Vratite se na mobilnu verziju sajta
Leukocitna formula Leukocitna formula - ove laboratorije rade uslugu analize leukocitne formule saznajte sve u vezi leukocita, kao i cene i akcije za odredjivanje leukocitne formule. www.navidiku.rs Leukocitna formulaLEUKOCITNA FORMULA Beograd cena LEUKOCITNA FORMULA Novi Beograd cena LEUKOCITNA FORMULA Palilula cena LEUKOCITNA FORMULA Rakovica cena LEUKOCITNA FORMULA Stari grad cena LEUKOCITNA FORMULA Zvezdara cena

Leukocitna formula

Bela krvna zrnca ili leukociti, stvaraju se u koštanoj srži i imaju ulogu u zaštiti organizma od infekcije. Pri tome svaka određena populacija leukocita, a ima ih pet, ima zasebnu funkciju, što se vidi u leukocitnoj formuli koja se radi nezavisno od krvne slike. Leukocitna formula se preporučuje kao obavezna dopuna koja upotpunjava sliku o stanju organizma.
Ukoliko je povećan broj leukocita, radi se o bakterijskoj infekciji, a ukoliko je broj leukocita smanjen, radi se o virusnom oboljenju, može se javiti kod hemoterapije kao i primene nekih lekova.

Leukocitna formula iskustva

U odbrani našeg organizma učestvuje „mala vojska“ leukocita, odnosno, neutrofili, bazofili i eonizofili. Oni se nazivaju još i granulirani leukociti, a ime su dobili po tome što sadrže granule  sa različitim hemijskim supstancama kojima brane organizam od različitih vrsta mikroba. 
Neutrofili štite organizam od bakterijskih ili gljivičnih infekcija, a svoju funkciju obavljaju „gutanjem“ tih mikroba. Oni su uglavnom, u „prvim borbenim redovima“ kada je reč o infekciji, a svojom aktivnošću i odumiranjem u velikom broju formiraju gnoj.
Bazofilni leukociti imaju važnu ulogu u alergijskim reakcijama i odbrani tkiva od tumorskih ćelija i parazita, kao i u stvaranju novih krvnih sudova tokom zarastanja rana. 
Monociti su poreklom iz koštane srži. U našoj krvi borave jedan do dva dana, pa zatim prelaze u tkiva, gde žive mesecima, pa čak i godinama. Ove ćelije takođe „gutaju“ mikrobe i čestice oštećenih ćelija vlastitog tkiva i razgrađuju ih enzimima. Oni pomažu oslobađanje našeg organizma od štetnih činilaca i pomažu obnavljanje oštećenog tkiva. 
Razne imunološke analize koje se preduzimaju mogu biti pokazatelj bolesti ali samo u okvirima drugih dijagnostičkih postupaka. Ukoliko, na primer, odlučimo da sami odemo u laboratoriju, a bez lekarskog pregleda, nećemo dobiti potpunu sliku našeg zdravlja a razlog tome je što je dovoljna samo jedna trunčica iz vazduha pa da dobijemo lažno pozitivan rezultat, zbog čega može da nas bez razloga uhvati panika. 
Ukoliko vaši razultati nisu u skladu sa simptomima i znakovima bolesti, vaš lekar će posumnjati u njihovu tačnost i ponoviti ih, a ponekad će biti potrebno i uraditi određene specifične analize. 
Ukoliko se ista infekcija ponavlja više od tri puta godišnje, trebalo bi konsultovati imunologa.

Leukocitna formula – cena

Cene određivanja leukocitarne formule se kreću u rasponu od 160 do 300 dinara.
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate laboratorije ispod teksta.

Autor:
Ako Vam se svideo tekst podržite nas:

Izaberite neku od laboratorija koje rade uslugu LEUKOCITNA FORMULA

Leukocitna formula :
Vaši utisci, mišljenja i pitanja na temu Leukocitna formula
Napišite komentar:
Jelena Stanarevic

Sreda, 14.11.2018. 11:54

Leukocitna formula, odnosno dovoljna kolicina leukocija i njihov broj u krvi su neophodni za normalno funkcionisanje organizma. Zbog toga je potrebno da se po svakom pitanju posavetujete sa lekarom.

Jovana Milinkovic

Petak, 19.05.2017. 11:02

Samo treba da znate da je ona nesto sto i nije bas previse pristupacno.

Filip Milutinovic

Ponedeljak, 08.05.2017. 01:41

Mora ona da se dosta plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

Lea Stankovic

Ponedeljak, 24.04.2017. 11:52

U svakom slucaju je ova formula nesto sto bi trebalo da se plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

Mihajlo Nastasovic

Utorak, 11.04.2017. 10:06

Po pravilu, ako nesto ne valja u celoj prici kvalitet je i vise nego vazan. Sve drugo je manje vazno.

Simona Vucinic

Ponedeljak, 27.03.2017. 11:28

U svakom slucaju ova formula treba da predstavlja zlatnu sredinu.

Todor Markovic

Petak, 10.03.2017. 09:53

Sto se ove formule tice, kvalitet je veoma vazan. Sve drugo je manje bitno i vazno.

Marta Dencevic

Utorak, 07.03.2017. 05:53

Kako god da okrnete, u svakom slucaju je ovo posebna jedna vrsta formule.

Janko Zivanovic

Ponedeljak, 20.02.2017. 09:52

Kako goda da okrenete, ovo je posebna vrsta formule. Drugacije to ipak ne moze.

Ljubinka Sreckovic

Četvrtak, 02.02.2017. 10:44

Koliko mi se samo cini, leukocitna formula je ipak nesto posebno.

Petar Jankovic

Ponedeljak, 23.01.2017. 11:28

Po pitanju leukocitne formule, zaista treba da potrazite neko strucno i provereno mesto.

Nikolina Pantelic

Sreda, 04.01.2017. 02:29

Ovo je definitivno formula koju je potrebno da u detalje poznajete.

Ivan Stojanovic

Četvrtak, 15.12.2016. 10:54

Odmah treba da znate da po pitanju leukocitne formule, zaista nisam toliko smamo sigurna sta ona zapravo podrazumeva.

Jana Stankovic

Utorak, 29.11.2016. 12:23

Licno mislim da je po pitanju leukocitne formule, bukvalno jedno od najboljih resenja da posetite laboratoriju Vizim i tamo ostavite rezultate.

Biljana Brankovic

Četvrtak, 10.11.2016. 01:16

Ukoliko vam je potrebna neka proverena leukocitna formalu onda je u tom slucaju najbolje da se po tom pitanju opredelite za neku provereno laboratoriju kao sto je primera radi Hemikal.

Marko Petrovic

Četvrtak, 22.09.2016. 10:37

Tacna struktura leukocitne formule se moze utvrditi iskljucivo na osnovu odredjenih specijalistickih pregleda i analiza.

Dusan Markovic

Ponedeljak, 22.08.2016. 10:20

Ma da, ali vas lekar ne moze naterati da se brinete o sebi a to je upravo i najveci problem. Ljudi su poprilicno zaboravili kako to izgleda kada neko brine o sebi.

Jovana Milinkovic

Utorak, 19.07.2016. 11:03

Leukocitna formula, odnosno dovoljna kolicina leukocija i njihov broj u krvi su neophodni za normalno funkcionisanje organizma. Zbog toga je potrebno da se po svakom pitanju posavetujete sa lekarom.