Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Nitro boje
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Nitro boje

U svakom domaćinstvu ili radnom prostoru, postoji dosta površina od metala ili drveta. Poznato je, da iako su ovi materijali otporni, oni nisu večni, odnosno potrebno im je redovno održavanje, kako bi uvek bili lepi i da bi im se produžio životni vek.

 

Nitro boje za metal

Svaka metalna površina u dodiru sa vodom ili vazduhom oksidira, zapravo stvara se ružna rđa. Zbog toga je metal potrebno zaštititi od korozije, a to se postiže njegovim farbanjem. Pri tome nije važno da li se predmeti od metala nalaze u eksterijeru ili enterijeru, oni se moraju ofarbati. 

Površine koje su napolju, izložene su svim atmosferskim prilikama, što samo ubrzava njihovo propadanje, odnosno, povećava potrebu da budu zaštićene na adekvatan način. Iz svega navedenog vidimo, da farbanje metala nije način da ti predmeti budu estetski privlačni, već je najvažnije da se spreči rđanje.

Da biste sve ovo postigli, majstor koga budete pozvali da odradi taj posao, upotrebiće nitro boje. Nitro temeljna boja je osnovni antikorozivni premaz, za zaštitu metala u enterijeru i eksterijeru. 

Dobre karakteristike nitro boja su njihovo brzo sušenje, što sve skraćuje vreme koje je potrebno za rad. Sam premaz sadrži kvalitetne antikorozivne pigmente, koji će obezbediti zaštitu u dugom vremenskom periodu.

Kada se nitro boja nanosi špricanjem ili četkom, mora biti razređena sa petnaest do dvadeset posto nitro razređivača. Što se tiče sušenja, reći ćemo da je nitro boja spremna za nanošenje završnog premaza nakon šest sati ili „mokro na mokro“.

Koliko god da ljudi obraćaju pažnju na kvalitet, postojanost i dugotrajnost, jednako je važan i estetski izgled, odnosno nijanse boja. Tako se nitro boje proizvode u dve standardne nijanse, siva i oksidno smeđa. Siva nijansa je namenjena za podlogu za svetlije nijanse završnog premaza. 

Nitro boje – iskustva

Kupce zanima i činjenica koliko je boja izdašna, odnosno koliko će novca morati da potroše da bi ceo posao bio uspešno priveden kraju. Kod nitro temeljne boje, pokriva se od osam do deset metara kvadratnih sa jednim litrom, i to u jednom sloju, koji je debljine od 40 do 50 mikrona.

 

 

Nitro boje ćete u farbarama najčešće pronaći u pakovanjima od 0,75 l, 2,5l, i 10 litara. 

Nitro lak se koristi za zaštitu i postizanje sjaja nameštaja i drugih drvenih površina. Kada je reč o potrošnji, jedan litar će biti dovoljan za osam do deset metara kvadratnih površine, kada se nanosi u jednom sloju. Nitro lak nam dolazi kao univerzalni, mat ili sjajni.

Nitro emajl ćemo naći u osam nijansi boja, a poslužiće nam za dekoraciju i zaštitu raznih metalnih površina od uticaja sredine. Jedan litar nitro emajla dovoljan je za premazivanje u jednom sloju, od šest do osam metara kvadratnih površine. 

Nitro boje – cena:

Cene nitro osnovnih boja za metal kreću se u rasponu od 390 din. za pakovanje od 0.9 l, preko 1500 din. za težinu od 3.5 l, sve do 8100 dinara za pakovanje od 25 litara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate farbare koje se nalaze oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

18.07.2018
Miroslav Jagnjic

Niteo boje imaju siroku primenu u industriji. Koriste se za farbanje skoro svih vrsta metala i drveta. Najveci izbor po meni za veoma povoljnim cenama niteo boja mozete naci u fatbari Terca Ton na mirijevskom bulevaru.

08.08.2017
Todor Markovic

Sve nitro boje imaju svoju posebnu cenu koja po tradiciji i nije bas toliko pristupacna. Medjutim, jos je vaznije i to da su cene nitro boja ipak prilagodjene njihovom kvalitetu. Meni je kod upotrebe nitro boja veoma vazno da se brzo suse.

10.05.2017
Marta Dencevic

Ukoliko neke boje valjaju, onda su to svakako nitro boje.

26.04.2017
Janko Zivanovic

koliko mi se samo cini, najvaznije od svega je da se nitro boje dovoljno brzo suse.

13.04.2017
Ljubinka Sreckovic

Najvaznija stvar kod nitro boja je da se veoma brzo suse. To je ipak nesot sto je veoma vazno i bez cega se ne moze.

29.03.2017
Petar Jankovic

Po meni je veoma vazno da znate da je sto se tice nitro boja, kvalitet nesto sto ce pre ili kasnije da dodje do izrazaja.

14.03.2017
Nikolina Pantelic

Naravno da je sto se ovih boja tice, pre ili kasnije kvalitet veoma vazan.

23.02.2017
Ivan Stojanovic

Licno smatram da je sto se nitro boja tice, kvalitet i vise nego vazan. Ukoliko se bas za njih odlcuite, sigurno je da pre ili kasnije necete moci da izbegnete nesto sto je kvalitetno.

06.02.2017
Jana Stankovic

Koliko se samo meni cini, sve nitro boje mogu pre svega da budu boje ozbiljnog kvaliteta. Ako mene licno pitate, to je ipak nesto potpuno normalno.

26.01.2017
Marko Petrovic

Koliko mi se samo cini, sotr se tice nitro boja, opne su i mopgu da budu veoma kvalitetne. Sve drugo je sto se mene licno tice daleko manje vazno.

09.01.2017
Biljana Brankovic

Po ovom pitanju samo treba da se odlucite za kvalitet. Ako bas to budete uradili sigurno se necete pokajati.

30.08.2016
Dusan Markovic

Ono sto je posebna pretdnost nitro boja je sto se poprilicno brzo suse. E sad, ono sto je sa druge strane jedan drugi problem je to da nitro boje zahtevaju poprilicno dosta novca kako biste obezbedili dovoljnu kolicinu za farbanje.