NLP

0.0 | 0 ocena

NLP Beograd

Adresa: Karpoševa 89a
Beograd
Adresa: Karpoševa 89a
Beograd

NLP Pančevo

Adresa: Vojvode Petra Bojovica 18/52
Pančevo
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije NLP
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

NLP

NLP je skraćenica od reči Neuro lingvističko programiranje, a u ovom tekstu možete da saznate sve što vas o toj temi zanima.

NLP

 

Šta je NLP?

Veoma je zanimljivo da su mnogi ljudi u životu barem jednom upotrebili tu metodologiju, sasvim nesvesno. NLP je zapravo najpoznatiji komunikacioni model u svetu. To bi značilo, da komuniciramo sa samim sobom, zbog toga da bismo ostvarili određene ciljeve i da se samomotivišemo, a i da bismo imali bolju komunikaciju sa drugim osobama.

Šta proučava NLP?

Svaki čovek teži tome da bude uspešan na privatnom i poslovnom planu. NLP upravo u tome pomaže. Kako? Na taj način što nam pruža metode, tehnike, veštine, i znanja da sve to postignemo.

Praktično, to znači da učimo da pravilno postavimo ciljeve, kao i da izmenimo ponašanja koja su nepoželjna.

Dakle, osim komunikacije, sve nabrojano je glavni fokus NLP metodologije.

Šta možete očekivati nakon NLP-a?

Kada krećemo sa nekim programom, tada želimo da znamo šta možemo očekivati na kraju, odnosno, koliko ćemo biti bolji u tome što želimo da postignemo.

Dakle, NLP omogućava da, pre svega, uspostavite bolju komunikaciju sa sagovornicima, pri čemu je opšte poznato da upravo od razgovora sa ljudima zavisi i sam odnos sa njima. Dalje, NLP vam pruža oslobađanje od stresa, tj. umanjivanje njegovog nivoa, kao i oslobađanje od svih ponašanja koja su neželjena; za karijeriste, NLP znači da će lakše moći da ostvare svoje ciljeve, prodaju svoju ideju sagovorniku i da ubrzaju karijerni put.

Neuro lingvistički program

Bilo bi zanimljivo da ovu skraćenicu NLP raščlanimo na delove, tj. da vidmo šta koja reč znači. Neuro – znači naš način razmišljanja, to jest, način na koji obrađujemo informacije koje nam stižu iz spoljneg sveta. Pri tome je bitno naglasiti da je taj doživljaj samo subjektivni, a to bi praktično značilo – određeni dan može da bude lep ili ružan, ali to isključivo zavisi od toga kako se mi toga dana osećamo.

NLP cena

 

NLP iskustva

Kišni oktobarski dan možemo da doživimo lepše nego neki sunčan i prolećni, a to je uslovljeno time o čemu tog dana razmišljamo što direktno utiče na raspoloženje – međutim, pravi izazov je u tome što imamo osećaj da subjektivni doživljaj nije pod našoj kontrolom, i da na njega ne možemo da utičemo; NLP se upravo time bavi – kako da kreiramo korisne subjektivne osećaje.

Reč lingvističko se odnosi na reči, jer osobe svoja životna iskustva opisuju rečima. NLP se bavi time kakav uticaj imaju reči na ponašanje, raspoloženje, način razmišljanja.

I na kraju programiranje. To se odnosi na navike koje imamo svakoga dana. Čak postoji i izreka da je sve osim disanja zapravo – navika. Značaj NLP-a se ogleda u tome što se služi jednostavnim i efikasnim metodama koje menjaju način razmišljanja, a sve u cilju toga da se dobiju željene promene u ponašanju. Naravno, sve te promene su potpuno u skladu sa našim vrednosnim sistemima.

NLP cena:

Prosečna cena je oko 20 evra po satu.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontakrirate oglašivače na ovoj stranici.