Obrada fotografija je danas narocito popularna. Svi mi želimo da budemo savršeni, ili što bliže perfekciji, ali je istina da to skoro niko nije. Svaka osoba ima na svom licu ili telu, neke nedostatke koje želi da prikrije. Ponekad su to sitne ili dublje bore, neki neželjeni mladež, podočnjaci, neznatni višak kilograma na pojedinim mestima na telu ili dame jednostavno žele da imaju uži struk i bujnije poprsje...

 

Postprodukcija fotografija

Obrada fotografije se drugačije naziva postprodukcija slike. O čemu se zapravo radi? Fotografije koje nastaju prilikom nekog važnog događaja, kao što su venčanje, krštenje ili rođendan, na primer, nisu dovedene do perfekcije, već su realne, odnosno oko kamere je uhvatilo i mnogo toga što ne želimo da vidimo, ili se radije ne bismo prisećali svih detalja.

Postprodukcija fotografija tome služi – od naizgled običnih, jednostavnih fotografija, postaju mala remek dela, kojima ni najoštrije kritičko oko ne može naći manu. 

Primera radi: ako ste mlada na svom venčanju, zasigurno izgledate skoro savršeno. Ali, ko kaže da ne možete biti još lepši, još idealniji? Na kraju, zar mislite da sva ta lica koja se smeše sa naslovnica časopisa ili fotografija na internetu zaista izgledaju kao što ih vidite?

Mnogi ljudi upravo tako naivno misle, da su poznate zvezde besprekorno blistavog tena, uskog struka, dugih nogu, bujne, sjajne kose... Istina je da su njihove fotografije prošle kroz proces obrade, od strane stručnih lica, pa su uklonjeni svi nedostaci, a dodate su neke sitnice koje će portret učiniti perfektnim. 

Tako ste vi zinuli od čuda kada ste videli poznatu zvezdu na naslovnici „Vogue“, i počeli da patite što niste ideal lepote, ili barem jednim delom tako savršeni... Naš savet je da momentalno prekinete da razmišljate na taj način, jer i vi svoje lice i telo možete dovesti do perfekcije, barem na slici, a u tome vam mogu pomoći zaposleni u foto radnjama koji se bave postprodukcijom fotografije.

Kako se radi obrada fotografija?

Recimo da ste imali svadbu, izgovorili ste sudbonosno „Da“, i sada imate more slika koje je načinio profesionalni fotograf, angažovan specijalno za tu priliku. Vi i vaš izabranik, danima gledate sve što je prošlo kroz objektiv, i odlučujete se šta odštampati i od čega napraviti foto album.

 

 

Međutim, ipak na svakoj slici vidite neku manu: na fotografiji gde ste u krupnom planu, vidljiva je bora oko usana, a na drugoj, mladoženji je vetar nezgodno razbarušio kosu... Rado biste te slike uvrstili u album, jer su sjajne, ali imaju te sitne nedostatke... 

U ovakvim situacijama, sasvim je dovoljno da se obratite stručnim timovima foto radnji, i da u razgovoru sa njima, objasnite šta vam na kojoj fotografiji smeta, šta želite da promenite, ili ćete jednostavno sve prepustiti profesionalcima, koji će znati da od svake slike sa vašeg venčanja naprave mala remek dela koja nemaju ni najsitniju manu. Na taj način, sa foto albumom čije su slike prošle postprodukciju, možete darivati savršen poklon rođacima, kumovima, prijateljima, kolegama, pa će oni danima komentarisati divne prizore koje vide na njima.

Standardna procedura kod postprodukcije je čišćenje kože, ublažavanje ili uklanjanje bora, retuširanje nedostataka, i na kraju se odradi kolor korekcija pa se na taj način dolazi do finalnog utiska cele slike.

Obrada fotografija nije rezervisana samo za poznate ličnosti, svako sebi može da priušti ovaj mali luksuz i da dostigne savršenstvo svog izgleda.

Obrada fotografija – cena:

Cena obrade fotografije se kreće od 350 din. pa sve do 180 evra, a sve u zavisnosti od vaših želja i zahteva, kao i broja fotografija kojima je potrebna postprodukcija. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate foto radnje koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Obrada fotografija
Pitaj firme

Fotografisanje rođendana u trajanju od 2h, od 300 do 600 fotografija

Akcija -% 6000 Din.
Fotografisanje rođendana u trajanju od 2h, od 300 do 600 fotografija - 6.000 din, samo u IMS Infinity Marketing Foto Stu...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Fotografisanje za CV (poslovne fotografije)

Akcija -% 3000 Din.
Fotografisanje za CV (poslovne fotografije) - 3.000 din! Foto studio Pixel!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Izrada majice sa štampom

Akcija -% 1100 Din.
Izrada majice sa štampom - 1.100 din! Foto ZRAK!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Studijsko fotografisanje u hexaboxu (7 fotografija + 1 mozaik fotografija 25x20cm)

Akcija -33% 2000 Din.
Studijsko fotografisanje u hexaboxu (7 fotografija + 1 mozaik fotografija 25x20cm) - 2.000 din! Foto ZRAK!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

03.09.2018
Zeljana Jeremic

Obrada fotografija je jedn veoma slozen i zahtevan posao. U svakom slucaju, ukoliko se orpedelite da ga na kvalitetan nacin uradite, potrebno je da dobro poznajete rad u pojedinim programima kao sto je primr aradi PhotoShop.

05.09.2017
Filip Milutinovic

U danasnje vreme i deca umeju da obradjuju fotografije i to rade na jedan zaista i vise nego kvalitetan nacin. Cene su naravno razlicite ali je potrebno da ih u svakom slucaju dobro poznajete.

18.05.2017
Lea Stankovic

U svakom slucaju mora ona da se debelo plati. Druge stvari po meni i nisu bas toliko vazne kao sto bi trebale da budu.

04.05.2017
Mihajlo Nastasovic

Sto se mene licno tice, ona predstavlja zaista nesto posebno. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

20.04.2017
Simona Vucinic

U svakom slucaju ona nije nesto sto je previse tesko.

06.04.2017
Todor Markovic

Mogu samo da kazem da je obrada fotografija bila i jeste nesto posebno. Sve ostalo je samo gubljenje vremena.

21.03.2017
Marta Dencevic

Za ovo vam je zaista potrebno jedno strucno i provereno lice.

02.03.2017
Janko Zivanovic

Ovo je pre svega nesto sto i deca u danasnje vreme rade.

13.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Najvaznije od svega je samo to da se obrada fotografaij posebno plati. To drugacije ne moze da funkcionise.

17.01.2017
Petar Jankovic

Ovde je veoma vazno da se opredelite za kvalitet. Jedino se to ako mene pitate racuna.

27.12.2016
Nikolina Pantelic

Po pitanju obrade fotografija, najbolje je da posetite neko strucno i provereno mesto u koje mozete da imate puno poverenje da vas nece izneveriti.

09.12.2016
Ivan Stojanovic

Po ovom pitanju samo treba da se opredelite za kvalitet i vise nista po tom pitanju ne biste trebali da brinete.

23.11.2016
Jana Stankovic

Licno smatram da po pitanju obrade fotografija, jedno od najboljih mesta u Beogradu predstavlja Tifo Foto.

04.11.2016
Biljana Brankovic

Obrada fotografija je nesto bez cega savremena dokumenta ne bi mogla da se zamisle. Uglavnom se za te svrhe koriste savremeni pogrami kao sto je photoshop. Zbog toga iz prve ruke znam da fotografije odlicno obradjuje foto Luka.

13.09.2016
Marko Petrovic

Obrada fotografija je u dansnje vreme popirlicno napredovala tako da vise u opste nije toliki bauk i da je deca nauce, makar kada govorimo o nekim osnovnim stvarima.

10.08.2016
Dusan Markovic

Obrada fotografija je jedn veoma slozen i zahtevan posao. U svakom slucaju, ukoliko se orpedelite da ga na kvalitetan nacin uradite, potrebno je da dobro poznajete rad u pojedinim programima kao sto je primr aradi PhotoShop.