Mašinica za šišanje je najkoriniji alat muskih frizera. Nekada davno, muškarci su bili šišani tako što im njihova lepša polovina, majka ili sestra, stave lonac na glavu i samo ošišaju čuperke što vire. Ovaj naš tekst će biti više u fazonu pesme „Majka Muju šišala na struju“. Šalu na stranu, današnji moderni i savremeni muškarci, veoma veliku pažnju posvećuju svojim frizurama, gde svaka dlaka mora biti na svom mestu. Ili to nije „to“. Kriterijumi modernih look-ova su izuzetno podignuti.

Pročitaj više

Izaberite neku od firmi gde mozete naci ponudu za kupovinu MASINICE ZA SISANjE

Beograd

Berbernica Old Time Barber Shop
Berbernica Old Time Barber Shop
Jurija Gagarina 14lj, ( lokal 14, Belville )
Novi Beograd
Beograd Pozovi

Bilo da želite novu frizuru ili sređivanje brade, berbernica Old Time Barber Shop je prava adresa za Vas. U unikatno dizajniranom enterijeru u naselju Belville dočekaće Vas vrhunski tim frizera koji nudi sve vrste muškog i dečijeg šišanja, ...
Pročitaj više

4.7 | 3 ocena
Una Cosmetics Frizer shop
Una Cosmetics Frizer shop
Jurija Gagarina 133
Novi Beograd
Beograd Pozovi

Una Cosmetics frizer shop nalazi se na Novom Beogradu. Bavi se snadbevanjem i prodajom profesionalne kozmetike premium brendova za frizere, kozmetičare, berbere....
Pročitaj više

5.0 | 2 ocena
Kiki Style
Kiki Style
Prilaz 62, Beograd
Zemun
Beograd Pozovi

Nudimo Vam širok asortiman opreme za frizerske i kozmetičke salone na jednom mestu. Najsavremnija oprema i kozmetika vodećih svetskih proizvođača…...
Pročitaj više

5.0 | 4 ocena

Mašinica za šišanje je najkoriniji alat muskih frizera. Nekada davno, muškarci su bili šišani tako što im njihova lepša polovina, majka ili sestra, stave lonac na glavu i samo ošišaju čuperke što vire. Ovaj naš tekst će biti više u fazonu pesme „Majka Muju šišala na struju“. Šalu na stranu, današnji moderni i savremeni muškarci, veoma veliku pažnju posvećuju svojim frizurama, gde svaka dlaka mora biti na svom mestu. Ili to nije „to“. Kriterijumi modernih look-ova su izuzetno podignuti.

Te trendove, naravno, u stopu prate ekskluzivni frizerski saloni. Mašinica za šišanje je obavezan rekvizit koji se koristi mnogo puta u toku dana, i biće „glavni krivac“, uz vešte ruke frizera, za to što imate perfektnu frizuru.

Profesionalne mašinice za frizerske salone

Pre 90 godina proizvdena je prva mašinica za šišanje. Od tada, do sada, iskustvo je postavljalo sve više i više kriterijume. 

Profesionalne (berberske) mašinice za šišanje nude mogućnosti skraćivanja dugačke, guste i mokre kose. Poseduju snažni rotacioni motor sa nekoliko brzina rada. Tehnologija legure cinka smanjuje zagrevanje motora a patentirani izolatori vibracije pomažu pri apsorbovanju vibracije i buke.

Moderna tehnologija omogućava mali utrošak električne energije, a pri tom postoji velika snaga motora. 

Takođe, postoje pomoćne berberske salonske mašinice. Namenjene su pravljenju prelaza ili završnom stilizovanju. Ovakve mašinice su elektromagnetne i poseduju podesiva sočiva.

Spomenimo bežične mašinice za šišanje. One koriste Li-Ion bateriju, autonomija rada baterije je do dva sata. Takođe, postoji mogućnost rada sa kablom, i ovakve mašinice su namenjene umereno frekventnoj upotrebi. 

Frizeri će bežičnu mašinicu koristiti prilikom manje zahtevnih šišanja. Poseduju elektromagnetni motor, kao i dve brzine sečenja. Često se mogu pronaći sa japanskim sečivima. 

Dodaci za profesionalne mašinice

Pod dodacima, obično se misli na rezervni nož za mašinicu. Ovakvi noževi su jednostavno zamenljivi, tako što se nož postavi u za to predviđeno mesto, zatim se nanese ulje, pa se mašinica uključi u kratkom trajanju od 30 sekundi, kako bi se ulje ravnomerno rasporedilo celom površinom oštrice.

Takođe, u grupu dodataka spadaju i univerzalni češljevi. To su specijalno dizajnirani češljevi koji odgovaraju svim tipovima mašinica. 

Pribor za mašinice

Već smo spomenuli ulje za  mašinice, navešćemo još i sredstvo za zaštitu noževa, koje može biti i u spreju, zatim tečnost za pranje noževa, univerzalni sprej za čišćenje i podmazivanje mašinice, plastična kutija za noževe, kao i torbica za mašinicu.

Uz pomoć svih ovih modernih aparata, a u rukama veštih frizera, ne može se omanuti u izgledu frizure, baš onakvom kakvu ste zamislili. Sada ćete se u to uveriti i sami kada se pogledate u ogledalu.

Mašinice za šišanje – cena:

Cene se kreću od 7790 din. 20200 dinara za profesionalne mašinice za šišanje, a kada je reč o noževima, njihova prosečna cena je oko 1400 do 3500 dinara. Univerzalni setovi češljeva, u proseku oko 2000 dinara.  

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod teksta.

Ostavite komentar
Ocenite tekst

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Dragana Misic
  27.09.2018 10:15

  Danas na trzistu postoji veliki broj razlicit masinica za sisnjae. Ukoliko se vec odlucite da kupite jednu, treba da vodite racuna da to bude masinica od renomiranih svetskih proizvodjaca

  Petar Jankulovski
  15.05.2017 02:16

  Kako god da okrenete, bez dosta para, zaista tesko da mozete proci sa nekom bas dobrom masinicom za sisanje. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

  Stojance Ristovski
  18.04.2017 08:34

  Koliko mi se samo cini, kako god da okrenete, masinica za sisanje nije bas nesto sto je previse jeftino.

  Milen Jovanovic
  30.03.2017 11:30

  Po pravilu sot se tice ovi masinica, kvalitet uvek treba da dodje u prvi plan.

  Ivana Petrovic
  16.03.2017 07:33

  U svakom slucaju je kako god da okrenete, ovo posebna vrsta masinice.

  Filip Milutinovic
  15.03.2017 10:23

  Moje je licno misljenje takvo da je sto se masinica tice, pre ili kasnije to u svakom slucaju nesto sto predstavlja kvalitet.

  Jovana Milinkovic
  24.02.2017 07:34

  Mogu samo slobodno da kazem da je sto se tice ovih masinica kvalitet uglavnom u prvom planu.

  Mihajlo Nastasovic
  08.02.2017 06:55

  Naravno da moraju dobro da se plate. Ne znam samo kako mislite da po tom pitanju drugacije funkcionise. Ako se pak odlucite da radite nesto drugacije, sigurno je samo to da se nikako necete pokajati.

  Lea Stankovic
  27.01.2017 08:28

  Koliko mi se samo cini, dobre masinice su uvek morale bas onako i dobro da se plate.

  Todor Markovic
  11.01.2017 09:52

  Koliko se samo meni cini, masinice za sisanje su bas onako dobrog kvaliteta. Ako se odlucite da ih kupite po povoljnim cenama, sigurno se necete pokajati.

  Simona Vucinic
  11.01.2017 07:12

  Ukoliko pricamo o onima koje su bas onako kvalitetne, one u svakom slucaju bas moraju da budu onako skupe.

  Janko Zivanovic
  21.12.2016 07:55

  Postoji dosta kvaltietnih masinica za sisanje u danasnje vreme u Beogradu. Problem je u tome sto mnoge od njih i nisu bas nesto posebno kvalitetne.

  Marta Dencevic
  05.12.2016 10:54

  Ako trazite kvalitetnu masinici za sisanje, samo treba da potreazite neko provereno mesto u koje zaista mozete da imate puno poverenje da vas nikada nece izneveriti.

  Petar Jankovic
  02.12.2016 02:32

  naravon da po pitnaju masinica za sisanje niko ne treba sada nesto puno dovca da stedi. Bolje je da se po tom pitanju licno opredelite za kvalitet.

  Ljubinka Sreckovic
  17.11.2016 11:09

  Bas sam skoro pricala sa svojim frizerom Marko No1 i bas mi je rekao koliko samo paznje poklanja pravim masinicama za kosu i koliko samo ona znace za neki ozbiljan rad.

  Ivan Stojanovic
  28.10.2016 12:37

  Masinica za sisanje je nesto u sta ipak treba da imate puno poverenje. Zato je ipak najbolje da je kupite na nekom proverenom mestu kao sto je D Frajlice.

  Nikolina Pantelic
  27.10.2016 07:43

  Naravno da svaki muski frizerski salon treba da ima kvalitetnu masinicu za sisanje. Masinica za sisanje je u svakom slucaju nesto sto treba da bude vas direktan izbor a ne neciji drugi.

  Marko Petrovic
  06.09.2016 09:17

  Kvalitetan masinica za sisanje je svakako jedan od najboljih nacina da dobro uradite sisanje. zbog toga svaki muski frizer u svom asortimanu treba da ima iskljuci kvalitetnu masinicu za sisanje.

  Dusan Markovic
  02.09.2016 07:21

  Ukoliko vam je potrebna kvalitetna masinica za sisanje, nemate razloga nesto previse da brinete. U danasnje vreme svaki muskarac moze da kupi neku kvalitetnu masinicu za sisanje i da nauci sam da se sisa.

  Jana Stankovic
  29.07.2016 10:27

  Cinjenica je da kvalitetan i dobra masinica za sisanje isto tak moraju dobro i kvalitetno da se plate. Zbog toga je najbolje da u Beograud potrazite neke kvalitne prodavnice u kojima biste mogli da kupite kvalitetnu robu.