Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Mobilna proteza
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Mobilna proteza

Ukoliko neko ima krive zube, to ne narušava samo lep izgled lica, već utiče i na zdravlje usne šupljine, pa i čitavog organizma. Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zuba i vilice.

mobilna proteza

 

Mobilne proteze

Korisno je znati da za ispravljanje zuba nikada nije kasno i da ne postoji starosna granica za to. Pre nego što se krene sa terapijom, neophodno je da se uspostavi tačna dijagnoza i da se uradi analiza, što je ujedno i najvažnije kod svake terapije. Stomatolozi – ortodonti prave individualan plan za svakog pacijenta ponaosob.

Mobilne proteze predstavljaju veoma korisna pomagala i terapiju u korigovanju nepravilnog položaja zuba i vilice.

Šta je to mobilna proteza?

Ipak, kada kažemo mobilna proteza, tada pre svega mislimo na decu i na njihovu korekciju zuba. Mobilne proteze su zapravo, pokretni ortodontski aparati i njihova uloga je da pomere zube tako da oni zauzmu pravilan položaj.

Mobilna proteza iskustva

Takođe, mobilne proteze utiču i na rast vilične kosti. Prednosti korišćenja mobilne proteze za decu su zaista mnogobrojne. Pre svega, usmerava se rast vilice onako kako treba, dakle, u željenom i povoljnom pravcu, tako da se zahvaljujući tome izbegavaju ozbiljniji ortodontski problemi i anomalije.

mobilna proteza cena

 

Mobilna proteza za odrasle

Kada je reč o ispravljanju zuba, tada se najčešće koriste fiksne proteze, zato što je kod odraslih ljudi završen rast i razvoj zuba i vilice.

Mobilne proteze za odrasle se upotrebljavaju onda kada postoji nedostatak zuba.

Mobilna proteza za decu

O dečijim zubima trebalo bi misliti na vreme. Stomatolog će preporučiti pravi trenutak da se otpočne sa korekcijama uz pomoć mobilnih proteza. To je momenat koji je uslovljen nepravilnošću zuba koje dete ima. Već sa šest godina mogu da se koriguju određeni nedostaci, dok se u određenim slučajevima, čeka da dete napuni deset ili dvanaest godina (u zavisnosti da li se radi o devojčicama ili dečacima).

Mobilne proteze za zube

Zbog svega što smo napisali u prethodnom delu teksta, od presudne je važnosti da dovedete svoje dete kod specijaliste ortodonta, kada mališani imaju šest ili najkasnije sedam godina, i da lekar utvrdi da li je sve u redu, a ako nije, kada je pravi trenutak da se počne sa nošenjem mobilne proteze.

Mobilna proteza koliko se nosi?

Mobilna proteza se nosi onoliko koliko to lekar odredi, i to je uslovljeno stepenom nepravilnosti zuba i vilice, kao i uzrastom deteta. Važno je istaći da je deci veoma važno da mobilne proteze izgledaju lepo, i tada će ih ona radije nositi i brže prihvatiti. Upravo zbog toga, tehničari su vrlo kreativni, pa dizajniraju izuzetno atraktivne proteze koje se dopadaju mališanima.

Mobilne proteze deca često nazivaju i noćnim protezama, i glavna im je odlika da su za nošenje veoma lake, tako da ih deca i u najranijem uzrastu podnose izuzetno dobro.

Mobilna proteza cene

Cena mobilne proteze za decu, iznosi u proseku oko 25000 dinara po jednoj vilici.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.