Elafonisi Tours turistička agencija

  • 1
5.00 | 1 ocena

Novogodišnja putovanja 2019 - PORTUGALSKA TURA

Cena na upit
Oceni ovaj proizvod
0.0 | 0 ocena

Porudžbenica

Proizvod Količina Cena
Novogodišnja putovanja 2019 - PORTUGALSKA TURA din.
+ troškovi dostave
Podaci za isporuku

Porudžbenica

Uspešno ste poslali porudžbenicu.

Uskoro ćemo Vas kontaktirati radi potvrde porudžbine.

Hvala!

Novogodišnja putovanja 2019 - PORTUGALSKA TURA

CENA: 749 € po osobi – 6 dana / 5 noćenja sa doručkom
Doplata za jednokrevetnu sobu je 180 €
28.12.2018.-02.01.2019.
PORTUGALSKA TURA
LISABON – SINTRA – BATALJA – BRAGA – PORTO – EŠTORIL
6 dana (5 nodenja sa doručkom, smeštaj u hotelima kategorije 3* u Lisabonu i 4* u Bragi i Eštorilu) – avionom
Polazak: 28. decembar 2018. (povratak 2. januar 2019.)

Portugal - nekada jedna od najuticajnijih država Evrope - danas je zemlja harmoničnih kontrasta. Portugalska tura je prilika da na jednom putovanju uživate u prelepim pejzažima planina na čijim obroncima uspeva kvalitetna vinova loza, spektakularnim dolinama u centralnom delu zemlje, pustinjskim predelima u regiji Alentežo. Gradovi karakterističnog kulturno-istorijskog nasleđa svedoče o bogatoj istoriji i nekadašnjem sjaju ove zemlje. U Portu dete uživati u ukusima čuvenog vina Porto koje se čuva u šezdesetak vinskih podruma nastalih u 19. veku. Pored malih uređenih kaldrmastih ulica pogled de vam izmamiti i prelepa gotska katedrala – najstarija građevina Portugala. A Lisabon, grad jedinstvenog geografskog položaja smeštenog na ušdu reke Težo u Atlantski okean pružide vam nezaboravan doživljaj "imperijalnog" šarma očuvanog još iz zlatnog doba ovog grada. Luka iz koje je Vasko da Gama otkrio pomorski put za Indiju, kula Belem, moderni trg Komersio – jedan od najelegantnijih trgova u Evropi, četvrt Alfama, vožnja tramvajem… samo su deo harmonije savremenog i starog, ali veoma dobro očuvanog lisabonskog nasleđa.

dan (petak, 28. decembar 2018.) BEOGRAD – FRANKFURT – LISABON Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 11.30 sati. Poletanje za Frankfurt u 13.35 sati (let LH 1407). Dolazak u Frankfurt u 15.35 sati. Nastavak putovanja za Lisabon u 20.45 (let LH 1172). Dolazak u Lisabon u 22.45 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela, smeštaj. Nodenje.
dan (subota, 29. decembar 2018.) LISABON Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, manastir Svetog Žeronima, Spomenik otkridima, panorama tvrđave svetog Đorđa… Poslepodne, obilazak glavnih gradskih trgova pešice, u pratnji vodiča: Trgovi Markes de Pombal, Restauradores, Rosio, Komersio, stara gradska četvrt Alfama. Individualni povratak u hotel. Uveče, fakultativni odlazak na večeru u tipični restoran sa fado programom i folklorom inspirisanim običajima u raznim oblastima Portugala. Nodenje.
dan (nedelja, 30. decembar 2018.) LISABON – SINTRA – BATALJA – BRAGA Doručak. Polazak za Sintru, slikoviti gradid udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je šumovitim brdima i ima specifičnu mikro-klimu, pa je zato vekovima bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. godine. Obilazak palate Pena, jedne od najprepoznatljivijih palata Portugala izgrađene u stilu romantizma 19 veka. Nalazi se na brdu iznad mesta Sintra a zbog svoje raskoši i lepote je uvrštena na Uneskovu listu svetske kulturne baštine kao jedno od 7 čuda Portugala. Palata je prepoznatljiva po živim bojama kojima su obojene njene terase i kule i tako predstavljaju savršen kontrast zelenilu koje je okružuje. Nakon obilaska, nastavak puta do Batalje gde se nalazi manastir Svete Marije od Pobede, najvede remek-delo portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je krajem 14. veka nakon portugalske pobede nas Kastiljom u bici kod obližnjeg mesta Alžubarote, i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Mnogobrojni kitnjasti stubovi, kule i balustrade iz daljine deluju kao čipka. Po obilasku, odlazak u Bragu, smeštaj i nodenje.
dan (ponedeljak, 31. decembar 2018.) BRAGA – PORTO – BRAGA Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje drugog po veličini portugalskog grada, čije je gradsko jezgro od 1996. godine pod zaštitom UNESCO-a: palata berze, veličanstvena gotska katedrala sv. Fransiska u baroknom stilu, Avenija saveznika, toranj Klerika, most Kralja Luisa I, istorijska četvrt uz samu obalu reke - Ribeira, poseta čuvenim podrumima vina "porto" u Vila Nova de Gaia uz degustaciju, na levoj obali reke Douro na čijem ušdu u Atlantski okean se Porto nalazi. Nakon obilaska I degustacije, povratak u Bragu. Svečana novogodišnja večera u hotelu uz prigodan muzički program. Nodenje.
dan (utorak, 1. januar 2019.) BRAGA – EŠTORIL Doručak. Odlazak u Eštoril, poznato letovalište na lisabonskoj rivijeri. Slobodan dan. Nodenje.
dan (sreda, 2. januar 2019.) EŠTORIL – LISABON – FRANKFURT – BEOGRAD Transfer na aerodrom. Poletanje za Frankfurt u 05.05 sati (let LH 1173). Dolazak u Frankfurt u 09.10 sati. Nastavak putovanja za Beograd u 11.05 (let LH 1406). Dolazak u Beograd u 12.50 sati.
U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: avionski prevoz na relaciji Beograd – Frankfurt – Lisabon – Frankfurt – Beograd (prevoznik
Lufthansa), smeštaj u hotelima kategorije tri zvezdice u Lisabonu i četiri zvezdice u Bragi i Eštorilu u dvokrevetnim sobama (5 nodenja sa doručkom), transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma, obilasci i ulaznice za lokalitete prema programu, svečana novogodišnja večera u hotelu u Bragi, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.
U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: aerodromske takse (oko 165 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se pladaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili u poslovnicama ovlašdenih subagenata), boravišna taksa za starije od 13 godina, 1 evro po nodi po osobi (plada se na recepciji hotela), fakultativni izleti, ulaznice na lokalitetima i posete, međunarodno zdravstveno putno osiguranje.
SMEŠTAJ
Hotel VIP Zurique 3* Lisbon, https://www.viphotels.com/en/Hotels/VIP-Executive-Zurique/About-Hotel.aspx
Adresa: Rua Ivone Silva, 18 / 1050-124 Lisboa – Portugal / Telephone: +351 217 814 000
Jedan od najbolje pozicioniranih hotela u Lisabonu. Nalazi se blizu centra komercijalne i poslovne četvrti grada, na samo nekoliko minuta metroom od trga Markes de Pombal. Od aerodroma je udaljen 15 minuta vožnje. Pripada lancu Vip hotels. Hotel ima 252 soba i svaka poseduje: kupatilo, fen za kosu, klima uređaj, TV, telefon, sef, besplatan pristup internetu. Gostima su na raspolaganju bar, restoran, konferencijske sale.
Hotel Villa Garden 4*, Braga, http://www.villagardenbraga.com/en
Adresa: Largo de Infias 4710-299 - Braga/ Telephone: +351 253 680 020
Nalazi se na pešačkoj udaljenosti od centra mesta Braga, 50 km severno od Porta. Hotel je renovirana vila iz 19. veka, pa su sobe nameštene u rustičnom portugalskom stilu. Sve imaju WI FI internet konekciju i SATTV.
Hotel Estoril Eden 4*, Estoril, http://www.estoriledenhotel.com/
Adresa: Avenida de Sabóia, 209, 2769-502 – Estoril / Telephone: +351 21 466 7600
Nalazi se na obali, udaljen 200 metara od plaže, izmedju Kaškaiša I Eštorila. Ima 162 sobe, sve su sa balkonom. Od ostalih sadržaja ima zatvoreni bazen, saunu, bar i restoran.
Filip Travel zadržava pravo zamene ovih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije od navedenog hotela.
FAKULTATIVNI IZLETI
● Fakultativni odlazak na večeru u tipični restoran sa fado programom. Cena: 55 evra. U cenu je uključen transfer do restorana taksijem i večera.
Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a pladanje je u Lisabonu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.
VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE „PORTUGALSKA TURA“
Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.
Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogudnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu.
USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
Cena putovanja iskazana je u evrima, a pladanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate.
40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje
Gotovinski ili na račun Elafonisi tours-a
Platnim karticama
Čekovima građana na 5 jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu), čekovi moraju biti deponovani u agencija najaksnije 10 dana od datuma rezervacije

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
TURIZAM Turisticke agencije