Foot Point Centar

5.0 | 6 ocena
Ulica: Smiljanićeva 4
Grad: Beograd
Opština: Vračar
Foot Point Centar
Telefon: 011/
Mobilni: 060/
footpointcentar.com

O nama

FOOT POINT CENTAR

Medicinska istraživanja i klinička praksa pokazuju da 90% stanovništva ima neki deformitet stopala, koji se ultimativno manifestuje neravnomerno raspoređenom težinom i nejednakim opterećenjm stopala. To, kod najvećeg broja pacijenata, dovodi do spuštenih svodova stopala, pomeranja centra ravnoteže i asimetričnog opterećenja proksimalnih zglobova – skočnih zglobova, kolena, kukova i kičmenog stuba. U početnoj fazi oboljenja prisutan je samo bol, a u odmakloj fazi može doći i do sekundarnih deformiteta navedenih zglobova.

Logično je da je rešenje navedenih problema dovođenje stopala u što je više moguće poziciju koja odgovara idealnom stopalu.

Pre nekoliko decenija zlatni trijas lečenja navedenih problema je uključivao nošenje dubokih ortopedskih cipela sa ugrađenim uloscima, vežbe stopala i hod bosih nogu po šljunku. Na žalost, efikasnost navedenog lečenja se pokazala kao limitirana te danas ovaj vid lečenja pripada istoriji ortopedije.

Moderna medicina je navedeno lečenje zamenila izradom i nošenjem individualnih ortokinetičkih uložaka, koji se izrađuju nakon obavljenih baropodometrijskih i kliničkih merenja. Baropodometrija je merenje pritiska koji stopala vrše na senzore koji su ugradjeni u traku za hodanje. Moguće je merenje pritiska pri stajanju, ali, što je važnije i pri hodu. Podaci su tabelarno prikazani (pre svega pritisak koji stopala vrše na podlogu, izražen u gramima po kvadratnom cm ), kao i vreme kontakta stopala sa podlogom. Oni se mogu odštampati i koriste se za izradu uložaka, ali služe i kao osnova za poređenje sa nalazima na narednim kliničkim kontrolama, što daje objektivan uvid u poboljšanje započetog lečenja.

Kao obavezna dopuna navedenih merenja služi detaljan ortopedski pregled, kojim se verifikuje eventualno postojanje deformiteta vrata, grudne i slabinske kičme, kukova, kolena, Ahilovih tetiva, skočnih zglobova i stopala. Merenje dužine ekstremiteta omogućuje precizno verifikovanje eventualne nejednakosti dužine nogu i visinu eventualne povišice, kojom se noge dužinski egalizuju.

Kompjuterski program koji koristimo, daje opcije izbora dužine stopala, modela uloška, kao i izbor vrste materijala za izradu uložaka sa mogućim opcijama podizanja unutrašnjeg ili spoljašnjeg svoda, elevaciju prve metatrzalne kosti i baze palca, podizanje središnjeg dela stopala, kao i pete, uz eventualno dodavanje graničnika koji dovodi petu u neutralan položaj. Kod postojanja rana ili bolnih žuljeva moguće je projektovati rasteretni prsten, koji omogućuje hod sa punim osloncem na čitavo stopalo, pri čemu je oštećeni deo tabana van koktakta sa podlogom, što omogućuje brže zarastanje defektnog dela tabana. U slučajevima kada postoji skraćenje jedne noge, moguće je dodavanje povišice do 25 mm, u cilju egalizacije nogu.

Kao finalni proizvod se definišu ulosci za korekciju deformiteta kod dece, kod odraslih, kod osoba koje imaju spuštene spoljne svodove (pedes cavovara), ulošci za reumatičare i dijabetičare, kao i ulosci za sport sa posebnim karakteristikama za futbalere, košarkaše, tenisere, odbojkaše i osobe koje praktikuju brzo hodanje.

Materijal od koga se prave ulosci je Etilen Vinil Acetat (EVA ). Isti je water rezistentan, termolabilan i alergološki neutralan, ne izaziva znojenje, svrab, gljivice i druge propratne pojave.
Ulosci pokrivaju celo stopalo i nose se u regularnoj obući iz koje se vade fabrički ulosci i u koju se stavljaju individualni ortokinentički ulosci izradjeni po meri za svako stopalo, što znači da uložak za levo i desno stopalo najčešće nije jednak jer i deformiteti stopala po pravilu nisu simetrični.

Ulošci se nose u dobi od 3-103 godine, uz logičnu napomenu da je uspešnost lečenja najveća u periodu kada stopalo raste i kada je mogućnost korekcije deformiteta najveća.

Kontrole se vrše nakon 3. 6 ili 12 meseci, na kojima se sagledava klinički i baropodometrijski nalaz, uporedjuju isti sa prethodnim nalazima, te procenjuje uspešnost celokupnog lečenja i rade eventualne korekcije započetog lečenja u skladu sa novim merenjima, a u cilju maksimalne optimizacije lečenja.

FOOT POINT CENTAR je ordinacija koja je na našem tržištu od 2003 godine i jedina koristi baropodometrijska merenja, detaljan ortopedski pregled i EVA materijal za izradu individualnih ortokinetičkih uložaka na ovim prostorima.

Koncept baropodometrijske analize smo doneli na naše tržište, preuzimajući model kompanije Physical support s.r.l, Italy, čiji smo ponosni distributeri za najefikasniji i najfunkcionalniji model rešavanja deformiteta stopala u najširem dijapazonu populacije.

Garancije za lečenje ne dajemo, ali je iza nas i sa nama hiljade pacijenata sa pozitivnim tokom lečenja.

Stopala, baš kao i Vi, se menjaju celog života i nose Vas kroz život, Zato im omogućite najbolji komfor i pravilno funkcionisanje, jer je to uslov za korektnu funkciju i nogu i kičmenog stuba.

Za sva pitanja stojimo Vam na raspolaganju!

Više informacija možete pročitati na našem sajtu!

Radno vreme:

Ponedeljak - petak: 8.30 - 19.30 h
Subota: 8.30 - 15.00 h

Cenovnik

1. Izrada uložaka
6.500,00 rsd
2. Kontrolna baropodometrija
3.500,00 rsd
3. Baropodometrija
4.500,00 rsd
Pogledajte ceo cenovnik
Ostavite komentar
Ocenite firmu

  Firme u blizini

  Ortopedska pomagala Dr Prot ex Siguran korak, Knez Miletina 42, Stari grad, Beograd
  Zdrav i Prav ulošci za obuću, Bulevar Mihajla Pupina 11, Novi Beograd, Beograd
  Slušni aparati Nina Mi, Bulevar Kralja Aleksandra 319, Zvezdara, Beograd
  Audiolab slušni aparati, Gavrila Principa 22, Savski venac, Beograd
  Versus 8 - Ortopedski ulošci, Partizanski put 222, Sopot, Beograd