Izaberite neku od kamenorezačkih firmi gde možete naći ponudu za NADGROBNI SPOMENIK

Nadgrobni spomenici Bojanić Kamenorezačka radnja

Marka Cara 4

Kamenorezačka radnja Bojanić nalazi se u Borči. Pretežna delatnost je uređenje enterijera i elemnata enterijera od granite, mermera i kamena.
Pročitaj više

Nadgrobni spomenici Anastasijević i sinovi kamenorezačka radnja

Surčinska 9r

Anastasijević i sinovi kamenorezačka radnja pretvoriće svaku Vašu zamisao u delo dostojno raskošnosti granita i lepote mermera. Već dugi niz godina uspešno se bavimo izradom nadgrobnih spomenika, enterijera i eksterijera od najkvalitetnijeg prirodnog kamena
Pročitaj više

Nadgrobni spomenici Zlatno slovo - Kamenorezac Dejan

Slanački put 147V (preko puta glavne kapije groblja Lešće)

Kamenorezačka radnja Zlatno slovo - Kamenorezac Dejan nalazi se na dve lokacije u Beogradu, u ulici Svetozara Mihailovića 9 (bivša Despotovačka 9) - proizvodnja, i preko puta groblja Lešće, ulica Slanački put 147V - prodaja.
Pročitaj više

Nadgrobni spomenici Dinara granit kamenorezačka radnja

Stanka Tišme 71, Batajnica

Kamenorezacka radnja Dinara Granit, svojom dugom tradicijom garantuje Vam visok kvalitet obrade i ugradnje mermera.
Pročitaj više

Nadgrobni spomenici Branković kamenorezačka radnja

Smederevski put 50, Boleč

Prerada i montaža mermera, granita i prirodnog kamena iz Srbije i uvoza, kao i izrada nadgrobnih spomenika, enterijera, kamina, sankova, stepenista, podova. Posedujemo CNC mašinu za najfiniju obradu

Nadgrobni spomenici Nikolić Kamenorezačka radnja

Ljubinke Bobić 25d (Novo Bežanijsko groblje)

Pored izrade spomenika svih vrsta, posebno zavidne rezultate postižemo u obnavljanju i rekonstrukciji starih spomenika i grobnica.

Nadgrobni spomenici nas sve cekaju na kraju puta. Nažalost, u životu svakoga od nas dođe taj tužan trenutak kada bi trebalo da naručimo izradu nadgrobnog spomenika za svoje najdraže koji više nisu sa nama. 

Spomenik, kao i grobnica, mesto je koje ćemo često obilaziti, a još mnogo važnije od toga – spomenici predstavljaju neku vrstu večnog pozdrava ljudima koje smo voleli i koje ćemo voleti zauvek.

Nadgrobni spomenici od granita

Odabir spomenika često nije laka odluka, jer se obično obavlja neposredno nakon sahrane, dok je porodica u velikoj žalosti. Međutim, u takvim trenucima na usluzi vam stoje kamenorezačke radnje, koje pružaju uslugu izrade i montaže nadgrobnih spomenika. 

Svakako je preporuka da se obratite kamenorezačkoj radnji koja iza sebe ima dugi niz godina poslovanja, kvalitetno pruženih usluga i zadovoljnih klijenata. Klijenti se najpre odlučuju za izradu spomenika od granita, pošto je to najpostojaniji materijal. 

Trebalo bi da znate da kamenoresci u svojoj ponudi imaju oko petnaest do dvadeset modela spomenika koji su „najpopularniji“. Na određen način, takvi spomenici se izrađuju po posebnom šablonu i mogu biti gotovi u veoma kratkom roku. 

Kada budete zakazali sastanak u sedištu kamenorezačke radnje, ljubazno osoblje će porazgovarati sa vama o vašim željama koje se tiču veličine i dizajna spomenika, ali i o budžetu koji ste namenili za ovu tužnu priliku.

Tokom razgovora, biće vam pokazan katalog spomenika, tako da možete prelistati i izabrati neki od prikazanih modela, ili sa određenim razlikama. Katalog je jako važan, jer vam može omogućiti da uštedite znatnu svotu novca, pošto u njemu zasigurno ima dosta modela koji vam se mogu dopasti. Čak se pruža i mogućnost da kombinujete slične elemente spomenika, odnosno vrste granita. 

Svakako, vaše želje u vezi toga kako treba da izgleda spomenik dragoj osobi mogu da budu sasvim različite, pa ćete ih saopštiti kamenorescu, koji će vam izračunati koliko bi izrada i montaža koštale. 

Nadgrobni spomenici od kamena

Kao najbolji materijal od koga se izrađuju spomenici pojavljuje se granit, ali i prirodni kamen. Glavni razlog upotrebe kvalitetnih granita je u njihovoj postojanosti, pa obratite pažnju na to da su tamniji i crni graniti skuplji i kvalitetniji, dok su svetliji sa nešto povoljnijom cenom.

U saradnji sa kamenorescem možete izabrati odgovarajući granit, ili kamen, za svaki element nadgrobnog spomenika.

Posle izbora modela spomenika, dolaze na red slike i slova. Može se reći, da nakon dizajna i strukture materijala, slike i slova najviše utiču na kompletan izgled spomenika. Slike za nadgrobne spomenike se najčešće izrađuju kao gravirane, uklesane u kamen ili kao keramičke, odnosno porcelanske slike visokog kvaliteta. 

Potrebno je reći da gravirane slike traju duže vremena, dok se fotokeramika može raditi u boji, pa će to dosta uticati na konačnu impresiju spomenika. Kada je reč o samim slovima, ona mogu biti laserski gravirana, gravirana mašinska slova, peskarena ili ručno klesana, a takođe i mesingana slova koja se lepe, odnosno ukopavaju u kamen.

Pažljivo razmislite pre konačne odluke, jer odabirate spomenik za večnu kuću vaših najmilijih, pa on treba da govori svakome ko bude prošao pored njega, da tu počiva osoba koja nije zaboravljena i koja živi u srcima svoje porodice.

Nadgrobni spomenici – cena:

Koliko ćete novca izdvojiti za nadgrobni spomenik zavisi od više faktora. Najpre, za koji model spomenika ste se odlučili, koji materijal je u pitanju, koje su dimenzije spomenika i slično. 

Radi vaše orijentacije, reći ćemo da je prosečna cena nadgrobnog spomenika od mermera 150.000 dinara, a granita, 170.000 dinara. 

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate kamenorezačke radnje koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Idi na vrh strane