Adresa: 2. Srpske armije 9/5, naselje Stepa Stepanović
Beograd
Adresa: Ustanička 204a
Beograd
Adresa: Koste Glavinića 2
Beograd
Adresa: Obalskih radnika 43/12, Čukarička padina
Beograd
Adresa: 2. Srpske armije 9, naselje Stepa Stepanović
Beograd
Adresa: Ustanicka 189/1 sprat,lok.6a, T.C. Konjarnik
Beograd
Adresa: Koste Glavinica 2, VP, br 2
Beograd
Adresa: Ustanička 125b
Beograd
Adresa: Bulevar Mihaila Pupina 10ž
Beograd
Adresa: Vitezova Karađorđeve zvezde 50, Mirijevo
Beograd
Adresa: Ustanička 114/21, Beograd
Beograd
Adresa: Trg Nikole Pašića 9
Beograd
Adresa: Kneza Višeslava 31
Beograd
Adresa: Žikina 20, Mali Mokri Lug
Beograd
Adresa: Topaloviceva 2
Beograd
Adresa: Franje Krča 41
Beograd
Adresa: Živka Davidovića 13a
Beograd
Adresa: Kursulina 11, stan1
Beograd
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Obracun ugovora o delu
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Obracun ugovora o delu

Kod obavljanja konkretnog posla, fizičkog ili intelektualnog, sklapa se ugovor o delu. Ovaj posao se samostalno obavlja i njegovo trajanje nije zakonski ograničeno, zapravo traje dok se u potpunosti ne završi. Poslodavac može zaključiti ugovor o delu i sa svojim zaposlenim, ali isključivo za poslove koje su van delatnosti poslodavca. 

Ugovor o delu - obračun

Za lica koja imaju status – zaposlenog, preduzetnika, poljoprivrednika i penzionera, plaćaju se sledeće obaveze:
  • porez na dohodak građana po stopi od 20% na osnovicu koju čini iznos bruto naknade umanjen za normirane troškove po stopi od 20%,
  • doprinos za penzijsko i invalidsko osiguranje po stopi od 22% na istu osnovicu na koju se plaća porez na dohodak građana.
Lice može biti zdravstveno osigurano i po drugom osnovu, kao što je obavljanje samostalne delatnosti, zaposlenje, korisnici penzije, samostalni umetnici, poljoprivrednici, i u tim slučajevima se doprinos za zdravstveno osiguranje ne obračunava i ne plaća. 
Međutim, ukoliko se radi o nezaposlenom licu koje samim tim nema zdravstveno osiguranje, pored poreza i doprinosa za PIO, obračunava se i doprinos za zdravstveno osiguranje.

Ugovor o delu - saveti

Možda će vam značiti da pročitate par saveta koje smo izdvojili za vas:
Sa korisnikom invalidske penzije se ne preporučuje sklapanje ugovora o delu ili nekog drugog ugovora uz naknadu. Razlog tome je što poslodavac mora da prijavi na osiguranje penzionera nadležnom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje, a to može dovesti do ponovne procene radne sposobnosti invalidskog penzionera. 
Ukoliko se putem ugovora o delu, ili nekog drugog ugovora za koji se prima novčana naknada,  angažuje korisnik porodične penzije, isti će takođe biti osiguran, a za to vreme porodičnom penzioneru se obustavlja isplata penzije. 

Cene obračuna ugovora o delu

Izrada ugovora o delu od 20 do 40 evra (dinarska protivvrednost).
*Cene su prikazane orijentaciono, za precizne informacije, predlažemo da kontaktirate agencije ispod teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Mladen Todorovic
Mislim da se u danasnje vreme sve manji broj poslova zakljucuje po osnovu ugovora o delu. To je po meni potpuno ok ukoliko uzme u obzir cinjenica da je upravo takav vid ugovornog angazovanja bio osnova za razne manipulacije.
Lea Stankovic
Obracun ugovora o delu je veoma zahtevna stavka posebno zbog toga sto se radi o kozi radnika. Kako god da okrenete na prvom mestu da biste ovo mogli da uradite, potrebno je da obracun ugovora o delu bude u skladu sa svim propisima.
Mihajlo Nastasovic
U svakom slucaju nije ni malo jeftin. Sve drugo je samo gubljenje vremena ukoliko mene licno pitate.
Simona Vucinic
Koliko mi se samo cini, mora ovaj obracun da se uradi na jedan i vise nego kvalitetan nacin.
Todor Markovic
I svakom slucaju je ovo veoma nezgodno da se uradi kako pre tako i kasnije. Sve druge stvari su po meni samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
Marta Dencevic
Po meni je on u svakom slucaju nesto sto ne mora nuzno da se dosta plati. Sve drugo je cisto gubljenje vremena.
Janko Zivanovic
Koliko mi se samo cini, u svakom slucaju je ovo nesto sto debelo treba da se plati. Sve ostalo je cisto gubljenje vremena.
Ljubinka Sreckovic
Ovo zaista nije tesko da se uradi, posebno kada govorimo o nekom kvalitetu.
Petar Jankovic
Koliko se meni samo cini, ovo je posebna vrsta obracuna u koju u svakom slucaju generalno govoreci mozete da imate puno poverenje.
Nikolina Pantelic
Ovo je inace nesto sto bi skoro svaki knjigovodja trebao da ume da uradi.
Ivan Stojanovic
Po ovom pitanju, ako mene pitate, samo treba da posetite neko strucno i provereno mesto i da vise nista po tom pitanju ne brinete.
Jana Stankovic
Po pitanju obracuna ugovora o delu, zaisat je i vise nego pozeljno da se posavetujete sa nekim strucnim licem kao sto je to primera radi Konto Plus.
Biljana Brankovic
Skoro sam bas radila obracun ugovora o delu u knjigovodsstvenoj agenciji Mes i mogu slobodno da kazem da sam bas zadovoljna.
Marko Petrovic
Ukoliko trazite kvalitetan ugovor o delu, onda je definitivno najbolje resenje za vas da se po tom pitanju posavetujet sa nekim strucnim licem. To je lice u koje mozete da imate puno poverenje.
Dusan Markovic
Mislim da se u danasnje vreme sve manji broj poslova zakljucuje po osnovu ugovora o delu. To je po meni potpuno ok ukoliko uzme u obzir cinjenica da je upravo takav vid ugovornog angazovanja bio osnova za razne manipulacije.
Stojance Ristovski
Ukoliko imate neka pitanja koja se odnose na ugovor o delu, najbolje da se posavetujete sa svojim knjigovodjom. Cuo sam da knjigovodstvena agencija Osvit M Zivic sa Zvezdara ima uslugu po ovom pitanju na vrhunskom nivou.