Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Montaža guma
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Tehnički pregled za putnička vozila

Akcija -20% 3600 Din.
Tehnički pregled za putnička vozila - 3.600 din! Tehnički pregled Helmon YU biznis centar!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Tehnički pregled za teretna vozila (džipovi, kombi vozila, 4x4 vozila)

Akcija -20% 4000 Din.
Tehnički pregled za teretna vozila (džipovi, kombi vozila, 4x4 vozila) - 4.000 din! Tehnički pregled Helmon YU biznis ce...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Montaža guma

Montaža guma - ručni rad? Ili – samostalna akcija zamene guma? Savesni vozači, svakako će na ovo odgovoriti: „Ne, hvala.“ Jer, posao montaže guma je zadatak za profesionalne servisere, i tako se treba ponašati kada imamo u vidu svoju i bezbednost svih učesnika u saobraćaju sa kojima dolazimo u kontakt.

 

 

Do montaže guma dolazi najčešće kada je vreme da se obavi sezonska zamena guma, odnosno da se umesto letnjih postave zimske i obrnuto. Naravno, dešava se i da imamo neki problem sa gumom, pa ju je potrebno skinuti, kao što je recimo krpljenje gume.

Kako se radi montaža guma?

Dakle, apsolvirali smo da je ovo ne tako jednostavna operacija kao što izgleda. Jer, sve je lako kada se o tome priča, a druga stvar je latiti se posla. Posebno, što je posle montaže guma potrebno i njihovo balansiranje, jer ukoliko su gume montirane a neizbalansirane, može se desiti da vam auto vibrira, odnosno da se neprijatno trese. 

Profesionalni vulkanizerski servisi iza sebe imaju godine iskustva koje vam garantuju pružanje usluga visokog kvaliteta. Majstori su edukovani za rad na najsavremenijim mašinama koje se koriste, a pri tome povoljne cene pružiće kompletno zadovoljstvo zbog posete vašem vulkanizeru. 

Dakle, kako se vrši sama montaža gume? To je zapravo, stavljanje gume na felnu. Shodno tome, demontaža je obrnut proces, odnosno skidanje gume sa felne. Ako sami pokušavate ovo da odradite, može se desiti zbog vaše nestručnosti i nepažnje, da prouzrokujete razna oštećenja na gumi.

Kao što smo napomenuli, posle montaže sledi balansiranje guma. To je zapravo proces uravnoteženja mase točkova, a sve se to postiže korišćenjem takozvanih tegova. Ovim postupkom izbegavate podrhtavanje volana ili celog vozila.

Montaža guma – iskustva

Zamena guma na prelazu sezona, regulisana je zakonom, ali je i vaša moralna obaveza, mada mnogi vozači to čine i iz ljubavi prema svom automobilu. Dakle, svi su razlozi za menjanje guma, i to u profesionalnom servisu. 

 

 

Prilikom zamene guma, vozačima se dešava da ne znaju gde da leti odlože zimske gume, i preko zime gde da garažiraju letnje. Vulkanizerski servisi nude uslugu čuvanja sezonskih guma, za veoma povoljne nadoknade. To je popularni „hotel za gume“, gde one odmore do svoje naredne sezone. Obeležavaju se identifikacionom brojevima, pa ne može doći do bilo kakve greške.

Kada dođe vreme da se gume ponovo montiraju, radi se takozvana rotacija guma, odnosno zadnje gume se postavljaju na prednju osovinu i obratno, jer se gume prilikom vožnje neravnomerno troše. Pri svemu tome, obaviće se usluga balansiranja guma.

Vulkanizerski servisi često imaju određene akcije i pogodnosti, prilikom pružanja usluga demontaže, balansiranja i montaže novih guma. Negde je moguće iskoristiti besplatan tehnički pregled sa uslugom registracije vozila, ili možda uslugu besplatne radne snage kod malog servisa vozila i slično.

Ako želite da kupite gume, a niste planirali da kupite nove, vulkanizerski servisi nude i očuvane polovne gume raznih poznatih proizvođača. 

Montaža guma – cena:

Kompletna montaža i balansiranje za nove gume, od 440 do 1040 din. Cena zavisi od modela automobila i veličine točka. 

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate vulkanizerske servise ispod teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

31.10.2018
Miodrag Kostic

Ukoliko vam je potrebna kvalitetan montaza guma, onda je najbolje da posetite vulkanizer servis Nesu. Ovaj vulkanizer ima profesionalne mehanicare koji veoma brzo pruzaju sve vrste usluga.

15.09.2017
Milen Jovanovic

Cesto je montaza guma po svemu sudeci, pre ili kasnije svima potrebna. Cene su naravno razlicite od vulkanizera do vulkanizera ali generalno ne biste smeli i trebali previse skupo da prodjete.

19.05.2017
Jovana Milinkovic

U svakom slucaju mora ona da se dosta plati. Druge stvari nisu bas toliko vazne.

08.05.2017
Filip Milutinovic

Koliko mi se samo cini, kako god da okrenete, po pitanju montaze guma nisu cene ni malo povoljne.

24.04.2017
Lea Stankovic

Koliko mi se samo cini, problem je pre svega u tome sto ona nije ni malo jeftina.

10.04.2017
Mihajlo Nastasovic

Po meni, ona treba i mora da se uradi na jedan kvalitetan nacin. Nista tu po meni nije nesto posebno vazno i cudno.

23.03.2017
Simona Vucinic

Kako god da okrenete, ova montaza je nesto sto treba da se debelo plati.

10.03.2017
Todor Markovic

Sto se tice montaze guma, naravno da je kvalitet veoma vazan.

06.03.2017
Marta Dencevic

U svakom slucaju je ona nesto sto mora dosta da se plati. Pri tome, kvalitet je naravno i vise nego vazan.

15.02.2017
Janko Zivanovic

Sto se tice montaze guma, odmah treba da znate da kvalitet treba da vam bude na prvom mestu.

01.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Svaka dobra montaza guma je nesot sto u svakom slucaju mora debelo da se plati.

19.01.2017
Petar Jankovic

Jednostavno, ne moze svaki vulkanizer da na pravi nacin montira gumu.

30.12.2016
Nikolina Pantelic

Neka prosecna cena za montazu guma u Beogradu iznosi 400 din po kom.

14.12.2016
Ivan Stojanovic

Po pitanju montaze guma, ako mene pitate, samo treba da se opredelite zakvalitet i vise nista po tom pitanju ne treba da se brinete. Iapk to treba da bude najvazniji kriterijum.

28.11.2016
Jana Stankovic

Ukoliko vam je vec potrebna kvalitetna montaza guma, samo treba da posetite servis Gedz 53. To je jedno zaista i vise nego provereno mesto.

09.11.2016
Biljana Brankovic

Zaista jedno od najboljih mesta po pitnjau montiranja guma u danasnje vreme u Beogradu je vulkanizer Maric.

20.09.2016
Ivan Stojanovic

Vec nekoliko godina u nazad, veoma kvalitetnu montazu guma radim kod vulkanizera Maric. To je vulkanizer u kojeg mozete da imate puno poverenje ukoliko ga posetite tokom radnog vremena i licno s3e uverite u kvalitet.

17.08.2016
Marko Petrovic

Ukoliko vam je potrebna kvalitetna montaza guma onda treba da posetite mesto koje u svom radu koristi iskljuciv savremen uredaje. Primer takvog mesta je Auto centar 7.

15.07.2016
Dusan Markovic

Ukoliko vam je potrebna kvalitetan montaza guma, onda je najbolje da posetite vulkanizer servis Nesu. Ovaj vulkanizer ima profesionalne mehanicare koji veoma brzo pruzaju sve vrste usluga.