Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Materijal za fasadu
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Klinker pločice 26 x 7 x 2 cm - cena po m2

Akcija -17% 10 Din.
Klinker pločice 26 x 7 x 2 cm - cena po m2 - 10 evra! Dekorativna cigla BA!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Materijal za fasadu

Fasada je veoma važna za svaku kuću, pošto ona predstavlja lice zgrade, koje svi najpre ugledamo kada prolazimo ulicom ili dolazimo kod prijatelja u goste. Boja fasade, materijal od koga je izrađena, određeni ukrasi i slično, i te kako utiču na stvaranje prvog utiska o porodici koja živi u tom domu.

materijal za fasadu

Međutim, fasada ima i svoju drugu ulogu. Naime, da li ste znali, da se oko trideset posto toplotne energije gubi upravo preko spoljašnjih zidova ukoliko su loše izolovani?

Materijal za fasade

Upravo iz tog razloga, veoma je bitno kakav materijal ćemo koristiti kod izrade fasade. Postoje takozvane termoizolacione fasade, od kojih je najpopularnija demit fasada.

Da biste, po završetku radova dobili lep izgled svoje kuće, potrebno je nabaviti kvalitetan materijal, pa možemo krenuti od lepila. Osnovu fasade može činiti stiropor, koji se lepi na podlogu i to uz pomoć odgovarajućih lepkova.

Veoma je važno da odaberete dobar lepak, jer on ima elastična svojstva, što vam garantuje da se na fasadi kasnije neće pojaviti pukotine.

Kao osnova za fasadu, može da se koristi i kamena vuna, koja je takođe termoizolacioni materijal.

Kada je reč o stiroporu, postoje različite debljine, kao što su pet i osam centimetara. Kod nas u Srbiji, uobičajeno je da se koristi popularno nazvana fasadna petica. Ipak, u drugim  zemljama Evrope, kao što su Nemačka, Slovenija, Francuska, a koje se nalaze u istim klimatskim zonama, najčešće se koristi stiropor debljine osam centimetara, jer jedino on ispunjava kriterijume kvalitetne termoizolacije.

materijal za fasadu cene

Fasada mora imati i svoju mrežicu. Naime, kada se fasada obloži, sledi postavljanje zaštitne mrežice. Korisno je imati informaciju da je neophodno nabaviti odmah deset posto više mrežice nego što je površina fasade, a razlog tome je što se spojevi dve mrežice rade sa oko deset posto preklopa.

Svaka fasada ima i svoj završni sloj. Najpre se površina dobro izgletuje i na taj način pripremi. Sam završni sloj može biti u različitim bojama i teksturama, čime se postiže željeni estetski izgled.

Završni malter trebalo bi da poseduje UV stabilizator što će osigurati postojanost boje fasade kroz dugi niz godina.

Znamo da je fasada kuće izložena svim vremenskim prilikama i neprilikama, to jest, „lice“ naše kuće zapljuskuju kiše, greje jako sunce, zimi zavejava sneg... Iz svih tih razloga moramo voditi računa da materijal od koga je fasada kuće izrađena bude visokog kvaliteta, kako bi fasada pružila neophodnu termoizolaciju, ali i lepotu doma u kome živimo.

Materijal za fasadu cene

Kao što vidimo iz celog teksta, pri nabavci materijala za fasadu ne bi trebalo štedeti, kako bismo na kraju bili zadovoljni u dugom nizu godina.

Kada je reč o cenama, za kvalitetan lepak bi trebalo izdvojiti oko 1,3 evra po kvadratnom metru u proseku, pri čemu je potrošnja od osam do deset kilograma po jenom kvadratu fasade.

Kada se govori o kvadratnom metru stiropora, tada bi trebalo platiti oko 1,9 evra za fasadnu peticu, dok za stiropor debljine 8 centimetara, neophodno je izdvojiti 2,9 evra/m2.

Sasvim sigurno vas zanima i orijentaciona cena mrežice, i ona iznosi oko 0,25 evra po metru kvadratnom.

Na kraju, navešćemo da je važno da obratite pažnju prilikom kupovine da materijal ima pisanu garanciju i atest.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

21.07.2018
Miodrag Kostic

U firmi Grand trade mozete kupiti kompletan materijal za fasadu po veoma povoljnim cenama. Imaju veliki izbor a dobar kvalitet. Moje preporuke za njih.

08.08.2017
Petar Jankovic

Materijal za fasadu je materijal koji se moze kupiti na raznim mestima u Beogradu. Jedino je mozda stvar u tome da se cene tog materijala mogu razlikovati od slucaja do slucaja tako da je uglavnom kvalitet ili dugotrajnost to sto moze da ga odredi.

13.05.2017
Jana Stankovic

Samo treba da znate da je materijal za fasadu nesto sto u svakom slucaju treba da se dosta plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

10.05.2017
Ivan Stojanovic

U svakom slucaju je problem u tome sto ovaj materijal nije ni malo jeftin. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

25.04.2017
Marko Petrovic

Koliko mi se samo cini, sigurno da moze ovaj materijal da se plati.

12.04.2017
Biljana Brankovic

Po pravilu, ovaj materijal mora da se lepo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

12.04.2017
Dusan Markovic

Treba samo da kupite kvalitetan materijal za fasadu. Sve drugo je po meni samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.