Dodaj firmu

Zlato u Tegli proizvodi od meda

Zlato u tegli su ručno rađeni proizvodi od meda sa raznim ukusima, kao i čist, prirodan med koji će ojačati vaš imunitet. Proizvodi “Zlato u tegli” dostupni su u Beogradu al ii u celoj Srbiji
Pročitaj više


Beograd

Matični mleč Pčelinjaci Stanković Mladenovac

Pčelinjaci Stanković Mladenovac donose najslađe i najzdravije ukuse iz prirode na Vašu trpezu. Naši proizvodi sjedinjuju najlepše darove prirode sa visokokvalitetnim medom koji pčele požrtvovano skupljaju na blago zatalasanim i pitomim šumad...
Pročitaj više

Kajmakčalanska 20
Beograd

Matični mleč Saće Plus

Saće Plus oprema za pčelarstvo vrhunskog kvaliteta i fine završne obrade namenjena je kako profesionalnim pčelarima, tako i početnicima u poslu. Pored kompletnog alata, u našoj ponudi nalazi se nekoliko vrsta meda i razni pčelinji proizvodi ...
Pročitaj više

Vuka Karadžića 69
Obrenovac, Beograd

Od davnina je poznato da su med i svi proizvodi od meda, medju kojima je i maticni mlec, ujedno i hrana i lek, i da na mnogo načina utiču na dobrobit čovekovog organizma. U ovom tekstu ćemo se pozabaviti matičnim mlečom, za koga se smatra da je lek nad lekovima – on oporavlja celo telo, podiže i jača imunitet, ubija bolesti...

Matični mleč – prodaja

Od mnogih ljudi ćete čuti, da kada konzumiraju matični mleč, da se skoro dva puta brže oporavljaju od neke bolesti, kao što je infekcija, prehlada i slično. Za tajnu matičnog mleča se znalo od drevnih vremena, i uvek je bio redak i dragocen, kao najlekovitiji od svih pčelinjih proizvoda.

Nutricionisti smatraju da je matični mleč najsavršenija namirnica na svetu – sve ovo je više nego dovoljan razlog da nabavite matični mleč i da ojačate svoje telo, bilo preventivno, bilo u borbi protiv neke bolesti.

Matični mleč u medu

Matični meč u medu pre svega hrani, leči i revitalizuje organizam. Predstavlja bogat izvor vitamina, minerala, proteina, i enzima, kao i A, B, D, C i E vitamine. Posebno je visoka koncentracija vitamina B5, a to je pantotenska kiselina, kao i vitamina B6. Nutricionisti su izračunali da je ukupna količina vitamina u jednom gramu matičnog mleča od 336 do 351 miligrama.

Matični mleč jača nervni sistem, daje vitalnost i obnavlja energiju.

Matični mleč kako se koristi?

Ovaj pčelinji proizvod se dobija od pčela radilica, međutim, interesantno je da ga one same ne koriste u svojoj ishrani, već je on rezervisan za maticu, koja se isključivo hrani matičnim mlečom. Kada se matični mleč izvadi iz košnice, on veoma brzo gubi hranljivu vrednost. Zbog toga je potrebno da se što pre zaledi. Kada se matični mleč čuva u zamrzivaču, on tako zadržava biološki važne materije i korisne nutritijente.

Dnevne doze matičnog mleča mogu da se kreću od dvesta miligrama do nekoliko grama, što sve zavisi od zdravstvenog stanja čoveka i njegovog uzrasta. Ipak, uobičajena doza je od dvesta do petsto miligrama dnevno, kada osoba želi da očuva zdravlje i matični mleč uzima preventivno. Kada postoji određena bolest, pomenuta doza se može povećati od dva do tri puta na dan.

Postavlja se pitanje i dužine primene. To zavisi od doze koja se uzima u toku dana. Kada su u pitanju više doze, na primer jedan gram ili više, treba da se napravi pauza na svakih dvadeset do trideset dana u istom trajanju u kome se i uzimao matični mleč. Međutim, kada se uzimaju manje doze, koje su preventivne, tada se matični mleč koristi u dužem periodu, bez pauza i prekida.

Dakle, kako najpravilnije uzeti matični mleč? Potrebno je da matični mleč prvo otapate u ustima, a zatim da ga progutate. To bi značilo da se i pre nego što dospeju u želudac, aktivni sastojci apsorbuju. Ako biste odmah progutali matični mleč, bez prethodnog otapanja u ustima, tada bi želudačna kiselina uništila hranljive sastojke ovog pčelinjeg proizvoda, i na taj način bi se značajno umanjila biološka vrednost.

Matični mleč za plodnost

Matični mleč utiče na to da se poveća vitalnost i kvalitet jajnih ćelija, odnosno, plodnost žene. Kada se redovno konzumira, matični mleč dovodi do balansa hormona, a to je važno za osobe koje pate od hormonske neravnoteže. Jača se endokrini sistem. Jedna studija koja je objavljena 2007. godine u Japanu, pokazala je da mleč imitira estrogen, tako da pomaže ženama koje pate od niskog nivoa ovog hormona. Estrogen je od vitalnog značaja za redovne menstrualne cikluse.

Pored svega toga, matični mleč deluje na povećanje libida, podrška je pravilnom razvoju spermatozoida i jajnih ćelija, prirodno jača imuni sistem i smanjuje upale koje su uzrokovane povredama ili nekom bolešću.

Matični mleč gde kupiti?

Matični mleč možete kupiti u online apotekama, prodajama zdrave  hrane, zatim kod proizvođača meda i proizvoda od meda, na sajmovima pčelarstva...

Korisno je znati da se upotreba matičnog mleča savetuje dijabetičarima za koje med nije preporučljiv. Takođe, koristan je i za teško obolele osobe, a umesto meda. Ako patite od steriliteta, tada bi trebalo da oba partnera uzimaju dva do tri puta dnevno čist matični mleč.

Matični mleč – iskustva

Kao glavni predstavnici šećera u matičnom mleču su fruktoza i glukoza. Ovi šećeri su u kategoriji redukcionih šećera, odnosno, ćeija može da ih direktno apsorbuje i da ih iskoristi kao energetski materijal i to bez trošenja insulina.

Interesantno je znati da sastav matičnog mleča varira od doba godine, uslova u kojima se čuva, kao i od fiziološkog stanja pčela.

Matični mleč je sjajan izvor aminokiselina, i ima ih čak osamnaest vrsta, i poseduje mnoge druge supstance koje onemogućavaju da se stvaraju virusi i bakterije. Pored toga, matični mleč je jedini prirodni izvor acetilkolina u njegovom prirodnom obliku.

Lekovita svojstva matičnog mleča

Matični mleč je prirodni anabolik, i pomaže kada je osoba stara i bolesna, a sa druge strane, ako ga redovno koriste, sportisti povećavaju izdržljivost. To je zbog proteina koje ovaj pčelinji proizvod sadrži u sebi.

Kada čovek ima ozlede i rane, tada matični mleč podstiče brži oporavak. Takođe, dobar je i za lečenje kardiovaskularnih bolesti. Pomaže kod ateroskleroze, povišenih triglicerida, visokog holesterola, problema sa pritiskom, kao i kod stenokardije.

Uz pomoć matičnog mleča lakše ćete prebroditi tegobe koje se javljaju usled menopauze, a pored toga, čuva zdravlje materice i korisno utiče na rad polnih žlezda.

Kada je reč o deci i pedijatriji, tada je matični mleč dobar za bolesti pluća, hipotrofiju, kao i bolesti centralnog nervnog sistema. Kod male dece, odličan je za lečenje poremećaja u ishrani.

Matični mleč – cena:

Za težinu od 10 grama trebalo bi izdvojiti u proseku oko 800 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve preciznije informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače na ovoj stranici.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane