Ronjenje je ekstreman sport, mada i najbezbedniji u klasi onih sa tim epitetom. Postoji mnogo kurseva i obuka na kojima možete naučiti kako da rekreativno ronite, dok je cena opreme postala pristupačna.

 

 

U Egiptu, ali i na mnogim drugim svetskim destinacijama, uglavnom tropskim i subtropskim, ronjenje se smatra veoma ozbiljnom i specifičnom vrstom turizma, zahvaljujući kojoj se fino prihoduje.

Ako ste se odvažili da upoznate svet „under the sea“, biće vam potrebna ronilačka oprema, a pre svega naočare za ronjenje.

Ronilačke naočare

Ko god je zaronio na kratko u vodu bez ronilačkih naočara, zna da se ispod vode sve čini mutnim i nejasnim. To se dešava iz razloga što je voda gušća od vazduha. U tom smislu, prelamanje svetlosti pod vodom je drugačije. 

Čovek je prilagođen životu u prirodi, a ne pod vodom, pa tako i njegov vid jasno registruje slike samo kada se svetlost prelama u vazduhu. Upravo zbog toga, nikakvu novost ne predstavlja neophodnost korišćenja naočara, da bismo mogli da uživamo u prelepim predelima na morskom dnu.

Možda se pitate, kako to funkcionišu ronilačke naočare, odnosno, na koji način nam pomažu da imamo jasnu sliku svega oko nas što se nalazi ispod površine vode?

Odgovor je veoma jednostavan, a glasi da naočare za ronjenje poseduju vazdušni prostor između vaših očiju i vode, pa se na taj način oponaša prirodno okruženje. Zahvaljujući ovom delu ronilačke opreme, mi ćemo ispod mora moći da vidimo jasno i veoma oštro.

Naočare za ronjenje – iskustva

Ako vam je bitno da vaše naočare za ronjenje budu fensi, možete birati različite oblike i modele. Tako postoje razne moderne naočare futurističkog dizajna.

 

 

Kada birate za sebe naočare za ronjenje, veoma je važno da vam one budu udobne, to jest da vam lepo pristaju na lice. Vi svakako ne želite da ronite, i da vam se vid muti zato što ulazi voda, jer naočare ne dihtuju dobro. Takve naočare su nekomforne i neupotrebljive, zato prilikom odabira posvetite pažnju tome da vas one ne žuljaju, ali i da vam naočare budu zalepljene na lice. 

U ponudi prodavnica sportske opreme, na njihovim vizuelno dopadljivim web prezentacijama, možete pronaći atraktivne modele naočara za uživanje ispod mora. Artikli su predstavljeni u slici i reči, odnosno navedeno je o kakvim se naočarima za ronjenje radi, to jest od kog materijala su izrađene i koja je cena. Cene se lako mogu uporediti, a neretko ćete zateći razne akcije i popuste.

Ukoliko se odlučite na online kupovinu, jer tačno znate šta želite, istu možete obaviti u par jednostavnih koraka, dodavanjem u korpu, a potom i plaćanjem, putem e-bankinga, ili u obližnjoj pošti ili banci. U drugoj varijanti moguće je platiti poštaru prilikom preuzimanja, odnonso pouzećem kada naočare za ronjenje stignu putem brze pošte, za jedan dan.

Kada naočare za ronjenje pristignu na vašu adresu, ostaje samo da se prilikom prvog odmora na moru prepustite istraživanju dubina. Svoje ronilačke naočare morate pravilno održavati, tako što ćete ih nakon završenog ronjenja isprati u slatkoj vodi, potom dobro osušiti, i ostaviti na suvom mestu, gde će čekati sve do sledećeg ronilačkog poduhvata. 

Naočare za ronjenje – cena:

Cene naočara za ronjenje, u zavisnosti od modela i karakteristika, kreću se od 1700 din. sve do 4250 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice sportske opreme oglašene ispod našeg teksta. 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Naočare za ronjenje
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Iskustva i preporuke posetilaca

16.05.2017
Milen Jovanovic

U svakom slucaju sto se mene licno tice, pre ili kasnije sigurno se necete pokajati. Sve drugo je samo gubljenje vremena ukoliko mene pitate.

28.04.2017
Lea Stankovic

Po pravilu su one nesto sto nije bas previse jednostavno.

18.04.2017
Filip Milutinovic

Po mnogo cemu su ovo i vise nego idealne naocare u ciji kvalitet je najbolje da se sami i licno uverite.

31.03.2017
Simona Vucinic

Sto se ovih naocara tice, kvalitet je sigurno nesto sto je posebno vazno. Sve drugo nije bas toliko vazno.

16.03.2017
Mihajlo Nastasovic

U svakom slucaju su ovo naocare koje trebaju da se debelo plate.

27.02.2017
Marta Dencevic

Sto se ovih naocara tice, kvalitet moze da bude i vise nego vazan.

08.02.2017
Todor Markovic

Sto se mene licno tice, naocare za ronjenje su ipak nesto sot u danasnje vreme dosta kosta. To je ono sto je sigurno.

30.01.2017
Ljubinka Sreckovic

Koliko mi je samo poznato, sto se ovoga tice ronjenje ne moze da se upraznjava. Upravo iz tog razloga ronjenje i nije bas sport za svakoga.

11.01.2017
Janko Zivanovic

Ako nista, bar se u danasnje vreme naocare za ronjenje mogu pronaci po relativno povoljnim cenama.

22.12.2016
Nikolina Pantelic

Po pitanju naocara za ronjenje, samo treba da se opredelite za kvalitet i nista vise dalje po tom pitanju ne treba da brinete.

05.12.2016
Petar Jankovic

kvalitetno ronjenje u svakom slucaju ne bi moglo da se zamisli bez adekvatnih naocara.

18.11.2016
Jana Stankovic

Veoma kvalitetne naocare za ronjenje, mozete da pronadjete u ronilackom klubu Alfa Diving Team.

31.10.2016
Biljana Brankovic

Meni su naocare za ronjenje ipak nesto sto poprilicno lepo i kvalitetno moze da izgleda i sigurno bude od neke koristi.

07.09.2016
Marko Petrovic

Veoma je vazno da naocare za ronjenje budu dobrog kvaliteta, kako se kojim slucajem ne bi desilo da tokom ronjenja na odredjenoj duboni odjednom puknu.

02.08.2016
Dusan Markovic

Kvalitetne naocare su sastavni deo opreme za ronjenje. I ja sam cuo da se cena prosecno krece oko 50 eura. Uvek je pre kupovine pozelnjo da se posavetujete sa nekim strucnim licem. Mozete posetiti i mesto koje se zove Power Sub i slobodno pitati sve sta vas zanima.

01.07.2016
Ivan Stojanovic

Na nasem trzistu postoje razlicite naocare za ronjenje. U svakom slucaju je potrebno da se pre kupovine dobro raspitate. Kvalitetne naocare za ronjenje moraju dobro da se plate. Cene se obicno krecu oko 50 eura.