Dodaj firmu

Mermer Anastasijević i sinovi kamenorezačka radnja

Anastasijević i sinovi kamenorezačka radnja pretvoriće svaku Vašu zamisao u delo dostojno raskošnosti granita i lepote mermera. Već dugi niz godina uspešno se bavimo izradom nadgrobnih spomenika, enterijera i eksterijera od najkvalitetnijeg prirodnog kamena
Pročitaj više

Surčinska 9r
Novi Beograd, Beograd

Mermer Branković kamenorezačka radnja

Prerada i montaža mermera, granita i prirodnog kamena iz Srbije i uvoza, kao i izrada nadgrobnih spomenika, enterijera, kamina, sankova, stepenista, podova. Posedujemo CNC mašinu za najfiniju obradu
Pročitaj više

Smederevski put 50, Boleč
Grocka, Beograd

Za mermer čućete naziv i mramor, a zapravo je reč o metamorfnoj steni koja je nastala ponovnom kristalizacijom krečnjaka i dolomita.

Kada je reč o građevinarstvu, mermer je izuzetno cenjen, i to kao dekorativni kamen. U našem tekstu možete da saznate razne korisne i zanimljive informacije o mermeru, kao i zbog čega bi bilo dobro da se on nađe u vašoj kuhinji, kupatilu ili da možda imate podove izrađene od ove stene...

Osobine mermera

Mermer spada u grupu najluksuznijeg kamenja, i slobodno možemo da kažemo da njegova lepota traje decenijama. Od pamtiveka mermer je cenjen kao kamen koji se može naći u mnogim bojama, kao i zbog mogućnosti da bude na razne načine upotrebljen u prostoru.

Interesantno je da mermer utiče na razvoj mnogobrojnih kamenoloma širom sveta, kao i prerađivačke industrije, upravo iz razloga ostaje najtraženiji svetski materijal u svojoj branšti.

Prodaja mermera

Mermer u jednom domaćinstvu, može biti viđen na raznim mestima, ali se najmanje preporučuje za kuhinju, mada zbog svoje lepote rado biva biran i za radne ploče. Naime, mermer je mnogo mekši od granita, i neće trpeti ogrebotine, polivanje nekim agresivnim supstancama i slično, dok je granit otporniji.

Na ovoj stranici na kojoj se upravo nalazite, oglašene su firme koje se bave prodajom mermera, tako da se direktno možete da raspitate oko svih uslova.

Kupatila od mermera

Svoje najčešće mesto u jednom stanu ili kući, mermer ima upravo u kupatilu. Dakle, u kupatilu se posebno izdvaja, jer se može primeniti na gotovo svakoj površini, uključujući i zidove tuš kade i pod.

Za razliku od granita, mermer je pogodniji za područja u kući koja su manje prometna, upravo zbog toga što je mermer porozniji.

Podovi od mermera

Zamislite samo kakav ćete utisak ostaviti na goste koji u vaš dom dolaze prvi put, ako zakorače u hodnik ili predsoblje, a tamo ih sačeka predivan pod izrađen od prelepog mermera? Iako je mermer osetljiv, ipak često biva biran za podove, upravo zbog svoje neprikosnovene lepote. Naravno, podrazumeva se da ćete se posvetiti njegovom pravilnom održavanju, kako bi zadržao svoj prvobitan raskošan izgled.

Stepenište od mermera

Ako imate kuću, tada svakako stepenište predstavlja ne samo funkcionalni deo prostora, već i deo koji ostavlja najjači estetski utisak – prelepe stepenice, koje dominiraju dnevnim boravkom, nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a posebno ako su izrađene od skupocenog i cenjenog mermera.

Vrlo je važno, kao što smo napomenuli, da je moguće birati različite boje mermera, pa su tako dostupne klasična bela, ali i crvena, zelena, žuta, braon, crna... Svakako vam se pruža prilika da stvorite enterijer iz svojih snova i da ostavite zadivljenim svakoga ko bude zakoračio u vaš dom.

Mermer – cena:

Cene su veoma različite, a mi ćemo dati primer radi vaše orijentacije – mermer debljine 20 mm, prosečne je cene oko 100 e za metar kvadratni. Naravno, postoje jeftinije i skuplje varijante, zbog čega predlažemo da lično kontaktirate prodaje mermera i da se informišete prema svojim zahtevima.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače na ovoj stranici.  

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane