Lipomi

0.0 | 0 ocena
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Lipomi
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Hirurško uklanjenje mladeža, ateroma i lipoma

Akcija -67% 10000 Din.
Hirurško uklanjenje mladeža, ateroma i lipoma - specijalna akcija po ceni od 10.000 din samo u Poliklinici Đukić!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Lipomi

Lipomi su jedna vrsta masnog tkiva. To je zapravo, potkožna promena u vidu čvora koju čini grupisano masno tkivo. Dobra vest, odmah na početku čitanja ovog teskta jeste, da je ovo samo benigna promena, koja najviše utiče samo na estetski izgled. Ipak, bez obzira na to, vi svakao želite da se rešite ovog problema, jer pre svega – zaista ne izgleda lepo.

Lipomi – kako nastaju?

Ukoliko imate ovu promenu, verovatno ste se zapitali kako ona uopšte nastaje? Medicina do sada, nije dala precizan odgovor, ali se smatra da, pošto se često javlja u jednoj porodici, verovatno genetika ima svog uticaja. U nekim slučajevima, povezuju se sa prethodnom traumom kože, ali to nije dokazano.
Lipomi – simptomi
Lipomi su jedno uzdignuće na koži. Vi to možete jasno napipati rukom. Retko može i da boli, a veličine je od nekoliko centimetara do čak deset.

Lipomi – dijagnoza

Kada primetite da imate ovu promenu, i odete kod vašeg dermatologa, on će kliničkim pregledom uspostaviti dijagnozu lipoma. Retko će biti potrebne i dodatne analize, kao što je ultrazvuk.Preventivno se od lipoma, nažalost, ne možete zaštiti.

Lipomi – uklanjanje

Interesantno je da ne morate uvek uklanjati lipome. Ukoliko su oni malih dimenzija i u estetskom smislu vam ne smetaju, na tom mestu ne osećate bolove, njihovo uklanjanje bi bilo bespotrebno. Međutim, ako je ova promena ružna i stoga vam smeta, ili ako je bolna, moraćete potražiti pomoć dermatologa u smislu uklanjanja lipoma.
Liposukcija je jedan od načina, a češće se primenjuje klasično hirurško uklanjanje sa ekscizicijom.
Lipomi ne sadrže kapsulu koja ih odvaja od okolnog tkiva. Oni su uvek pokretni u odnosu na okolnu kožu, a bol mogu izazvati samo ako svojim rastom pritiskaju nervne strukture. Lipomi se uklanjaju samo hirurški u lokalnoj anesteziji. Kod ove vrste masnog tkiva postoji mogućnost recidiva, odnosno ponovnog javljanja bolesti. Razlog tome je u nejasnim granicama masnih ćelija.
Dešava se, mada je to ređe, da hirurg tokom intervencije odluči da uzorak koji uklanja pošalje na patohistološku analizu. To se dešava kada struktura tkiva ispod kože ne odgovara strukturi lipoma koja je precizno definisana. Na taj način jasno se otklanja mogućnost postojanja neke vrste karcinoma potkožnog tkiva.

Uklanjanje lipoma – cena

Cene hirurškog uklanjanja lipoma se kreću od 10000 do 30000 dinara.
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Marina Zivkovic
U svakom slucaju, moraju oni da se debelo plate. Nista tu drugo toliko ne moze da me zacudi. U svakom slucaju je lecenje lipoma definitivno nesto najteze sto moze da se resi u nekoj dermatoloskoj ordinaciji u Beogradu.
Milen Jovanovic
Kako god da okrenete, lecenje lipoma moze da se lepo plati kako god da okrenete. Druge stvari i nisu bas toliko vazne.
Jovana Milinkovic
Po pravilu, sto se lipoma tice, sigurno pre ili kasnije treba da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
Filip Milutinovic
Ako o lipomima pricamo, oni su veoma dosadni i naporni. Moja zena ih je imala i pitaj boga koliko smo samo lekara obisli dok na kraju nisu uspostavili pravu dijagnozu i prema tome odredili sistem lecenja.
Lea Stankovic
Koliko mi se samo cini, oni su zapravo oni sto zaista vredi. Nista nije po meni vrednije od toga.
Mihajlo Nastasovic
Po meni je sto se lipoma tica, alternativna medicina ipak nesto najbolje sto postoji. Nista drugo ipak nije tako dobro.
Simona Vucinic
Sto se lipoma tice, sigurno je kvalitet nesto sto ce pre ili kasnije da dodje do izrazaja.
Todor Markovic
Mnogi ljudi ne lece lipome bas iz tog razloga sto sve to jako puno kosta.
Marta Dencevic
U svakom slucaju su lipomi nesto sto treba da se debelo plati pre ili kasnije. sve drugo je mnogo manje bitno i vazno.
Janko Zivanovic
Koliko mi se samo cini, sto se lipoma tice, najvaznije je da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je daleko manje vazno i bitno.
Ljubinka Sreckovic
Koliko mi se samo cini, problem sa lipomima bas moze da bude i vise nego izrazen. Sve drugo je manje vazno.
Petar Jankovic
Koliko mi se samo cini, kod lipoma je najaznije od svega to da se na vreme otkriju.
Nikolina Pantelic
Po pitnaju lipoma, samo treba da se odlucite za neki provereni i kvalitetni tretman.
Ivan Stojanovic
Ako se opredelite za lipme, samo treabd a se opredelite za kvalitet i da vise nista po tom pitanju ne brinete.
Jana Stankovic
Moje je generalno misljenje da je po pitanju lipova potrebno da posetite neki provereni dermatoloski centar. Jedan od takvih centara u Beogradu je svakako i Derma Sana.
Biljana Brankovic
Ukoliko vec imate problem sa lipomima,onda je definitivno najbolje da posetite ordinaciju Stil.
Marko Petrovic
Tacno tako. Treba da se posavetujete sa nekim strucnim licem i onda zbog toga slobodno trebad a posetite ordinaciju dr. Ristin.
Dusan Markovic
Ono nije opasno ali je u svakom slucaju vazno posto je potrebno da se oko resavanja ovog problema posavatujete sa nekim strucnim licem. U svakom salucaju, neki dobar dermatolog bi trebao da vam resi problem.
Ivana Petrovic
Lipom je neka vrsta masnog tkiva koja moze da izgleda poprilicno ruzno. U principu, radi se o masnom tkivu koje ne bi trebalo da bude opasno, ali je ipak najbolje da se posavetujete sa nekim strucnim.