Atelje Violett

 • 1
5.00 | 3 ocena

O nama - ATELJE VIOLETT


Atelje Violett iz Beograda, je pripremio za Vas širok asortiman proizvoda:

 • - UNIKATNI NAKIT OD SVILE
 • - MARAME I EŠARPE RUKOM OSLIKANE – rađene batik tehnikom (slikanje uz korišćenje vrelog voska)
 • - NAKIT SA SWAROVSKI ELEMENTIMA
 • - NAKIT OD POLUDRAGOG KAMENJA
 • -UMETNICKE SLIKE - ULJA NA PLATNU, AKVARELI, KOMPJUTERSKA GRAFIKA


Atelje Violett može da Vam ponudi unikatne modne dodake koji će dati poseban pečat Vašoj odevnoj kombinaciji. Jedinstvene, ručno oslikane svilene marame, ešarpe i nakit oduševiće Vas svojim stilom i elegantim izgledom. One su prekrasan ukras na vratu uz haljinu, kostim ili u mladalačkom stilu uz majice sa većim izrezom. Takođe po Vašoj želji iste možete nositi kao ukrasni detalj na kosi umesto trake.

Svaka marama se oslikava rukom, tako što se svila zateže na ramove i pri svakom potezu četkice nastaje prava čarolija. Meka i podatka, nežna a snažna, svila boji daruje izražajnost i transparentnost. Svila, kako mnogi tvrde ima moć da zaštiti onog ko je nosi ili je ima u svom okruženju. Glatka i meka na dodir, sjajna i lepa podstiče protok pozitivne energije u nama i oko nas, pokreće i produbljuje ljubav.

Ešarpe su se pokazale kao odličan reprezentativni poslovni poklon.
Možete ih naručiti u dimenzijama 180x45cm, 150x30cm, 70x70cm i 45x45cm.
Takođe pružamo Vam mogućnost da sami osmislite svoju maramu u dogovoru sa našim kreativnim timom.
Bavimo se između ostalog i dizajnom i izradom unikatnog nakita od najfinijeg poludragog kamenja, srebra, posrebrenih elemenata koji su antialergijski i bez nikla, kao i originalnih Swarovski elemenata.
Svaki odabrani komad nakita moguće je poslati brzom poštom, na teritoriji Srbije. Do Vas isti stižu u roku od 2 dana.

SVILA

Kultura obrade svile datira jos od 2600. godine p.n.e., kada su se Kinezi, kao prvi narod upoznali sa umetnošću gajenja svilene bube, za potrebe dobijanja najfinije svile.

Najpoznatija vrsta svile na svetu dobija se iz čaura larvi dudove svilene bube, koja nosi ime Bomhy mori, kojoj su da bi mogla napraviti čarobne svilene niti, potrebni tišina i visoki higijenski uslovi. Zahvaljujući svojoj trougaonoj strukturi vlakana, svila ima svetlucavi izgled i nežnu teksturu. Svetlost se prelama kroz strukturu svile pod različitim uglovima dajući joj neverovatan sjaj. Velika tajna gajenja svilene bube, strogo je čuvana više od 2000 godina. Takođe svako ko je iznosio žive svilene bube iz Kine, smatrao se zločincem i bio je kažnjavan smrću.

Međutim tajna o svili je ipak našla svoj put i do ostatka Azije, nakon čega obrada svile postaje prisutna i u Koreji, Japanu, Indiji, Persiji, koja je izvesno vreme bila centar trgovine svilom između Istoka i Zapada. U isto vreme bojenje i tkanje razvijalo se i u Siriji, Egiptu, Grčkoj i Rimu.

Na naše prostore svila je stigla tek u 6. veku, podsredstvom dva monaha, a svilene bube su gajene većinom u centralnom delu tadašnje Srbije.

Najfinija od svih prirodnih vlakana, svila ima svojstvo da upija veliki deo tečnosti a da pri tome ostaje suva. Takođe upija i znoj i ujlje sa kože, odbacujući prljavštinu, na osnovu čega je vrlo prijatna za nošenje. Zahvaljujući svojim blagotvornim svojstvima, svila smanjuje znojenje, umiruje kožu sklonu iritaciji, zbog čega je odličan izbor za sve one koji pate od astme. Interesantno je da svila zimi greje a leti hladi.

Svoje mesto svla je pronašla i u drevnom kineskom učenju, feng šuiju. Po njemu, svaka porodica koja želi da bude srećna i materijano stabilna, mora da ima amajlije, sitne novčiće koji će bit uvijeni u parčiće zelene svile. Svima onima koji žele da imaju bolji i vatreniji ljubavni život preporučuje se crvena svilena posteljina. Mnogi tvrde da ona budi strast i jača emocije među partnerima. Nezavisno od Vašeg stila, ako obučete nešto svileno osećaćete se seksi, poželjno, privlačno i otmeno.

Intrigantna, nežna, ženstvena, seksipilna...svila je tkanina koja svakoj ženi pruža osećaj posebnosti i lepote. Svetlucava, tanka, lagana sa jedne strane, ali vrlo otporna sa druge strane, svila odaje utisak tajanstvenosti i večite misterije. Svila podjednako pruža zadovoljstvo oku, koži i dodiru. Preporučujemo Vam da makar u svečanim ili nekim drugim posebnim prilikama obučete nešto svileno i uživate u svakom trenutku.

SWAROVSKI KRISTALI

O kristalima kruže mnoge tajanstvene priče, u kojima je zajednička tvrdnja da pozitivno deluju na ljudski duh i imaju moć da zaštite onog ko ih nosi. Kristali su čvrste supstance čiji su sastavni delovi pravilno raspoređeni u sve tri dimenzije. Porodica koja je napravila revoluciju u umetnosti obrade kristala i uverila se u njihovu moć zaštite, je svakako porodica Swarovski.

Čeh Daniel Swarovski je davne 1892. godine patentirao električnu mašinu za sečenje uz pomoć koje je započeo proizvodnju kristalnog stakla. Par godina kasnije seli se u austrijski grad Wattens, sa željom da skrije od konkurencije svoju tehniku brušenja, ne sluteći da će taj grad postati poznat po njemu i fabrici čiji je osnivač postao. Iskoristio je lokalne hidroelektrane za energetski intenzivne procese brušenja i sasvim nesvesno postao tvorac brenda koji danas simbolizuje precizno izrezan kristal i sjaj. Gotovo ceo vek kasnije, njegov potomak Gernot Swarovski je uspeo da ove kristale plasira na tržište luksuznih proizvoda i na taj način ušau u svet visoke mode.

Jedinstven i elegantan nakit sa swarovski kristalima možete nostiti svakog dana u svim prilikama.

POLUGARDO KAMENJE

Poznato je da poludrago kamenje i kristali sa svojim vibracijama i bojama pozitivno deluju na ljudsko telo i auru prenoseći na nas svoju energiju.

Odabir kristala vrši se najčešće prema njihovom delovanju, horoskopskom znaku pojedinca ili jednostavno intuitivno.

Mnogi tvde da polugrado kamenje ima specifičnu moć da ubrza ozdravljenje, poboljša raspoloženje, pojača radost i lepotu, kao i da pruži zaštitu onom ko ga nosi. Jedno je sigurno, puem njega se vraćamo prirodi, sve više verujući u njenu noć isceljenja, kareativnost i ravnotežu.

Tirkiz – nosi značenje kamena sreće. Simbolizuje ljubav i bogatstvo. Pridavali su mu mistične sposobnosti a dao je svoj doprinos i kod ozdravljenja obolelih od depresije i melanholije. Njegova lokovita svojstva ogledaju se još i u tome što vlasnika upozorava na bolesti koje mu prete, jer menja boju ukoliko ga neko stalno nosi. Takođe služi kao efikasna zaštita srca. Budući da je kamen ravnoteže, psihi pojedinca daje snagu i sigurnost. Pomaže obolelom grlu i disjanim putevima. Utiče na jačanje imuniteta i vraća u harmoniju rad unutrašnjih organa. Jača žlezde, hrani mišiće i smiruje živce. Sačuvaće Vaše zube od karijesa i izlečiti impotenciju. Pomaže u izvođenju meditacije i utiče na razvoj intuicije. Ujedinjujući mušku i žensku energiju, stvara blagostanje i podstiče unutrašnji mir. Dovoljno ga je očistiti jednom mesečno u posudi sa hematitom, a peni pored gorskog kristala i bakarnih nugeta.

Roze ahat – poznatiji kao umirujući kamen, smatra se da donosi snagu i stabilizuje telesne energije. Pravi kamen opuštanja, mira, pročišćenja, ravnoteže i vitalnosti. Ružičasti kristal sa vrlo zanimljivim na oko dopadljivim koncentričnim krugovima, oslobađa Vas svih emotivnih bolova i ljubavnih razočarenja. Utiče blagotvorno na smanjenje negativnih emocija, ljubomoru i mržnju. Postepeno pojedinca usmerava ka univerzalnoj ljubavi i sreći. Dokazano je da leči srce i vraća energiju u strasnim situacijama. Utiče pozitivno na ljubav roditelja i deteta. Čisti se pod vodom, a obnavlja pored gorskog kristala. Priča kaže da ovaj kamen balansira jin i jang energiju, stimuliše analitičke sposobnosti, budi skrivene talete, smanjuje stres, stabilizuje auru i utiče na pojačanje kreativnosti kod umetnika. Budući da njegovo pojačavanje energije dolazi u talasima, vrlo je koristan kada je neophodno prevazići tešku situaciju.

Nošenjem ahata nećete se više osećate sputano, pod pritiskom, zatvoreni i prigušeni trenutnim dešavanjima. Ako su pred Vama veliki izazovi na porodičnom ili poslovnom planu, ahat je pravi kamen ua Vas. Pomoći će Vam da dobijete neophodnu snagu i hrabrost, kako biste pre svega bili otvoreni prema sebi i zacrtanom cilju.

Ametist – odnosno kamenu duha. Ovaj kamen je ljubičaste boje koja predstavlja boju duha i spiritualnosti. Predstavlja kristal zaštite, nesebičnosti, plemenitosti, spiritualne svesnosti, meditativnosti, ravnoteže i unutrašnjeg spokoja. Unosi mir i harmoniju u svaki prostor u kom se nalazi. Ovaj kamen je veoma cenjen zbog svojih svojstava, a poznat je još i kao dobroćudni ili kamen sreće. Opisuju ga smirenost, spokoj i dostojanstvo. Još od davnina se korsitio protiv glavobolja, mamurluka, loše memorije kao i za razvoj mentalnih sposobnosti. Njegova jedinstvena svetlost doprinosi osećaju smirenosti i jasnijih misli. Ametist pomaže pojedincu da se boje koncentriše i da doživi unutrašnju harmoniju. Kada se nađete u prostoriji sa ametist kristalima, osetićete trenutno oslobađanje od umora.

Rozenkvarc – simbolizuje nežnu i iskrenu ljubav, na osnovu čega olakšava emotivne probleme i leči srce. Utiče na buđenje životne radosti, podstiče na vernost i ljubav, jača smisao za lepotu. Veoma diskretno privlači i zadržava muške poglede. Vrlo je koristan za uspostavljanje emocionalne ravnoteže, ljubavi, smirenosti, praštanja, ljubaznosti i samopoštovanja. Zahvaljujući njemu lakše ćete podneti gubitak, stres, povređenost, strah, ozlojađenost i ljutnju. Takođe svoj doprinos daje jačanju oslabljenog organizma, pomaže kod umora, niskog pritiska, emotivnih i mentalnih problema. Pruža efikasnu zaštitu od štetnog zračenja u prostoru, posebno kada je reč o tehničkim uređajima, npr kompjuterima. Na suncu bledi, pa nije poželjno držati ga na suncu.

Mesečev kamen – smatra se jednom od najkorisnijih kamenova, prvenstveno zbog svojih metafizičkih kvaliteta. Kako samo ime kaže, mesečev kamen je usko povezan sa energijom meseca, za koju se zna da se suptilna i da delujući na emocije čoveka, dovodi iste pod kontrolu. Pri uspostavljanju stanja krajnje smirenosti, koristi se za otvaranje prema intuitivnom razumevanju spiritualnosti. Mesečev kamen služi za dovođenje emocija pod kontrolu volje, suprotno njihovom potiskivanju ili preteranoj manifestaciji. Ima tu sposobnost da otključa sve osećanja u ljudskom umu. Posebno je koristan jer dovodi naše srce i um u ravnotežu, a da pri tome ne gubi nežnost. Veoma je cenjen u istočnim kulturama jer se misli da njegovo nošenje donosi ljubav i život.

Oniks – je bio najvažniji nakit i lekovito kamenje u antičkom dobu. Verovalo se da doprinosi stvaranju skladnog odnosa između duha i tela. Osobi daruje otpornost, stabilnost i izuzetnu životnu radost. Ezoteričari govore o oniksu prvenstveno kao o kamenu koji pozitivno deluje na kožu, kosu i nokte. Kao poludragi kamen smiruje mučninu i promene vremena odnosno može da ih leči. Isto tako uspostavlja prirodni balans organizma uopšte. Na spiritualnom nivou povećava mogućnost uspešnosti i samopouzdanja, pomaže očuvanju nerava čime vraća radost u životu. Svima onima koji su podložni uticajima drugih pruža prirodnu snagu za više izdržljivosti i samodiscipline, što im omogućava da prate vlastite ciljeve. Nalazišta oniksa se nalaze u Brazilu, Madagaskaru, Meksiku, Pakistanu, Urugvaju i SAD.

Crveni žad – još od 3 milenijuma p.n.e. žad je u Kini cenjen kao kraljevski dragi kamen „ju“. Znak za žad u kineskom jeziku liči na veliko latinično slovo „I“, čiji vrh predstavlja nebo, dno zemlju, a centralni deo čovečanstvo. Reč „ju“ koristila se u kineskom jeziku za imenovanje nečeg dragocenog. Ovaj kamen je stavljan u grobnice careva, jer se smatralo da održava telo posle smrti. U jednom je grobu čak nađeno i čitavo odelo od žada, koje je služilo kao osiguranje za fizičku besmrtnost njegovog vlasnika. Crveni žad se smatra najstrasnijim i najstimulativnijim žadom. Povezuju ga sa ljubavlju, nežnošću i prepuštanjem, a pokazano je i da oslobađa bes. Žad je povezan sa srčanom čakrom, pojačava ljubav i negu. Svog nosioca čuva od zla i unosi harmoniju u njegov život, privlači sreću i prijateljstvo.

Psihološki žad simbolizuje ličnost, objedinjuje um i telo i podstiče osećaj zadovoljstva samim sobom. Žad će oterati sve Vaše negativne misli i opustiti Vaš um. Smatra se da je žad kamen snova i da se stavljanjem pod jastuk pomaže u pamćenju snova. Stavljanjem na čelo pomaže u oslobađanju emocija poput razdražljivosti. Žad je smatra i kamenom koji prečišćava, utiče na bubrege, nadbubrežne žlezde, podstiče odstranjivanje tokisa i ponovo uspostavlja vezu između ćelijskog i skeletnog sistema. Pozitivno deluje na plodnost i porođaj, kukove i slezinu.

Gorski kristal – važi za najmoćniji isceliteljski kamen svih vremena. Pomaže u procesu lečenja rana iz traumatičnog detinjstva i utiče na podizanje samopoštovanja i bolje slike o sebi. Ovaj kristal Vam neće dozvoliti da budete tužni i osećate samosažaljenje u vezi nečega što ne možete da promenite. Gorski kristal dokazano uvećava energiju i pojačava energiju svih drugih kamenova. Takođe ima sposobnost prihvatanja energije drugih kristala stoga može da služi kao zamena za sve druge kamenove.

Činjenica je da kamenje deluje na osobe u bilo kom horoskopskom znaku, međutim ako Vam taj isti kamen odgovara po datumu rođenja onda on uzemljuje i pojačava energiju. Svaki pojedinačni horoskopski znak ima tradicionalne kristalne sklonosti. Neke od njih se zasnivaju na mesecu rođenja, dok su druge usmerena na planete za koej je znak vezan.

OVAN (21. mart-20. april) Rubin, dijamant, ametist. akvamarin, aventurin, heliotrop, karneol, citrin, ahat, granat, žad, jaspis, kunzit, magnetit, roze turmalin, spinel, topaz, gorski kristal, fluorit.

BIK (21. april-21. maj) Smaragd, topaz, akvamarin, azurit, spinel, bođži kamenje, dijamant, kalcedon, kunzit, lapis lazuli, malahit, roze kvarc, rodonit, safir, selenit, tigrovo oko, topaz, turmalin, tirkiz, aventurin.

BLIZANAC (22. maj-21. jun) Turmalin, ahat, apatit, apofilit, akvamarin, spinel, kalcit, hrizokola, hrizopras, citrin, opsidijan, safir, serpentin, rutil kvarc, tigrovo oko, topaz, uleksit, hematit, oniks, epidot, malahit.

RAK (22. jun-22. jul) Mesečev kamen, biser, ćilibar, beril, karneol, kalcit, kalcedon, hrizopras, smaragd, opal, roze turmalin, rodonit, rubin, ahat mahovina, dendritski ahat, citrin, tigrovo oko, pirit, labradorit, aventurin.

LAV (23. jul-23. avgust) Tigrovo oko, rubin, ćilibar, bođži kamenje, karneol, hrizokola, citrin, smaragd, ahat, granat, beril, zeleni i roze turmalin, kunzit, larimar, oniks, kalcit, petalit, kvarc, opsidijan, rodohrozit, topaz, tirkiz, spinel, sunčev kamen, heliotrop, prazem...

DEVICA (24. avgust-23. septembar) Peridot, sardoniks, amazonit, ćilibar, bođži kamenje, topaz, dioptaz, karneol, hrizokola, citrin, granat, magnetit, mesečev kamen, ahat mahovina, opal, opsidijan, rutil kvarc, safir, sodalit, sugilit, jaspis, rubin, kalcit.

VAGA (24. septembar-23. oktobar) Safir, opal, ametrin, apofilit, akvamarin, aventurin, heliotrop, hijastolit, smaragd, zeleni turmalin, žad, kunzit, lapis lazuli, lepidolit, mahagoni opsidijan, mesečev kamen, peridot, topaz, prehnit, hrizopras, čađavac.

ŠKORPIJA (24. oktobar-22. novembar) Topaz, malahit, apačka suza, akvamarin, beril, bođži kamenje, čaroit, dijamant, smaragd, granat, zeleni i crni turmalin, kunzit, mesečev kamen, opsidijan, rodohrozit, spinel, rubin, tirkiz, hematit, magnetit, azurit.

STRELAC (23. novembar-21. decembar) Topaz, tirkiz, ametist, azurit, ahat, kalcedon, čaroit, spinel, dioptaz, granat, opsidijan, labradorit, lapis lazuli, malahit, roze turmalin, rubin, čađavac, sodalit, sugilit, amazonit.

JARAC (22. decembar-21. januar) Džet, oniks, ćilibar, azurit, karneol, fluorit, granat, zeleni i crni turmalin, labradorit, magnetit, malahit, peridot, kvarc, rubin, čađavac, tirkiz, aragonit, galenit, opsidijan, ahat.

VODOLIJA (22. januar-19. februar) Akvamarin, ametist, ćilibar, angelit, celestin, opsidijan, bođži kamenje, hrizopras, fluorit, labradorit, magnetit, mesečev kamen, granat, safir, rutil kvarc, opal.

RIBE (20. februar-20. mart) Mesečev kamen, ametist, akvamarin, beril, heliotrop, ahat, kalcit, hrizopras, fluorit, labradorit, tirkiz, sunčev kamen, kunzit, safir, rutil kvarc, turmalin kvarc, sugilit, opal

Kontakt telefon Ateljea Violett:
060/ 304 16 35

Možete nam se obratiti i putem email-a:
ateljeviolett@gmail.com

Unikatni nakit
, unikatne svilene marame, swarovski kristali, nakit od poludragog kamenja, nakit sa swarovski elementima kao i unikatan nakit od svile, za sve prilike.
Pratite nas na facebook sstranici : Vileta Bradanji (unikatne svilene marame)

Vas atelje “Violett” Beograd.

Iskustva i komentari posetilaca

08.06.2016 06:44
Zarko Manic
Savrseno mesto za sve dame.Atelje Violet moze da vam ponudi unikatne modne dodake koji ce dati poseban pecat vasoj odevnoj kombinaciji.Jedinstvene,rucno oslikane svilene marame,esarpe i nakit odusevice vas svojim stilom i elegantim izgledom.
Povratak na stranicu čija je osnovna delatnost
TRGOVINA Nakit
Osnovni proizvodi/usluge za firmu Atelje Violett
 • atelje violett,
 • atelje violett beograd,
 • nakit od poludragog kamenja,
 • nakit sa swarovski elementima,
 • unikatan nakit od svile