja Tifo Foto.
Biljana Brankovic
Obrada fotografija je nesto bez cega savremena dokumenta ne bi mogla da se zamisle. Uglavnom se za te svrhe koriste savremeni pogrami kao sto je photoshop. Zbog toga iz prve ruke znam da fotografije odlicno obradjuje foto Luka.
Marko Petrovic
Obrada fotografija je u dansnje vreme popirlicno napredovala tako da vise u opste nije toliki bauk i da je deca nauce, makar kada govorimo o nekim osnovnim stvarima.
Dusan Markovic
Obrada fotografija je jedn veoma slozen i zahtevan posao. U svakom slucaju, ukoliko se orpedelite da ga na kvalitetan nacin uradite, potrebno je da dobro poznajete rad u pojedinim programima kao sto je primr aradi PhotoShop.