Čuli ste za rasu pasa malinoa? Ako niste, a želeli biste da saznate zanimljive i korisne informacije, pročitajte naš tekst do kraja.

Pročitaj više

Čuli ste za rasu pasa malinoa? Ako niste, a želeli biste da saznate zanimljive i korisne informacije, pročitajte naš tekst do kraja.

Odlika rase malinoa

Malinou karakterišu tri osnovne osobine, a to su: visoka inteligencija; malinoe su radni psi; takođe su i psi čuvari.

Belgijska malinoa karakteristike

Ovo je rasa pasa koja je potvrdila svoje sposobnosti i kvalitete kada je reč o radu sa policijom, kao i u otkrivanju droge. Izuzetno je aktivan, a po izgledu jako podseća na nemačkog ovčara. Ipak, od vučjaka, malinoa je manji pas, a postoje i druge razlike, na primer, u temperamentu i telesnoj strukturi. Pored svega toga, malinou možete da držite u stanu, što sa nemačkim ovčarom ne biste nikada mogli.

Malinoa dresura

Malinoe uče veoma brzo, i mogu lepo da se izdresiraju, tako da su zvanični službeni psi policije svih država članica EU, a takođe ih koristi vojska, marinci i žandarmerija.

Malinoa FCI standard rase

Malinoe se drugačije nazivaju belgijskim ovčarima. Visoki su do 62 cm u grebenu, i dužina tela je takođe 62 cm, kod srednje razvijenih mužjaka. Dubina grudi je 31 cm, obim grudi je najmanje 75 cm. Od zemlje do grudi je 31 cm, a glava je dugačka 25 cm, dok je njuška duga 12, 5 do 13 cm.

Da li su malinoe idealni službeni psi?

Da, malinoe jesu idealni službeni psi, a tome u prilog govori gore navedeni podatak da su zvanični policijski psi zemalja Evropske unije.

Dizanje ušiju kod malinoe

Uši kod malinoe su visoko usađene, jednakostranično trouglaste. Ušna školjka je zaobljena. Ne preporučuje se dizanje ušiju kod štenaca malinoe.

Životni vek malinoe

Malinoe žive između 12 i 14 godina.

Malinoe štenci prodaja

Kada kupujete malinou, potrebno je da budete uvereni da pas ima sve potrebne papire, po kojima možete da vidite poreklo. To će vam dosta olakšati kada budete želeli da parite svog ljubimca, a i bićete sigurni da je pas čistokrvan. Zbog toga je preporuka da birate renomirane uzgajivačnice.

Iskustva sa belgijskom malinoom – sa decom i odraslima

Kada je reč o karakteru malinoe, oni su uglavnom veoma prijateljski nastrojeni, ili mogu da budu rezervisani i da se drže po strani. Retko ispoljavaju neku vrstu agresivnosti. Ono što malinoe posebno čini srećnim, to je kada su uključeni u aktivnosti koje ima porodica u kojoj žive.

Korisno je da znate da će malinoa raditi sve ono što vlasnik od njega traži, ali da je potrebno da se štenci u startu vaspitaju tako da budu socijalizovani, jer će u suprotnom slučaju, usled pogrešnog vaspitanja, ispoljavati agresiju kao posledicu nesigurnosti i straha.

Savetuje se da uzmete štence malinoe, ako ste prethodno već imali psa, i posedujete iskustvo u obučavanju. Malinoa je veoma osetljiv i ima vison nivo energije. Kada se na pravi način odgoji, ovo će biti pas koji je prijatan za druženje sa decom, i vrlo je zanimljivo da se malinoe ponašaju prema deci kao prema stadu – uzimaju zaštitničku ulogu.

Belgijska malinoa - cena štenaca:

Cena se kreće u proseku oko 100 evra i naviše, što zavisi od odgajivačnice, i od pedigrea samog psa.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače na ovoj stranici.

Ostavite komentar
Ocenite tekst