Montaža lustera Beograd

Adresa:
Beograd
Adresa: Vitezova Karadjordjeve Zvezde 70b
Beograd
Adresa: Beograd
Beograd
Adresa: Zemunska 173i, Ugrinovci, Beograd
Beograd
Adresa: Beograd
Beograd
Adresa: Braće Jerković bb ( pijaca- lokal 5b )
Beograd
Adresa: Cara Dušana 192
Beograd
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Montaža lustera
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Montaža lustera

Nijedan posao nije lak, pa tako ni montaža lustera. Iako u prvi mah deluje da svaki domaćin koji se iole razume u sitne popravke po kući, može sam da montira luster, to ipak nije tako jednostavno.

 

 

Evo i zašto. Nekada su se svi lusteri kačili na kuku koja je virila iz plafona. Vaš posao je bio da okačite luster o kuku, spojete žice i to bi bilo to. Danas je sistem montaže lustera drugačiji, lusteri ređe koriste opisani sistem kačenja, i uz njih dolaze posebni nosači. 

Na primer, ukoliko se luster po prvi put kači na određeno mesto, potrebno je najpre skinuti izolaciju sa provodnika. Tu je još i niz drugih sitnica, koje vas mogu zbuniti, napraviti štetu, a stara dobra izreka naših baka kaže „da se sa strujom ne bi trebalo igrati“. Iz svih tih razloga, a najviše zbog vaše sigurnosti, toplo preporučujemo da ovaj posao prepustite električarima, stručnim licima koji to obavljaju svakoga dana, pa mogućnost za bilo kakvom greškom ne postoji.

Kako se montira luster?

Recimo, majstori znaju da će se provodnik pomerati i vući svaki put kada se skida i postavlja luster, pa će ga oni obezbediti tiplovima i šrafovima. Potom će obeležiti mesta za rupe, koje će kasnije izbušiti. Ovaj deo posla mora da se obavi veoma precizno, jer ako sami radite i mesta nevešto obeležite i izbušite pogrešno, imaćete neželjena oštećenja na zidu, što ćete posle morati sami da sanirate.  

Na primer, ako sami radite montažu lustera, možda ne znate gde prolazi kabal za napajanje lustera, pa možete na tom mestu izbušiti rupe. Dalji scenario bolje je da vam ne pričamo.

Za ovaj problem, majstori koriste različite instrumente kojima se tačno mogu locirati kablovi ispod maltera, međutim, kupovina ovih uređaja nije isplativa, jer njih koriste samo profesionalci.

Električari će potom izbušiti rupe za tiplove. Veličina tipla biće izabrana u zavisnosti od težine lustera. Iskustvo govori da se graničnik podešava da dubina rupe bude malo veća od dužine tipla.

Rupa se buši, dok graničnik ne udari u plafon. Postaviti tiplove za majstore nije nikakav problem, ali za nevešte ljude koji se igraju majstora, ovo može predstavljati muku, pa će oni besomučno udarati čekićem po tiplu, koji nikako neće želeti da zauzme pravilan položaj. 

Montaža lustera – iskustva

Posle svega opisanog, vaš majstor će se pozabaviti provodnicima. Kod instalacije gde je već postojao luster, provodnici su skraćeni na potrebnu dužinu. Nove provodnike, električar će morati da skrati koliko je neophodno. Na lusteru se nalazi određeni priključak u vidu luster kleme. Na njoj su obeležene oznake za fazu, nulu i uzemljenje. 

 

 

Kod novijih instalacija na sijalična mesta se dovodi provodnik uzemljenja. Električar će sa provodnika oguliti pola centimetra izolacije i pritegnuće ih u određena mesta u luster klemi. 

Na ovaj način je vaš majstor završio montažu lustera. Na ukrasnoj kapi postoji šraf kojim se reguliše dužina kabla, odnosno visina lustera. 

Montaža lustera – cena:

Za montažu lustera, u proseku je potrebno izdvojiti oko 2200 dinara. Zamena plafonjerki je oko 1700 dinara, dok za zamenu sijaličnog kabla treba izdvojiti u proseku 1300 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate servise ispod našeg teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Dragana Misic
Kada pricamo o kvalitetnoj montazi lustera, onda je u svakom slucaju najbolje resneje za vas da je uradite tak sto cete angazovati nekog profesionalca. Ipak, nije se saliti sa strujom.
Jovana Milinkovic
Kada budete kupili nek bas dobar luster do koga vam bude posebno stalo, najbolje ce biti da angazujete nekog bas dobrog elektricara da vam ga namontira. Budite posebno sigurni u to da to sami nikako ne mozete da uradite.
Mihajlo Nastasovic
Koliko mi se samo cini, postoje elektricari koji montazu lustera mogu da odrade bez nekih velikih problema.
Lea Stankovic
Koliko mi se samo cini, mora ona de se debelo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
Todor Markovic
Pre svega, pre bilo kakve montaze, treba da potrazite kakvi vam tacno lusteri odgovaraju.
Simona Vucinic
Kako god da okrenete, ona sto se mene licno tice, treba posebno da se plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
Janko Zivanovic
U svakom slucaju treba i mora da se dosta plati.
Marta Dencevic
Kako god da okrenete, u svakom slucaju je ovo montaza koja treba i moze da se dosta plati.
Petar Jankovic
Sto se mene licno tice, svaka montaza lustera mor adobro i debelo da se plati. Sve drugo je ako mene pitate, daleko manje vazno.
Ljubinka Sreckovic
Mogu samo slobodno da kazem da svaka montaza lustera mora posebno da se plati. Sve drugo je manje vazno.
Ivan Stojanovic
Mogu samo da kazem da mi se cini da montaza lustera, moze da se uradi zaista bez nekih vecih problema u Beogradu po relativno povoljnim cenama.
Nikolina Pantelic
Ako imate bas neki veliki luster, samo treba da znate da je veoma bitno da potrazite po tom pitanju bas neko provereno mesto.
Marko Petrovic
Po ovom pitanju samo treba da se opredelite za kvalitet i ukoliko to budete uradili, mozete u potpunosti da budete sigurno da se necete pokajati.
Jana Stankovic
Po pitanju montaze lustera, najbolje je da posetite agenciju Elkos.
Biljana Brankovic
Ukoliko planirate da izvrsit montazu lustera, ali niste sigurni da to mozete sami da uradite, najbolje je onda da platite to nekom profesionalcu kao sto je elektricar Petar.
Dusan Markovic
Kada pricamo o kvalitetnoj montazi lustera, onda je u svakom slucaju najbolje resneje za vas da je uradite tak sto cete angazovati nekog profesionalca. Ipak, nije se saliti sa strujom.
Stojance Ristovski
Moze li neko da mi preporuci nekog pouzdanog majstora koji moze da mi montira luster u dnevnoj sobi. Nesto sam pokusavao i sam to da uradim, medjutim nije mi bas krenulo kako treba.