Elafonisi Tours turistička agencija

  • 1
5.00 | 1 ocena

Novogodišnja putovanja 2019 - ISTANBUL

Cena na upit
Oceni ovaj proizvod
0.0 | 0 ocena

Porudžbenica

Proizvod Količina Cena
Novogodišnja putovanja 2019 - ISTANBUL din.
+ troškovi dostave
Podaci za isporuku

Porudžbenica

Uspešno ste poslali porudžbenicu.

Uskoro ćemo Vas kontaktirati radi potvrde porudžbine.

Hvala!

Novogodišnja putovanja 2019 - ISTANBUL

CENA : 365 € po osobi – 4 dana /3 noćenja – ARENA 4*

Doplata za jednokrevetnu sobu 65 €

ISTANBUL
Izleti i posete: ●“Dolmabahče palata, krstarenje Bosforom”, Egipatska pijaca ●“Aja Sofija, Topkapi palata, Plava džamija, Hipodrom, Kapali čaršija ”
4 dana (3 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelu kategorije 4*) – avionom Polazak: 30. decembar 2018 (povratak 2. januar 2019.)

Izuzetno povoljan geostrateški položaj Istanbula, koji leži na dva kontinenta i Bosforskom moreuzu – od davnina prometnom međunarodnom plovnom putu – čini ga jedinstvenim na planeti i teško uporedivim sa bilo kojom svetskom metropolom. Istanbul se ubraja u red najznačajnijih antičkih gradova na evropskom tlu a uz to, i u one retke koji su podignuti na sedam brda, kojima se pripisuje večnost kao Rimu, Jerusalimu, Lisabonu…
Šesnaest vekova u kontinuitetu od 330. do 1923, bio je prestonica tri carstva i pozornica krupnih političkih i društvenih zbivanja, u kome su nastala veličanstvena zdanja i spomenici – simboli modi Vizantijskog i
Otomanskog carstva. Uz Aja Sofiju, Top Kapi i Plavu džamiju, svakako najčuvenije među njima, i mnoge druge građevine u istorijskom jezgru grada – bedemi, džamije, crkve, trgovi, medrese i hamami – proglašeni su delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a.

1. dan (nedelja, 30.decembar 2018) BEOGRAD – ISTANBUL
Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 07.00 sati. Poletanje za Istanbul u 09.05 sati (let TK 1082). Dolazak u Istanbul u 12.00 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smeštaj. Odlazak na informativno razgledanje grada pešice, Trg Taksim i okolina. Slobodno poslepodne. Noćenje.
2. dan (ponedeljak, 31. decembar 2018) ISTANBUL
Doručak. Odlazak na celodnevni fakultativni izlet: poseta palate Dolmabahče – poslednjeg sedišta sultana; krstarenje Bosforom i Egipatska pijaca. Palata Dolmabahče je sagrađena po nalogu Sultana Abdulmedžida I, kao simbol približavanja turske imperije Evropi pa stilom podseda na evropske dvorce, pre svega Luvr i Bakingemsku palatu. Sultan je preselio svoje sedište iz Topkapi palate u ovu palatu, u kojoj je 1938. godine umro Mustafa Kemal Ataturk, osnivač moderne Turske. Krstarenje Bosforom u trajanju od oko 90 minuta je idealna prilika da se vidi grad sa mora. Obilazak se završava odlaskom na čuvenu Egipatsku pijacu, gde se mogu videti ili kupiti razni začini, čajevi ili tipični suveniri. Nodenje.
3. dan (utorak, 1. januar 2019) ISTANBUL
Doručak. Celodnevni fakultativni obilazak grada: Aja Sofija, Topkapi palata, Plava džamija, Hipodrom, Kapali čaršija. Aja Sofija, posebno poznata po svojoj masivnoj kupoli, je primer vizantijske arhitekture. Nekada je bila najveda hrišdanska crkva na svetu, potom je pretvorena u carsku džamiju a sada je muzej. Topkapi palata je bila glavna rezidencija svih osmanskih sultana skoro 400 godina, kada je odlučeno da se sedište premesti u novoizgradjenu palatu Dolmabahče. Izgradjena je po naredbi sultana Mehmeda II sa ciljem da se napravi vizantijski Konstantinopolj. Bila je srce osmanskog carstva i iz nje su vodjeni državni poslovi, a zbog svog značaja kao najboljeg primera kompleksa palate iz osmanskog perioda, uvrštena je na listu svetskih baština pod zaštitom UNESCO-a. Plava džamija je dobila naziv zbog 20 000 plavih pločica koji prekrivaju unutrašnjost kupole, inače je jedina džamija od preko 500 džamija u Istanbulu sa šest minareta. Noćenje.
4. dan (sreda, 2. januar 2019) ISTANBUL – BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Poletanje za Beograd u 19.45 (let TK 1083). Dolazak u Beograd u 19.25 sati.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: avionski prevoz na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd (prevoznik Turkish Airlines), smeštaj u hotelu kategorije četiri zvezdice u dvokrevetnim sobama (3 nodenja sa doručkom), transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma u Istanbulu prema programu, pešačko razgledanje grada, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: aerodromske takse (oko 108 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni), fakultativni izleti, ulaznice na lokalitetima i posete, međunarodno zdravstveno putno osiguranje.

SMEŠTAJ
Hotel Arena 4* “Special Category” www.arenahotel.com
Hotel se nalazi u četvrti Sultanahamet u blizini mnogih istorijskih znamenitosti: 300 m od Plave džamije, 800 m od Aja Sofije, 1.3km od Topkapi Palate. Uređen je u otomanskom stilu iz 19. veka, u skladu sa istorijskom arhitekturom Istanbula i antikvitentnim nameštajem koji dočaravaju tradicionali turski duh. Svojim izgledom podseda na muzej pa je zbog toga I dobio posebnu kategorizaciju (Special class/category). Sobe su raskošno uređene i sadrže: kupatilo, TV, mini bar, fen, wi fi. Dodatni sadržaj: spa centar, parkig, restoran, bar.
Filip Travel zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.

FAKULTATIVNI IZLETI
Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Dolmabahče palata, krstarenje Bosforom i Egipatka pijaca”. Cena: 50 evra. U cenu je uključena ulaznica za Dolmabahče palatu, krstarenje , transfer i usluge vodiča.
Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Aja Sofija, Topkapi palata, Plava džamija, Hipodrom, Kapali čaršija”. Cena: 50 evra. U cenu su uključene ulaznice za Aja Sofiju i Topkapi palate, kao I transferi i usluge vodiča.
Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a pladanje je u Istanbulu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE „ISTANBUL“
Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja.
Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogudnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
Cena putovanja iskazana je u evrima, a pladanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate.
40% prilikom rezervacije, ostatak 15 dana pre polaska na put: gotovinski, platnim karticama, čekovima građana na 5 jednakih mesečnih rata ( sa datumima 10.ili 20. u mesecu, čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije)

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
Elafonisi tours preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnici Elafonisi toursa moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Wiener Stadtische koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove.

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
TURIZAM Turisticke agencije