Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Muške farmerke
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Muške farmerke

Možda ima muškaraca koji se najbolje osećaju u poslovnim odelima sa kravatama, ali smo sigurni da i oni, kada dođu kući ili kada neobavezno izlaze za vikend ili uveče u grad, obuku popularni džins.

 

 

Jer, džins je jednostavno u svim porama društva i života: nose ga pripadnici svih klasa, ljudi svih nivoa obrazovanja, bez obzira na posao kojim se bave, ili na godine starosti... 

Kako su nastale farmerke?

Toliko ih svi nosimo, a da li smo se nekada zapitali kako su farmerke uopšte nastale, i na koji način su stekle svetsku popularnost neviđenih razmera?

Evo jedne zanimljive priče o tome kako su nastale prve farmerice. 

Dejvid Džekobs, krojač iz Nevade, bio je suočen sa žalbama mušterija da im se džepovi na pantalonama cepaju dok rade fizičke poslove. Tako je ovaj majstor došao na ideju da džepove na uglovima ojača nitnama. 

Ovo je delovalo kao super rešenje, ali se krojač uplašio da mu ovu sjajnu ideju neko ne ukrade. Za pomoć se obratio svom poslovnom partneru Leviju Štrausu, pa su zajedno krajem maja 1873. godine dobili patent za proizvodnju pamučnih pantalona od denim platna, koje su ojačane bakarnim nitnama na džepovima. 

Tako su nastale prve farmerke, i danas imaju preko 140 godina, a jednako su popularne!

Farmerke za muškarce

Najstariji par farmerki, vredan je 150 000 dolara i čuva se u sefu kompanije “Levi Štraus“ u San Francisku. Procenjuje se da su proizvedene između 1873. i 1890. godine, dok se za najverovatniju godinu uzima 1879. Fabrika u kojoj su izrađene izgorela je u požaru 1906. godine.

Da vas više ne bismo „smarali“ istorijom, mada mislimo da su to zanimljivi podaci, okrenimo se sadašnjosti i trenutno popularnim modelima za pripadnike jačeg pola.

Farmerice za muškarce

Možda se prilikom odabira nađete u dilemi, jer vam je stomačić nešto veći u odnosu na dužinu nogu. U tom slučaju, savet je da birate farmerice koje su jedan broj manje, umesto da ih nevešto podvijate, jer to nikada ne izgleda dovoljno lepo.

„Kamenovane farmerke“, muškarci posebno vole, jer su to modeli koji su izbledeli na pojedinim mestima, čineći vas izuzetno atraktivnim. Ta mesta su predeli oko džepova na zadnjem delu farmerica, na butinama, donjem delu nogavica... 

Davnih osamdesetih godina prošlog veka, kada je najpopularniji model bio Levis 501, često smo imali običaj da farmerke stavljamo u varikinu, da bi one dobile prošaran izgled ili da bi izbledele. Retkima je to zaista uspevalo, pa su te „face“ bile glavne u društvu.

Pocepane farmerke su bile moderne takođe u to vreme, ali se moda, kao i uvek, vraća. Danas muškarci vole da šetaju gradom dok im kroz pocepane farmerice izviruje koleno na primer, pa na taj način lako postaju fensi odeveni.

Muške farmerke – prodaja:

Butici nude širok izbor farmerica za muškarce, brendiranih i onih koje to nisu, a sve zavisi od budžeta koji ste izdvojili za akciju kupovine ovog nezaobilaznog dela garderobe. 

Postoje i online prezentacije, takozvane kataloške web ponude, gde ima vrlo primamljivih modela po pristupačnim cenama. Ako stalno pratite sajtove tog tipa, često ćete naići na razne akcije i popuste. 

Modeli su istaknuti i predstavljeni u slici i reči, sa naglašenim osnovnim karakteristikama. Naručivanje i plaćanje se obavljaju u par koraka, pa već sutradan možete da uskočite u moderan džins, u kome ćete izgledati tako sexy, jer na lepom muškom telu, farmerice retko koju damu ostavljaju ravnodušnom. 

Muške farmerke – cena:

Cene se kreću od 1250 dinara sve do 39 600 dinara za ekskluzivne modele Diesel farmerki iz najnovije kolekcije.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate butike ispod teksta.

Pogledajte sve proizvode

Iskustva i preporuke posetilaca

03.10.2018
Marina Dakic
Muske farmerke generalno nije tesko pronaci ali je zbog toga najbolje resenje ubedljivo da se posavetujete sa nekim dobrim butikom kao sto je primera radi Extra jeans.
31.08.2017
Ivana Petrovic
Po meni su oduvek muske farmerke bile nesto sto bi posebno trebalo da se plati. Cene po kojima u tom slucaju mozete da kupite muske farmerke su naravno i vise nego bitne. Nista drugo po meni nije bas vise toliko vazno.
30.08.2017
Milen Jovanovic
Najvaznije stvar kod muskih farmerki je pre svega u tome da zaista moraju da budu odlicnog kvaliteta da bi mogle da posluze svrsi. Sve drugo bi u globalu moglo da bude cisto gubljenje vremena i nista vise od toga.
30.08.2017
Marina Zivkovic
Moj muz jedino moze da podnese muske farmerke koje imaju elastina u sebi i koje ga ne stezu. Jedino bi to mogla da bude ganaracija kvaliteta. Sve druge stvari su onda samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
16.05.2017
Filip Milutinovic
Kako god da okrenete, muske farmerke i nisu nesto previse lose. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
28.04.2017
Jovana Milinkovic
Po meni, tesko da od njih moze da postoji nesto bolje. Druge stvari i nisu bas toliko vazne.
19.04.2017
Mihajlo Nastasovic
Po meni, ako nesto valja u celoj prici, onda su to muske farmerke. Sve drugo po meni moze samo da bude gubljenje vremena i nista vise sem toga.
05.04.2017
Lea Stankovic
Po meni su sve ove farmerke nesto sot je i vise nego dobrog kvaliteta. Sve drugo je samo cisto gubljenje vremena i nista vise od toga.
03.04.2017
Todor Markovic
Po meni su one nekako uvek imale neku svoju posebnu cenu. Nista tu vise mene ne moze da cudi.
17.03.2017
Simona Vucinic
Po meni su ove farmerke nesot sto treba da se veoma debelo plati.
28.02.2017
Janko Zivanovic
Meni kao muskaracu je ipak najvaznije da sve farmerke budu na prvom mestu veoma udobne. Sve drugo je po meni cisto gubljenje vremena.
09.02.2017
Marta Dencevic
Licno smatram da su muske farmerke nesto sto mora posebno da se plati. Sve drugo je sto se mene licno tice, daleko bolje gore resenje.
12.01.2017
Petar Jankovic
tesko da se za neke male pare, primera radi ispod 4000-5000 dinara mogu kupiti neke bas kvalitetne.
23.12.2016
Ljubinka Sreckovic
Cena muskih farmerki je pre svega odredjena kvalitetom teksasa. Zbog toga na prvom mestu neke kostaju vise a neke kostaju i manje.
06.12.2016
Ivan Stojanovic
U ovom trenutku kupujem samo one okje imaju dovoljno elastina u sebi i vise nista po tom pitanju ne treba da sumnjate u to.
21.11.2016
Nikolina Pantelic
Ukoliko trazite neke povoljne a u isto vreme i kvlaitetne farmerke, mislim da je ubedljivo najbolje da posetite mesto koje se zove Extra Jeans i da se bas tamo licno uverite u kvalitet.
01.11.2016
Jana Stankovic
Muske farmerke generalno nije tesko pronaci ali je zbog toga najbolje resenje ubedljivo da se posavetujete sa nekim dobrim butikom kao sto je primera radi Indonezija.
08.09.2016
Marko Petrovic
Ukoliko su vam potrebno muske frmerke nesto starijeg kroja, treba odmah da budete spremni da izdvojite minimum 2000 dinara.
04.08.2016
Dusan Markovic
Meni nekako sve vise u poseldnje vreme smetaju farmerke. Nisam se nekako ugojio ali imam osecaj da mi sve vise smetaju tako sto me zatezu. Zbog toga se u poslednje vreme sve vise odlucujem da kupim odlicne i udobne pantalone.
05.07.2016
Biljana Brankovic
Moj suprug je poprilicno zbog svoje konstitucije nezahvalan za nosenje farmerki. Uglavnom je u poslednje vreme kupovao TSB farmerke i bas je sa njima zadoovljan. A nisu ni preterano skupe.