Dodaj firmu

Nadgrobne ploče Bojanić Kamenorezačka radnja

Kamenorezačka radnja Bojanić nalazi se u Borči. Pretežna delatnost je uređenje enterijera i elemnata enterijera od granite, mermera i kamena.
Pročitaj više

Marka Cara 4
Borča, Beograd

Nadgrobne ploče Anastasijević i sinovi kamenorezačka radnja

Anastasijević i sinovi kamenorezačka radnja pretvoriće svaku Vašu zamisao u delo dostojno raskošnosti granita i lepote mermera. Već dugi niz godina uspešno se bavimo izradom nadgrobnih spomenika, enterijera i eksterijera od najkvalitetnijeg prirodnog kamena
Pročitaj više

Surčinska 9r
Novi Beograd, Beograd

Nadgrobne ploče Zlatno slovo - Kamenorezac Dejan

Kamenorezačka radnja Zlatno slovo - Kamenorezac Dejan nalazi se na dve lokacije u Beogradu, u ulici Svetozara Mihailovića 9 (bivša Despotovačka 9) - proizvodnja, i preko puta groblja Lešće, ulica Slanački put 147V - prodaja.
Pročitaj više

Slanački put 147V (preko puta glavne kapije groblja Lešće)
Palilula, Beograd

Nadgrobne ploče Dinara granit kamenorezačka radnja

Kamenorezacka radnja Dinara Granit, svojom dugom tradicijom garantuje Vam visok kvalitet obrade i ugradnje mermera.
Pročitaj više

Stanka Tišme 71, Batajnica
Zemun, Beograd

Nadgrobne ploče Branković kamenorezačka radnja

Prerada i montaža mermera, granita i prirodnog kamena iz Srbije i uvoza, kao i izrada nadgrobnih spomenika, enterijera, kamina, sankova, stepenista, podova. Posedujemo CNC mašinu za najfiniju obradu
Pročitaj više

Smederevski put 50, Boleč
Grocka, Beograd

Nadgrobne ploče su nesto sto cemo videti na svakom grobu. Smrt je nekada očekivana, kada se radi o veoma starim i bolesnim ljudima, međutim, ipak se može konstatovati da ona svaku porodicu dočeka kao nespremnu, i to u emotivnom smislu. Gubitak drage osobe, nešto je na šta se niko ne može pripremiti. 

Neretko se dešava da usled nesrećnog slučaja ili pritajene bolesti, osoba premine mlada i iznenada. Tada je porodica u potpunom šoku, a potrebno je biti trezven i praktičan kod nabavke pogrebne opreme, organizovanja sahrane i svega što prati jedan dostojanstven ispraćaj dragog člana.

Izrada nadgrobnih ploča

Izbor spomenika ili nadgrobne ploče, predstavlja veoma važan zadatak, jer se porodica trudi da isprati želje pokojnika, ili da na pravi način samostalno odluči o dizajnu, modelu, te o materijalu od koga će ploča ili spomenik biti izrađeni.

Često se dešava da ljudi razmišljaju danima, pre nego što donesu konačnu odluku. I to je sasvim u redu, kada se zna da su spomenik ili ploča ukras večne kuće naših najdražih. 

Ponekad klijenti biraju spomenike u obliku srca, suze, anđela, fudbalske lopte ili automobila... Koliko je važan model ili oblik spomenika, toliko su bitna i slova, odnosno slika koja će biti postavljena.

U poslednje vreme, porodice se sve češće odlučuju za nadgrobne ploče. One deluju veoma otmeno i jednostavno, i svojim izgledom dostojanstveno prenose poruke ljubavi i poštovanja prema pokojniku. 

Nadgrobne ploče – iskustva

Kao što smo naveli, pri odabiru nadgrobne ploče, potrebno je povesti računa od kog materijala će ista biti izrađena. a suština je da ploča ostane očuvana, tokom dugog niza godina, iako je svakoga dana izložena različitim atmosferskim uticajima kao što su sunce, kiša, sneg, vetar...

Može se slobodno reći, da u poslednjih pedeset godina u Srbiji vlada trend korišćenja nadgrobnih ploča. U Italiji, na primer, kao vertikalna ploča, koristi se tanka ploča, na kojoj je napisano ime preminule osobe. Za pokrov, upotrebljava se deblja ploča, debljine od pet do osam centimetara, kako ne bi pukla.

Iz svega navedenog vidimo da je veoma važno da nadgrobna ploča bude dovoljne debljine, kako bi godinama krasila večnu kuću dragog člana porodice. 

Ako vam je teško da donesete odluku o tome kako bi nadgrobna ploča trebalo da izgleda, uvek se možete osloniti na savete i sugestije stručnih lica kamenorezačke radnje. Oni obično poseduju dugogodišnje ili višedecenijsko iskustvo, tako da će vam na pravi način predočiti sve mogućnosti koje imate pri izboru. Ako želite da se uverite i lično u kvalitet radova, dovoljno je da prelistate katalog, gde su na fotografijama jasno prikazane nadgrobne ploče koje su rađene proteklih godina.

Kamenorezačkim radnjama se možete obratiti iz bilo kog mesta ili grada u Srbiji, jer uvek postoji opcija koja vam može biti ponuđena. 

Kvalitetno i lepo izrađena nadgrobna ploča, na dostojanstven način će govoriti o vašoj ljubavi i poštovanju prema dragoj osobi, kroz dugi niz godina. 

Nadgrobne ploče – cena:

Cena nadgrobnih ploča zavisi od više faktora, kao što je vrsta kamena, veličina nadgrobne ploče, i slično, pa se u tom smislu kreće od 130 evra po kvadratu pa naviše.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontkaktirate kamenorezačke radnje koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane