Elafonisi Tours turistička agencija

  • 1
5.00 | 1 ocena

Novogodišnja putovanja 2019 - ALZAS I ŠVARCVALD

Cena na upit
Oceni ovaj proizvod
0.0 | 0 ocena

Porudžbenica

Proizvod Količina Cena
Novogodišnja putovanja 2019 - ALZAS I ŠVARCVALD din.
+ troškovi dostave
Podaci za isporuku

Porudžbenica

Uspešno ste poslali porudžbenicu.

Uskoro ćemo Vas kontaktirati radi potvrde porudžbine.

Hvala!

Novogodišnja putovanja 2019 - ALZAS I ŠVARCVALD

CENA: 219 € po osobi – 6 dana / 3 noćenja sa doručkom
ALZAS – ŠVARCVALD
STRAZBUR – KEHL – FREIBURG – COLMAR – RIKVIR – KAJZERSBERG – HAJDELBERG – BADEN BADEN – TRIBERG – jezero TITIZE – DONAUŠINGEN
6 dana (3 nodenja sa doručkom u hotelu kategorije 3* u Kehlu) – autobusom

Polazak :28. decembar 2018 (povratak: 02. januar 2019)

Regija Alzas se nalazi na istoku Francuske. Istorija, pejzaž i kultura ovog dela Francuske plene svojom lepotom i raznolikošdu. Gravni grad regije Alzas jeste Strazbur koji je jedan od najznačanijih centara Evropske Unije, sa Evropskim parlamentom i Međunarodnim sudom za ljudska prava. Planinski masiv Švarcvald (Crna šuma) u nemačkoj pokrajni Baden-Virtenberg, oduvek je privlačio turiste svojom prelepim pejzažima, u čijoj plodnoj dolini se nalaze mnogi bajkoviti gradidi i sela, specifični za ovaj kraj.

dan(petak, 28.decembar 2018.) BEOGRAD – NOVI SAD – MAĐARSKA Sastanak putnika u Beogradu u 14:30h. Polazak autobusa u 15:00h. Polazak iz Novog Sada u 16.15h ispred železničke stanice, kod lokomotive. Vožnja kroz Mađarsku.
dan (subota, 29.decembar 2018.)MAĐARSKA – STRAZBUR – KEL Nodna vožnja kroz Mađarsku. Nastavak vožnje kroz Austriju do Strazbura. Odlazak na razgledanje grada u pratnji vodiča. Šetnja kroz istorijski centar grada sa veličanstvenom katedralom Notr–dam u stilu gotike sa zvonikom visine 142 metra, Stara carina, Palata Rohan, kuda Kamerzel, Gutenbergov trg, “Mala Francuska” (najslikovitiji deo starog Strazbura sa šarenim građevinama od drveta, sa pokrivenim mostovima i odbrambenim kulama, ujedno i zaštiden i proglašen svetskom baštinom od strane UNESCO–a). Slobodno vreme. Smeštaj u hotel Europa u mestu Kehl, 8km od Strazbura. Nodenje.
dan (nedelja,30.decembar 2018.) KEL – FREIBURG – KOLMAR – KAJZERSBERG – RIKVIR – KEL Doručak. Fakultativni celodnevni izlet u Alzas. Polazak prema gradidu Frajburg koji s pravom nosi nadimak "Dragulj Švarcvalda". Danas važi za jedan od najlepših srednjovekovnih gradova u Evropi koji ima i najvedi broj sunčanih dana u Nemačkoj. Ima neobične uske vodene kanale, glavni trg sa gotskom katedralom Munster i zvonikom od 116 m, trg Augustinaca sa manastirom. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do gradida Kolmar sa 70000 stanovnika , smeštenim u podnožju planine Vogezi na reci Lauh, koja je kanalom povezana sa Rajnom. Zbog mnogobrojnih mostova, kanala i predivnih trgova nosi još jedno ime – “mala Venecija”. Stari i očuvani srednjovekovni centar grada nastao u 9. veku, glavna je atrakcija koja privlači brojne turiste. U starim drevnim građevinama smeštene su crkve, prodavnice, suvenirnice, kafei. Slobodno vreme u istorijskom centru grada. Nastavak putovanja prema živopisnom srednjovekovnom selu Kajzersbergu, koji je udaljen oko 12km od Kolmara, sa živopisnim zgradama različitih arhitektonskih perioda gde je svaka kuda različita a ipak ista. Krada šetnja i foto pauza. Nastavak putovanja ka selu Rikvir (12 km) jednog od najlepših sela Francuske. Smešteno između uređenih vinograda, sa samo 3000stanovnika, u kom je snimano više istorijskih filmova. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Nodenje.
dan (ponedeljak, 31.decembar 2018.)KEL –HAJDELBERG – BADEN BADEN – KEL Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u Hajdelberg, romantični gradid smešten uz reku Nekar sa renesansnim zamkom na brdu iznad grada koji spada među najimpresivnije objekte u Nemačkoj, a postoji ved 700 godina. Ubraja se u red deset najpopularnijih evropskih znamenitosti. Panoramsko razgledanje grada: Karlova kapija iz 18.veka, Zamak Hajdelberg (panorama), Rathaus – Gradska kuda, Stari gradski trg, Stari most na Nekaru, gotička crkva Sv. Duha, Univerzitetski kvart, Aleja filozofa sa koje se pruža najlepši pogled na stari deo grada. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta Baden Baden koji se nalazi u zapadnom podnožju planine Švarcvald, na obalama reke Os. U samom gradu postoji 14 termalnih izvora sa temperaturom izmedju 14 i 66 °C. Sa svojim lekovitim izvorima, visokospecijalizovanim klinikama i prelepim parkovima, Baden Baden je idealno mesto za odmor i oporavak. O njegovoj slavnoj prošlosti svedoče raskošne palate i vile, sa savršeno uređenim vrtovima, kao i prelepi parkovi sa tri kilometra dugim šetalištem u aleji Lihtentaler. Slobodno vreme. Povratak u Kel. Individualni odlazak na doček Nove godine. Individualni povratak u hotel. Nodenje.
dan(utorak, 1.januar 2019.) KEL – STRAZBUR – TRIBERG –JEZERO TITIZE – DONAUEŠINGEN – MAĐARSKA Doručak. Polazak prema gradidu Triberg gde se nalazi najvedi vodopad u Nemačkoj. Nastavak putovanja do najvede turističke atrakcije Švarcvalda, glečersko jezero Titize. Široko je dva kilometra, dugačko 720 metara, a duboko 40 metara gde je čovek u prirodni ambijent ugradio divan turistički raj s mnogo hotela i mesta za odmor i rekreaciju. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do mesta Donauešingen poznatog kao mesto gde nastaje Dunav. Reka nastaje u neposrednoj blizini grada, kraj dvorca Firstenberg, na ušdu dve planinske rečice Breg i Brigah. U parku ovog dvorca nalazi se fontana, koja simbolizuje zvaničan izvor Dunava i predstavlja veliku turističku atrakciju. Slobodno vreme. Polazak za Beograd. Nodna vožnja kroz Nemačku, Austriju i Mađarsku.
dan (sreda, 2.januar 2019.) MAĐARSKA - NOVI SAD - BEOGRAD Dolazak u Novi Sad i Beograd u prepodnevnim satima.
CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 219 evra
Doplata za jednokrevetnu sobu je 89 evra

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:
● prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom) ● tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije tri zvezdice ● razgledanja prema programu ● usluge licenciranog vodiča ● troškovi organizovanja putovanja.
U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
●fakultativni izleti i međunarodno putno zdravstveno osiguranje.
UMANJENJA
Umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%. (isključivo na upit)
Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa tredim (pomodnim) ležajem je 15%. (isključivo na upit)
Umanjenje za sopstveni prevoz 75 evra po osobi (VAŽNO: putnici sa sopstvenog prevoza nemaju razgledanje grada po dolasku i fakultativni izleti zavise od raspoloživosti mesta u autobusu)
OPCIONE DOPLATE
● Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta ● Doplata za dodatno sedište: 75 evra
SMEŠTAJ
Hotel EUROPA***, Kehl, Straßburger Str. 9, Tel: +4978519947880, www.ates–hotel.de
Hotel se nalazi u mestu Kel u Nemačkoj koji je udaljen od istorijskog centra Strazbura 7.5 km. Postoji učestali gradski prevoz do Strazbura, a povratna karta košta oko 3.30 evra, takođe samo mesto Kehl ima pešačku zonu u blizini hotela kao i brojne prodavnice. Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV – om. Wi–fi je besplatan . Doručak se služi po principu samoposluživanja.
Filip Travel zadržava pravo zamene ovih hotela, hotelima iste ili više kategorije.
FAKULTATIVNI IZLETI I POSETE
Izlet “Alzas I Švarcvald ” sa posetom mestima: Frajburg, Kolmar, Kajzersberg, Rikvir, Cena: 30 evra odrasli / 20 evra deca do 12 godina. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, posete navednim mestima bez ulaznica i usluge vodiča.
Celodnevni izlet “Hajdelberg i Baden Baden” Cena: 30 evra odrasli / 20 evra deca do 12 godina. U cenu je uključeno: prevoz autobusom poseta istoriskom centru Hajdelberga bez ulaznica i usluge vodiča.
Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje a pladanje je u inostranstvu, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuju uz korigovanje cene.
VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “ALZAS I ŠVARCVALD”
● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja. ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Filip Travela, postoji mogudnost smeštaja u jednokrevetnim, dok ne postoji mogudnost smeštanja u trokrevetnim sobama. • Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogudnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povradaja poreza iz Evropske Unije TAX FREE)
USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
Cena putovanja iskazana je u evrima, a pladanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate.
40 % prilikom rezervacije a ostatak od 60% najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje : gotovinom, platnim karticama, čekovima građana do 5 jednakih mesečnih rata ( sa datumima 10. Ili 20. U mesecu, čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije)
MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
● Elafonisi tours preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnici Elafonisi tours-a mogude je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Wiener Stadtishe koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove.

Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
TURIZAM Turisticke agencije