Kontakt podaci za vašu firmu

WVS Dijetetski suplementi

  • 1
  • %
5.0 | 4 ocena
Zahvaljujući tradiciji dugoj više od 20 godina kompanija WVS d.o.o nudi Vam isključivo najkvalitetnije dijetetske suplemente, paletu od preko 50 proizvoda za koje posedujemo sve dozvole nadležnih organa…...
Pročitaj više
Knez Mihajlova 21, (TC Milenijum, lok 42)
Beograd

Dietetski suplementi Dietfood

  • 7
  • %
5.0 | 7 ocena
Dijetetski suplementi mogu postati Vaš saveznik u borbi protiv različitih bolesti. IMATE PRAVO NA IZBOR kada je Vaše zdravlje u pitanju....
Pročitaj više
Kneza Viseslava 134/12, Beograd
Beograd

Dijetetski suplementi

  • 4
  • %
5.0 | 3 ocena
Na policama Laurus apoteka u Beogradu očekuje Vas bogata ponuda dijetetskih suplemenata svetski poznatih proizvođača. Svi naši proizvodi izrađeni su od sirovina vrhunskog kvaliteta, uz upotrebu inovativne tehnologije i znanja iz oblasti n...
Pročitaj više
Beogradska 14
Beograd
Ultimate Nutrition Da li ste dovoljno informisani?Danas više nego ikada važno je informisati korisnike Dietary supplement - dijetetski dodatak u ishrani kako bi sami mogli da razlikuju šta je to visokokvalitetan, a šta nekvalite...
Pročitaj više
Vojvode Stepe 20
Beograd
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći ćemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije
Pitaj firme

WVS Dijetetski suplementi

  • 1
  • %
4.0 | 1 ocena
Dijetetski suplementi ili dodaci ishrani su proizvodi koji mogu da pomognu, pojačaju ili asistiraju jačanju prirodnih funkcija organizma…...
Pročitaj više
Svetogorska 25/5
Beograd

SM Medika Bg

  • 1
  • %
0.0 | 0 ocena
Očuvajte Vaše zdravlje uz prirodne i visokokvalitetne proizvode SM Medika BG. U našoj ponudi očekuju Vas proizvodi koje nose ime čuvenog Brenda Dr Lukić: MAGNESIUM CHLORIDE GEL, SODA BIKARBONA, HELP SPREJ i HELP GEL....
Pročitaj više
Vitezova Karadjordjeve zvezde 2a/1
Beograd
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Magnezijum
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Magnezijum

Magnezijum kao mineral, u našem telu ima veoma značajnu ulogu. On pretvara u energiju hranu koju smo konzumirali. Koliko će ugljeni hidrati i proteini biti iskorišteni, zavisi upravo od magnezijuma. 
 
 
Međutim, dešava se da nam ovaj dragocen mineral nedostaje u organizmu. Koji su to simptomi, i kako se čovek tada oseća, saznaćete ako nastavite da nas čitate.

Nedostatak magnezijuma u ishrani

Ako vam fali ovaj bitan mineral, osetićete brojne metaboličke poremećaje, među kojima su  najčešće znaci šećerne bolesti. 
Kada čoveku nedostaje magnezijum, on se oseća umorno, narušena mu je pažnja i koncentracija, pa ne može svoje radne zadatke da obavlja valjano, dešava se da je često pod stresom i razdražljiv, da brzo plane... 
U proseku, trebalo bi da imamo od 20 do 28 grama magnezijuma u organizmu. On učestvuje u više od 300 različitih biohemijskih procesa, pa tako reguliše ritam srca, utiče na čvrstinu kostiju, održava nervne, mišićne i odbrambene funkcije organizma. 
Kao što smo napomenuli da magnezijum pretvara hranu u energiju, bez njega ne bi bila moguća transformacija proteina, ugljenih hidrata i masti.

Nedostatak magnezijuma kod dece 

Ukoliko se deca ne hrane pravilno, odnosno uzimaju prevelike količine mleka i drugih mlečnih proizvoda, masnu hranu, premalo belančevina, izgladnjuju se, a pri tome piju nezdrave, gazirane napitke, može se javiti nedostatak magnezijuma. Ovo je veoma nepoželjno, jer su deca u fazi rasta i razvoja.
 

Nedostatak magnezijuma u trudnoći

Ovo nije redak slučaj, da trudnice pate od nedostatka magnezijuma. Pored toga, magnezijum se smanjuje i usled povraćanja, dijareje, hroničnog oboljenja bubrega, ali i zbog prekomernog znojenja. 
Nedostatak magnezijuma i stres
Stres je bolest savremenog doba, pa tako on utiče i na smanjenje magnezijuma u našem telu. Pored stresa, nedostatak magnezijuma može izazvati konzumiranje cigareta, alkoholnih pića, previše crne kafe i čajeva... Takođe deficit mogu uzrokovati i neki antiinflamatorni lekovi, analgetici, hormoni...

Kako nadoknaditi magnezijum?

Ukoliko ste probali, ali niste uspeli da magnezijum nadoknadite sasvim prirodnim putem, to jest drugačijom ishranom, uvek vam na raspolaganju stoji rešenje da kupite suplemente kao dodatke ishrani, koji sadrže ovaj dragocen mineral. 
Naravno, vodićete računa o doziranju, koje se ne sme prekoračivati, recimo, mlađim osobama biće dovoljno 350 miligrama svakog dana, deci do 170 mg, pripadnicama lepšeg pola do 280 miligrama magnezijuma na dan, muškarcima do 350 mg, a trudnicama i dojiljama, takođe do 350 miligrama magnezijuma dnevno.
Nemojte dozvoliti da se osećate kao osoba opisana sa početka našeg teksta, koja loše radi, lako plane, umorna je... Sve vam to nije potrebno, jer uz odgovarajuće dodatke ishrani možete regulisati nivo magnezijuma u svom organizmu i ponovo se odlično osećati.

Magnezijum – cena:

Cene se kreću u rasponu od 363 din. do 3893 dinara za preparat od 60 tableta koji pored magnezijuma sadrži i sve druge neophodne vitamine i minerale za pravilno funkcionisanje organizma.
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod našeg teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Nikola Majstorovic
Koliko je meni poznato magnizijum je neophodan sastojak za normalno funkcionisanje organizma. Nikada ga normalnom ishranom ne mozemo uneti u organizam. Zbog toga, cesto praktikujem da koristim sumece tablete koje placam oko 700 dinara.
Ivana Petrovic
pre svega slobodno moug da kazem da je magnezijum ipak nesto sto je posebno
Petar Jankulovski
Ako budete pili magnezijum, sigurno vas necete hvatati grcevi u misicima.
Marina Zivkovic
Sto se mene licno tice, ovde zaista ne treba da se dvoumite po pitanju kvaliteta. Ipak je to za vas idealno resenje.
Stojance Ristovski
Pre svega je osnovna stvar kod magnezijuma da mora debelo da se plati.
Jovana Milinkovic
Koliko mi se samo cini, po pitanu magnezijuma je veoma bitno da e odlcuite za kvaltitet. Sve drugo je manje vazno.
Milen Jovanovic
Po pitanju magnezijuma, odmah treba da znate da je on veoma bitan kada pricamo o dobrom tonusu misica.
Lea Stankovic
Koliko mi se cini, meni se samo cini da na nasem trzistu bas i ne postoje kvalitetni preparati ove vrste.
Filip Milutinovic
Koliko se samo meni cini magnezijum je odlican sastojak. Ako se bas za njega opredelite sigurno da ne biste trebali da se pokajete.
Simona Vucinic
Mislim da postoji ona jedna posebna voda koju ako konzumirate uvek imate mogucnost da se bolje osecate.
Mihajlo Nastasovic
Magnezijum je veoma koristan za vase telo. Ukoliko se odlucite da ga konzumirate, ipak treba da se pridrzavate uputstvo kako bi to bilo u dozvoljenim kolicinama.
Marta Dencevic
Po pitanju magnezijuma, najbolje je da se posavetujete sa nekim strucnim licem u koje mozete da imate puno poverenje.
Todor Markovic
Magnezijum vam generalno omogucava da mozete da mislite dobro. Iz tog razloga je on jedan veoma znacajan deo ishrane.
Ljubinka Sreckovic
Mislim da po ovom pitanju samo treba da posetite mesto koje se zove Dietfood izaisat nista vise ne biste trebali da se pokajate.
Nikolina Pantelic
Po pitanju magnezijuma, samo treba da posetite radnju koja se zove WVS i sigurna sam da ne mozete da pogresite.
Jana Stankovic
Veoma kvalitetne proizvode koji u sebi sadrze magnezijum mozete da pronadjete u radnji koja se zove Dietfood.
Biljana Brankovic
Ukoliko vam je potreban kvalitetan magnezijum, svakako da je potrebno da se po tom pitanju posavetujete sa nekim strucnim ali zaista i vise nego nepotrebno da po tom pitanju nesto puno oklevate (mislim tu pre svega na upotrebu).
Janko Zivanovic
Ubedljivo bi najbolje bilo kada biste posetili dijetske suplemete WVS i tamo pitali sve sta vas zanima, posto je to jedan radnja koja je poprilicno snabdevena kvalitetnim dijetskim suplementima.
Ivan Stojanovic
Ukoliko mislite da vam mozak radi normalno, onda uvek treba da u svoj organizam unosite dovoljne kolicine magnezijuma. Magnezijum je u tom smislu svima potreban i neophodan element.
Marko Petrovic
Magnezijum je u svakom slucaju potreban coveku da bi mu organizam potpuno normalno funkcionisao. E sad, ukoliko se odlucite da pocnete da ga unosite u svoj organizam, onda je u svakom slucaju najbolje resenje za vas da se posavetujete sa nekim strucnim licem i da ga unosite prirodnim putem.
Dusan Markovic
Magnezijum je potreban kako bismo normalno razmisljali. Ja licno nekako nemam poverenja u komercijalne reklame u kojima se porucuje da treba da se konzumira voda odredjenih proizvodjaca. Nekako sam imap misljenja da je potrebno da se posavetujete sa nekim strucnim licem.
Petar Jankovic
Koliko je meni poznato magnizijum je neophodan sastojak za normalno funkcionisanje organizma. Nikada ga normalnom ishranom ne mozemo uneti u organizam. Zbog toga, cesto praktikujem da koristim sumece tablete koje placam oko 700 dinara.