Zdrav i Prav ulošci za obuću

4.8 | 8 ocena
Ulica: Bulevar Mihajla Pupina 11
Grad: Beograd
Opština: Novi Beograd
Zdrav i Prav ulošci za obuću
Mobilni: 064/
www.zdraviprav.rs/ulosci-za-obucu

O nama

ZDRAV I PRAV ULOŠCI ZA OBUĆU

Ulošci za obuću „Zdrav i Prav“ su individualni senzo-motorički ulošci koji se izrađuju posebno za svako stopalo i namenjeni su kako deci, tako i vrhunskim sportistima, rekreativcima i odraslim osobama. Izrađeni po posebnom principu senzo-motorike, naši ulošci podstiču rad mišića stopala i njihovih tetiva, kao i mišića podkolenice, kako prilikom stajanja, tako i prilikom hoda, trčanja, skakanja...

Za razliku od klasičnih uložaka koji uglavnom imaju funkciju „statičke“ potpore sa ciljem da stabilizuju stopalo, savremeni senzo-motorički ulošci vrše uticaj na koordinaciju muskulature stopala određenim pritiskom na specifične nerve i tetive u stopalu. Na taj način telo se vremenom adaptira i počinje da praktikuje novi, ispravan model pokreta i kretanja.

Glavne prednosti uložaka za obuću „Zdrav i Prav“ su:

 • korekcija lošeg držanja kod dece dok se razvijaju i rastu
 • korekcija statike stopala
 • razvoj fiziološkog svoda stopala kod dece
 • pružaju mogućnost svim segmentima stopala i svim zglobovima da se kreću slobodno, što je prvi preduslov za razvoj muskulature koji dovode do formiranja svodova stopala tokom rasta i razvoja
 • jačanje mišića podkolenice i stopala

Pre izrade uložaka, vrši se poseban protokol merenja u najsavremenijoj sportskoj labaratoriji koji je individualan za svakog korisnika i koji obuhvata: merenje statičke i dinamičke funkcije stopala, snimanje i analizu čitavog tela tokom hoda, čučnja i drugih funkcionalnih testova kao i utvrđivanje posturalnog statusa i telesnih tegoba. Sva merenja i izrada uložaka vrše se najsavremenijom opremom u prostorijama Centra za sportsko usmeravanje „Pokret za okret“. Takođe, vrlo rado ćemo Vam dati sve potrebne savete i uputstva za korišćenje senzo-motoričkih uložaka.

U našoj sveobuhvatnoj ponudi nalaze se sledeći tipovi uložaka za obuću, a svi oni kao krajnji produkt su induvidualni jer se rade na osnovu preciznih merenja:

 • Ulošci za sportiste „SPORTS RUNNER“
 • Dečiji ulošci za obuću „KIDS JUMPER“
 • Ulošci za odrasle „BUSINESS WALKER“

Koristeći kapacitete ljudskog mozga koji je u stanju da nauči održavanje pravilnog položaja (posture), senzo-motorički ulošci (ortoze) vrše korekciju kretanjem (hodanjem), pomoću ponovljenih pokreta, stimulišući telo pomoću neuro-mišićnog sistema. Ovo utiče da se korisnik ispravi, ali i da svoje mišiće nauči ispravnim obrazcima kretanja. Time se poboljšava koordinacija kretanja i optimizuju pokreti, što ima povoljan uticaj na naš aparat za kretanje i čitavo telo.

Ulošci za obuću „Zdrav i Prav“ doprinose korigovanju držanja tela kada klasične metode lečenja ne doprinose poboljšanju. Senzo-motorički ulošci izvanredne rezultate postižu kod dece sa cerebralnom paralizom da se poboljša mišićna koordinacija i ispravi malpozicija. Vrlo često ovi ulošci predstavljaju alternativu za operaciju ili poboljšavaju rezultate nakon izvršene intervencije. Takođe, koriste se u vrhunskom sportu, prevashodno kao preventiva od povređivanja ili za lečenje preopterećenja u zglobovima.

Za Vaš zdrav i pravilan korak!

Ulošci za obuću „Zdrav i Prav“, Beograd

Ostavite komentar
Ocenite firmu

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Darko Milovanovic
  07.06.2019 12:53

  Medicinska pomagala mogu da budu razna, pa u to spadaju i ulošci za obuću... U porodici ih koristimo svi, jer želimo siguran korak. Zato smo izabrali Zdrav i Prav ulošci za obuću, i možemo da kažemo da su cene više nego povoljne, prihvatljive, a proizvodi kvalitetni. Sve preporuke.

  Firme u blizini

  Foot Point Centar, Smiljanićeva 4, Vračar, Beograd
  Ortopedska pomagala Dr Prot ex Siguran korak, Knez Miletina 42, Stari grad, Beograd
  Slušni aparati Nina Mi, Bulevar Kralja Aleksandra 319, Zvezdara, Beograd
  Audiolab slušni aparati, Gavrila Principa 22, Savski venac, Beograd
  Versus 8 - Ortopedski ulošci, Partizanski put 222, Sopot, Beograd