Dodaj firmu

Koje boje su dobre za vaše zidove?

Koje boje su dobre za vaše zidove?

Boje u vašem prostoru mogu značajno izmeniti njihov izgled, učiniti ga svetlijim, većim, vedrijim ali i mračnijim. Zato prilikom izbora boja potrebno je uzeti u obzir dva aspekta, jedan se odnosi na sam pigment i nijansu boje, a drugi na vrstu i teksturu. Na stranici Moleri Pančevo pronađite iskusnog molera koji vam može dati dragoceni savet.

Sigurni smo da više volite prvo da izaberete nijansu boje. Na prvom mestu važno je da znate da boja na zidu može izgledati potpuno drugačije nego u karti, kada je budete  birali. Zato je uvek korisno ako se posavetujete sa molerima.

Prilikom izbora boje, obratite pažnju da boja i nijansa budu u tonu sa ostatkom nameštaja i enterijera, kao i da odgovara nameni. Jarke boje, poput crvene i ljubičaste nisu dobar izbor za spavaću sobu, jer vas može radražiti. Za dečije sobe, vrtiće i škole uvek se preporučuju šarene i vedre boje, ili kombinacija šara na jednom ili više zidova.

Mirni bež, beli i svetliji tonovi idealni su za ceo dom, a najviše za dnevnu i spavaću sobu. idealno bi bilo da ceo objekat bude u jednoj nijansi, ili da neke od soba budu u srodnim nijansama koje su uzajamno harmonične.

Za relaksaciju i odmor, najbolje su nijanse zelene i bež boje, pa se preporučuje i za kupatila.

Svaki profesionalni moler Pančevo dobro poznaje boje i teksturu boja, pa će vam u zavisnosti od vaših potreba preporučiti akrilne, disperzivne ili poludisperzivne boje.

Akrilne boje su veoma postojane i brzo se suše. Daju finu testuru na zidu i vodotporne su.

Disperzivne boje na zdu, omogućavaju vam da vlažnom krpom možete skinuti fleke na zidu. Takođe su vodootporne pa su preporučljive za ceo stan ili kuću, ali i dečije sobe, zbog čestog prljanja.

Polu disperzivne boje su preporučljive za plafone i prostorije u kojima ne boravi mnogo ljudi, jer im je tekstura nešto  grublja i nisu vodootporne.

Firme povezane sa tekstom

DeBoGo Tim moleri

Mašinsko krečenje na teritoriji Pančeva, dekorativne molerske tehnike, priprema zidova i kompletni molerski radovi
Pročitaj više


Pančevo
Idi na vrh strane