Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Manžetne
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Manžetne

Ono što su minđuše za žene, to su ukrasna dugmad za muškarca. U današnjem svetu, poslovni ljudi ih smatraju umetničkim delom, kao i načinom na koji iskazuju svoj karakter i status.

 

 

Muškarci moraju imati svoje ukrase, a poznato je da detalji upotpunjuju sliku celine, odnosno, oni su ti koji daju celokupan šmek vašem izgledu. 

Dugmad za manžetne

Sa veoma malo modnih ukrasa pripadnici jačeg pola mogu da razbiju monotoniju u odevanju i da pokažu da imaju izgrađen stil. Nekada su imućni muškarci ukazivali na svoj status noseći na manžetnama košulja ukrasnu dugmad od plemenitih metala i ukrašenu dijamantima, brilijantima i raznim dragim kamenjem. 

Kao i kod nakita za žene, važilo je pravilo da ukrasnih dugmadi nikad nije previše, ali ipak su krajem prošlog veka gotovo iščezla sa košulja, da bi se poslednjih godina vrratila na modnu scenu. 

Dugmad kakvu mi poznajemo nisu postojala pre 17. veka, a najstarija za koju se zna izrađena su 1662. godine za britanskog kralja Čarlsa Drugog. Potom su taj primer počeli slediti svi bogati pripadnici britanskog društva, pa su manžetne ukrašavali dugmadima od zlata i srebra. Srednji stalež je počeo da koristi ovaj modni detalj od 18. veka kada je pronađena mašina kojom je počela masovna proizvodnja emajliranih dugmadi. 

Manžetne za košulje

Dugmad za manžetne predstavljaju vrhunsku eleganciju. Kao što smo videli iz prethodnog dela teksta, ona predstavljaju najtradicionalniji muški nakit. Izrađuju se u raznim maštovitim oblicima, od različitih materijala, uključujući i plemenite metale sa dragim kamenjem. 

Košulje sa francuskim manžetnama su elegantnije od drugih, tvrde stilisti. Postoje duže manžetne koje se povijaju i prikopčavaju kroz dve rupice, a ukoliko vam je cilj upadljiva ekstravagancija, mogu se ukopčati po dva ukrasna dugmeta u svaku manžetnu, i ostaviti ih da prekrivaju polovinu šake. 

 

 

Naravno, ako imate mnogo stila i samopouzdanja, vi možete izvrtati pravila elegancije, i to će vam samo ići u prilog, jer ćete biti primećeni i drugačiji od drugih. Ipak, za poslovne ljude, koji žele da ostave utisak savršenom urednošću i vrhunskom elegancijom, stručnjaci predlažu da se drže pravila presavijenih manžetni.

Dugmad za manžetne – iskustva

Jednom prilikom, Đani Versaće je poklonio Eltonu Džonu dugmad sa velikim meduza-motivom, a zna se da su ove modne ukrase preferirali Bitlsi, Bob Dilan, Džon F. Kenedi, Nikita Hruščov, a imao ih je i Lindberg kada je preletao Atlantik. 

U današnje vreme, kao najveće ljubitelje ukrasnih dugmadi na manžetnama pronaći ćemo princa Čarlsa ali i holivudskog glumca Hju Granta. 

Međutim, ukrasnu dugmad nose i sve holuvudske zvezde, naročito kada šetaju crvenim tepihom i kada se od njih očekuje da budu u tonu sa svojim lepšim polovinama i nakitom koji one nose. 

Slobodno možemo reći da se na manžetnama nalaze prava mala umetnička dela, a ne zaboravite da je najveća lepota u najmanjim detaljima, koji čine savršenu celinu.

Dumad za manžetne – cena:

Cena ukrasnih dugmadi za manžetne se kreće od 1500 din. sve do 3500 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate butike oglašene ispod našeg teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

04.10.2018
Miroslav Jagnjic
Po pitanju nosenja kosulje, ukoliko ima neka stvara koja na pravi nacin razdvaja ili elegantnog muskarca od onog koji to nije, onda su to u svakom slucaju manzetne. Manzetna sama pos sebi dovoljno govori o necijoj eleganciji.
28.04.2017
Ivana Petrovic
U svakom slucaju manzetne jednom odelu daju poseban sjaj i izgled.
19.04.2017
Petar Jankulovski
Koliko samo mogu da vidim, sve veci broj muskaraca, sve vise shvata sta su to zapravo prave manzetne i koliko zapravo one stvarno vrede.
05.04.2017
Marina Zivkovic
Po pravilu, kada govorimo o mazetnama, odmah treba da znate da je kvalitet sve. Ukoliko se odlucite za njega sigurno se ni pre a ni kasnije necete pokajti.
03.04.2017
Stojance Ristovski
Po pitanju ovih manzetna sigurno je kvalitet pre ili kasnije i vise nego vazan. Sve drugo je samo gubljnje vremena.
20.03.2017
Jovana Milinkovic
Po meni je sto se mene licno tice, kvalitet sigurno nesto sto je i vise nego vazno.
17.03.2017
Milen Jovanovic
Po meni su one uvek bile bas onako atraktivne.
28.02.2017
Lea Stankovic
Moje licno misljenje po pitanju ovih manzetni je takvo da je kvalitet veoma vazan. Sve drugo je sto se mene licno tice cisto gubljenje vremena.
09.02.2017
Filip Milutinovic
Pre svega, ako mislite da kupite manzetne odmah treba da znate da one ipak nisu ni malo jeftine. Daleko je to opet od neke realnosti.
13.01.2017
Simona Vucinic
manzetne su veoma lep detalj i mislim da bas iz tog razloga moraju dosta da kostaju.
12.01.2017
Mihajlo Nastasovic
Ako ste muskarac koji drzi do sede, uvek cete gledati da kupite manzetnu sa stilom.
23.12.2016
Marta Dencevic
Po ovom pitanju samo treba da se opredelite za kvalitet i ako mene pitate, u tom slucaju se onda sigurno necete pokajati.
07.12.2016
Janko Zivanovic
Kako to moj brat cesto ima obicaj da kaze, nema svecanog odela bez manzetne. One jesu uvek malo skuplje ali su zato ipak nesto sto vam je bas potrebno.
22.11.2016
Ljubinka Sreckovic
Po pitanju kvalitetnih manzetni ali u isto vreme bas onako otmenih i elegantnih, najbolje je da posetite radnju Zid 2 i da se bas tamo uverite u kvalitet.
21.11.2016
Nikolina Pantelic
Kada pricamo o kvalitetnim manzetnama, samo treba da posetite butik Gogu i da se vise zaista nista oko toga ne brinete.
02.11.2016
Jana Stankovic
Ukoliko su vam potrebne kvalitetne manzetne a ipak ne toliko skupe, onda je definitivno najbolej da posetite butik Zid 2 u City pasazu i tamo se licno uverite u kvalitet.
01.11.2016
Biljana Brankovic
Svaki muskarac bi treba da nosi neke kvalitetne manzetne. Zbog toga je potrebnu da takvu jednu manzetnu platite sto je povoljnije moguce.
12.09.2016
Petar Jankovic
Kvalitene manzetene kostaju najmanje 50 eura. Kazem vam to iz licnog iskustva. Pri tome, to su manzetne koje u svakom slucaju svakom ozbiljnom moraju da zapadnu za oko.
09.09.2016
Ivan Stojanovic
Manzetna uvek mora da bude sastavni deo nekog elegantnog odela. Zbog toga smatram da menzetna mora da dovoljno govori o eleganciji i prefinjenosti nekog muskarca.
08.08.2016
Marko Petrovic
I ja volim manzetne. Nekako bas mogu da ostave neki utisak elegancije i prefinjenosti. Ukoliko se vec odlucite da kupite neke, onda je u svakom slucaju potrebno da ih lepo platite i da zaista ne zalite novac.
04.08.2016
Dusan Markovic
Po pitanju nosenja kosulje, ukoliko ima neka stvara koja na pravi nacin razdvaja ili elegantnog muskarca od onog koji to nije, onda su to u svakom slucaju manzetne. Manzetna sama pos sebi dovoljno govori o necijoj eleganciji.
06.07.2016
Todor Markovic
ljubitelj sam manzetni, kao i uostalom svih detalja u vezi sa svecanim odelima. manzetne mogu da se nadju po veoma povoljnim cenama u ralzicitim buticima. Naravno, one sto su od skupocenih materijala moraju i vise da se plate.