Muzička radionica Beograd

Adresa: Tabanovačka 3
Beograd
Adresa: Prve pruge 37lj
Beograd
Adresa: Vojvode Stepe 107
Beograd
Adresa: Batutova 8, Lion
Beograd
Adresa: Jurija Gagarina 180, lok.1
Beograd
Adresa: SROC Vracar, Sjenicka 1 i KSC Pinki, Gradski park 2, Zemun
Beograd

Muzička radionica Kragujevac

Adresa: Dragoljuba Milovanovića Bene 11
Kragujevac
Adresa: Nikole Pašića 7đ
Kragujevac
Adresa: Kralja Petra Prvog 23/2, Pešačka zona (Centrotekstil 2. sprat)
Kragujevac
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Muzička radionica
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Muzička radionica

Skoro svim ljudima je zajednička jedna osobina a to je – ljubav prema muzici. Razlikujemo se po tome koji žanr je u pitanju, ali svi volimo lepe melodije, prijatan glas izvođača, zabavan i dinamičan ritam...

muzička radionica

 

Za decu je posebno karakteristično da obožavaju da pevaju i đuskaju, i zbog toga je prava odluka da svoje mališane upišete u muzičke radionice.

Muzičke radionice

Na sva naša čula, muzika deluje izuzetno stimulativno, i to važi kako za bebe i decu, tako i za osobe svih uzrasta. Ukoliko odlučite da dete upišete u muzičku radionicu, imajte u vidu da se na taj način razvijaju i razne druge sposobnosti kao što su kreativne sposobnosti, sluh, verbalno izražavanje, sposobnosti učenja stranih jezika i čitanja... Zbog svega toga, vaše dete postavlja lepe temelje i dobre predispozicije za uspeh u školi i kasnijem životu, radu i karijeri.

Možda to niste znali, ali muzika nije samo skup lepo ukomponovanih nota, već se slušanjem raznih melodija maksimalno angažuju obe hemisfere našeg mozga; tako se pospešuje apstraktno razmišljanje i mašta, kao i sve druge intelektualne sposobnosti.

Pored toga, muzika ima veoma jak psihološki efekat – pomaže nam da se relaksiramo, da dobijemo energiju, da se koncentrišemo i fokusiramo, da se razveselimo i popravimo raspoloženje...

Od svih talenata koje nosimo u sebi, dar za muziku se ispolji najranije i to oko treće godine života. Zbog toga je baš u tom periodu jako važno stimulisati taj talenat kod deteta.

Zanimljiv je podatak da naš mozak poseduje pedeset dve regije, a da se čak njih deset aktivira dok slušamo muziku ili ukoliko sviramo neki instrument. Koliko je dobro svirati, govori i podatak da se između trinaest i petnaest posto sinapsi u mozgu razvija kroz rad prstiju.

Muzika podrazumeva i pokret, jer ne možemo mirno da sedimo kada se sa zvučnika čuje melodija koja poziva na igru. Pri pokretima, razvija se i mozak, kao i inteligencija.

Muzičke radionice za decu

Muzičke aktivnosti su brojne. To mogu biti pevanje, slušanje, sviranje, stvaranje muzičkih kompozicija... Razna istraživanja pokazuju da muzika utiče na razvoj deteta i to posebno u predškolskom uzrastu.

U muzičkim radionicama deca se upoznaju sa različitim instrumentima kao što su flauta, violina, udaraljke, frula, saksofon, gitara, harmonika... Mogu čuti zvuk svakog od njih, i to tako što na časovima profesori predstavaljaju ove instrumente na način koji je blizak deci.

muzička radionica cena

 

Ukoliko ne znate koji instrument vaše dete voli, najbolji način da to saznate jesu upravo muzičke radionice, jer će mališani imati kontakt sa svakim od njih, pa će sami napraviti pravi izbor.

Bitno je naglasiti da se vodi računa i o govornoj artikulaciji, što bi značilo da deca uče razbrajalice, poslovice, brojalice... Tako se postiže melodičnost govora, i određen ritam izgovaranja reči.

U muzičkim radionicama najčešće se uči klasična muzika, međutim, postoji i izbor svih drugih vrsta muzike, kao što su zabavna, džez, narodna muzika i slično.

Deca se muzički edukuju na zabavan način, kroz igre, pesme i ritmičke vežbe, a dodaćemo za kraj i to da su grupe obično male, do desetoro mališana.

Muzička radionica – cene:

Za muzičke radionice za decu uzrasta od tri do sedam godina, potrebno je platiti u proseku od 1500 do 2000 dinara mesečno  za četiri časa.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače ispod našeg teksta.

 

Iskustva i komentari posetilaca

Katarina Perisic
Muzicki atelje dizi ima jako kreativne i lepe muzicke radionice za decu. Mi vodimo nasu cerkicu redovno i ona je odusevljena.
Marko Petrovic
U muzickoj radionici mogu samo da vidim jednu pogodnu priliku i jedan potpuno originalan nacin da se deca muzicki i kreativno motivisu. To je ono sto nasoj deci u svakom slucaju fali. Nekako su, posebno u Beogradu, postala uzasno slabo motivisana i neobrazovana.
Biljana Brankovic
Sto se mene licno tice, samo treba da znate da on mora uvek da se debelo plati. Sve ostalo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga
Dusan Markovic
Muzicka igraonica je po svemu sudeci odlicno mesto za druzenje ali nije ni malo jeftino.