Kese i najlonski džakovi nekako se uvek spominju zajedno, jer im je uloga ista – da se u njima prenese određena roba sa jednog mesta na drugo. Naravno, kese su značajno manjih dimenzija i predviđene su za nošenje manjih težina, dok su džakovi izdržljiviji, pa u njima možemo da prenosimo i šut, na primer.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi gde mozete naci ponudu za kupovinu NAJLONSKIH DŽAKOVA

Beograd

Ed Mark HoReCa
Ed Mark HoReCa
Padejska 30
Palilula Pozovi

Ed Mark je jedan od glavnih distributera koji uspešno snabdeva sektor hotelijerstva i ugostiteljstva, kroz HoReCa program neophodne papirne galanterije i dezinfekcionih sredstava....
Pročitaj više

Kese i najlonski džakovi nekako se uvek spominju zajedno, jer im je uloga ista – da se u njima prenese određena roba sa jednog mesta na drugo. Naravno, kese su značajno manjih dimenzija i predviđene su za nošenje manjih težina, dok su džakovi izdržljiviji, pa u njima možemo da prenosimo i šut, na primer.

Džakovi za smeće

Džakove drugačije možemo nazvati vrećama, i izrađuju se najčešće od najlona ili plastike. Ukoliko vam je potrebno više džakova, oni mogu izrađeni po vašim zahtevima, pri čemu se vodi računa o svim karakteristikama.

Karakteristike džaka bi značile njegove dimenzije, debljinu, boju i pakovanje.

Džakovi za šut

Verovatno ste se iznenadili kada ste adaptirali ili renovirali svoje prostorije, to jest, izvodili bilo kakve građevinske radove, jer je nakon završenog posla ostalo veoma mnogo šuta.

Poznato je da nije dozvoljeno da se šut ubacuje u klasične kontejnere za smeće, već je potrebno da se upakuje u posebne džakove ili vreće i da se kamionom odveze na određenu gradsku deponiju.

Da bi se šut pravilno upakovao, moramo da se na vreme obezbedimo džakovima za tu namenu. Šut nam obično svima puno smeta i želimo da ga što pre uklonimo, tako da se on odmah po završetku radova, zajedno sa ostalim otpadom, utovaruje u za to spremljene džakove.

Za pakovanje i odvoženje šuta preporučuju se beli polipropilenski džakovi. Njihove dimenzije su 55 x 110 centimetara. Veoma su jaki i izdržljivi, kao i dovoljno veliki, tako da mogu podneti težinu šuta i njegovo nošenje do vozila.

Neki od korisnih saveta su da uzmete više džakova a ne da u manje njih stavljate više šuta. Naime, preporuka je da se džakovi za šut maksimalno pune do svoje dve trećine. Razlog tome je što je potrebno džak vezati na vrhu, ali je isto tako bitno da džak ne bude pretežak pa da ga je nemoguće nositi.

Pri tome, u džakove se ne smeju stavljati delovi stakla ili armature, jer mogu da probuše džak i da se ozledi lice koje isti prenosi do kamiona. Na kraju, korisna sugestija je da uvek koristite nove džakove, i da nikada ne upotrebljavate one koji su već korišteni.

Najlonski džakovi za đubre

Ako upravo obavljate veliko prolećno spremanje stana, tada će se javiti potreba za najlonskim džakovima za smeće. Verovatno niste ni znali koliko nepotrebnih sitnica ima u vašem domu, dok niste krenuli sa čišćenjem i dovođenjem kuće u red.

Da biste posao obavili na najbolji način, obezbedite se velikim najlonskim džakovima za smeće. Kod detaljnih raspremanja, kese vam neće biti od neke naročite pomoći i samo će vas nervirati što su male, i što ne mogu da prime dovoljnu količinu smeća.

Zbog toga su džakovi pravo rešenje, i uvek ih napunite tako da ostane prostora pri vrhu, da biste džak mogli da uvežete ili na neki drugi način zatvorite, pre nego što ga odbacite u kontejner.

Najlonski džakovi – cena:

Cene džakova se kreću od 8 din. pa sve do 80 dinara za pojedine transparentne džakove velikih dimenzija.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Marko Petrovic
  10.05.2017 12:42

  U svakom slucaju oni moraju da se dosta plate.

  Biljana Brankovic
  25.04.2017 12:00

  Ovi dzakovi sigurno imaju neku posebno cenu.

  Dusan Markovic
  12.04.2017 02:27

  Meni malo po malo pa trebaju ovi dzakovi. Jedino je problem u tome sto oni dosta kosataju i sto moraju da se plate.