Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Letovanje Tunis 2019
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Letovanje Tunis 2019

Tekst koji je pred vama ima za cilj da vam, barem u pisanoj formi, prikaže sve lepote Tunisa, a da biste se u to zaista i sami uverili... pa moraćete da rezervišete avionsku kartu i da počnete da pakujete kofere!

letovanje tunis 2018.

 

Letovanje u Tunisu

Preko sedam miliona turista godišnje poseti Tunis, što ga čini jednom od najpopularnijih destinacija za odmor. Od spomenutih 7 miliona, 25 hiljada dolazi iz Srbije.

Putovanje u Tunis

Putovanje u Tunis nikoga neće ostaviti ravnodušnim, jer je to zemlja koja je u potpunosti okrenuta turizmu, dok su lokalni običaji i zakoni, donekle prilagođeni potrebama turista koji dolaze sa Zapada.

Turistički aranžmani za Tunis

U Tunisu možemo pronaći čak osam stotina hotela, osam luka i sedam međunarodnih aerodroma, zahvaljujući kojima je ova zemlja povezana sa svetom. Ako se pitate koliko ćete vremena provesti u avionu, odgovor je dva sata, ako letite iz Beograda.

Mediteranska obala

Ako letite iz Rima do Tunisa, stići ćete za svega 45 minuta. Evropa, Afrika i Bliski Istok povezani su direktnim letovima sa Tunisom.

Ova prelepa zemlja leži na 1300 kilometara obale.

Sus (Sousse)

Ukoliko volite čisto i bistro more, kao i prijatne plaže, opredelite se za Sus. To je nekada bilo gusarsko uporište, a danas je glavna luka Tunisa.

Hamamet

Hamamet je glavna turistička destinacija, i postoje hoteli srednje i luksuzne kategorije. Prvi su smešteni južno i severno od centra grada, dok su drugi oko deset kilometara južnije.

turisticki aranzmani tunis

 

Djerba

U pitanju je ostrvo koje se nalazi na jugu Tunisa, koje ima predivne plaže i divnu klimu koja vlada u toku cele godine. Gola zemlja je prekrivena maslinjacima, a oduševićete se i tradicionalnom arhitekturom.

Savetujemo da posetite jednu od najstarijih sinagoga na svetu a to je Griba. Podignuta je u 7. veku, a ako se nalazite u Djerbi u toku maja, zateći ćete veliki broj Jevreja iz celog sveta.

Monastir

Monastir je nekada davno bio ribarska luka, a danas je turističko mesto. Duž plaža su podignuti lepi hotelski kompleksi, i obično su sa četiri ili pet zvezdica.

Sidi Bu Said

Na severnoj obali Tunisa, nalazi se gradić kome je ime Sidi Bu Said. To je svega 20 km od glavnog grada, Tunisa.

Interesantna priča jeste da bi trebalo da prošetate ulicama Sidi Bu Saida, i da pronađete najveća plava vrata na koja ćete zakucati teškim alkama izrađenim od kovanog gvožđa. Ako to učinite, po legendi, svi snovi će vam se ostvariti, a sreća će vas pratiti ostatak života.

Tunis – glavni grad istoimene zemlje

Na temeljima feničanskog naselja Tunes, podignut je grad Tunis i tu se nalazi najstarija džamija izgrađena početkom 8. veka.

Zvanični podaci kažu da je osnovan 808. godine, međutim, čitav vek ranije, Tunis je već imao svoj značaj.

El Džem

Predlažemo da posetite gradski muzej, Koloseum i Afričku kuću. Ovo je grad koji se nalazi u unutrašnjosti Tunisa.

Mahdija

Ako prošetate petkom ovim gradom, tada ćete videti da je sve na prodaju, jer je to pijačni dan. To je malo ribarsko mesto i rodni grad doživotnog predsednika Habiba Burgibe.

Port El Kantaoui

Ovo je naselje koje je izgrađeno samo za potrebe turizma. Oduševiće vas arhitektura, lukovi i uske uličice.

Bizerte

To je grad koji je poprimio najviše evropskog uticaja, izuzetno je velik, ali u njemu nema gužve. Nalazi se na severu Tunisa.

Tabarka

To je mesto poznato po crvenim koralima koji se nalaze tik uz obalu. Grad je prepoznatljiv i po pluti koja se izvozi.

Sfax

U Sfaxu je sniman čuveni film „Engleski pacijent“, pa ako ste gledali Oskarom nagrađeno remek delo, onda bi trebalo da posetite ovaj grad.

Gabes

Na obali mora se nalazi pustinjska oaza, i po tome je ovaj grad jedinstven i privlačan turistima.

Sahara

Ako volite pustinjske pejzaže i razne oaze, onda je Sahara dobar izbor za vas.

Tozer

Tozer predstavlja centar pustinjskog turizma u državi Tunis. Jedna je od naposećenijih destinacija.

Keruan

U Keruanu se nalazi najstarija džamija u severnoj Africi, i najstariji minaret na svetu. Proglešen je za prestonicu islamske kulture 2009. godine.

Arheološka nalazišta

Nabrojaćemo arheološka nalazišta koja bi trebalo posetiti: rimski hram u Dugi, Kartagina, rimski hram Sbeitla, punsko groblje Utika, amfiteatar u El Džemu, podzemne rimske vile u regiji Bula, arheološki muzej u Susu.

Kultura Tunisa

U Tunisu ima dosta međunarodnih festivala, među kojima su najpoznatiji Festival Sahare u gradu Duz, Dani kinematografije u Kartagini, Dani pozorišta u Kartagini, Festival mitološkog filma u Đerbi.

Od kulturinih institucija izdvajamo: Palata Barona Erlangera, Nacionalni centar za igre Borj El Baccouche, Muzej Huseinit, Mediteranski dom u Hamametu i mnoge druge.

Lov

Kada idete u Tunis, putujete pre svega da uživate u toplom suncu. Međutim, i pored toga, turisti dolaze u ovu zemlju zbog lova. Love se afričke divlje svinje, čije je drugo ime vartozi, i one se nalaze na planini Atlas.

Letovanje Hamamet

Ovo popularno letovalište nalazi se u regionu Nabel, na jugoistočnom delu severnog poluostrva Kap Bon. Smešten je u zalivu Hamamet i ovaj grad je bio jedna od prvih turističkih destinacija Tunisa. Hamamet ima oko 50 hiljada stanovnika, ali u toku letnje sezone, taj broj dostiže oko 200 hiljada. Nekad je ovaj grad bio malo uspavano seoce, a danas se razvio u jednu od najpopularnijih turističkih destinacija. 

Jedna od najvećih atrakcija ovog mesta jeste 10 kilometara obale oivičene palmama, sa predivnim peščanim plažama. Ovaj grad često nazivaju San Tropeom Tunisa zbog plaža, kristalnog mora, bogate istorije, drevnih građevina i luksuznih vila i hotela. Uprkos modernoj arhitekturi, Hamamet je zadržao tradicionalan duh u vidu bazara, gde se nude tradicionalni proizvodi Tunisa. Ukoliko ste posetili ovo mesto svakako treba da obiđete drevne ruševine grada Puput, koje datiraju iz 168. godine, Medinu Hammamet, pijacu sa širokom ponudom suvenira, grnčarije i svile i koja je okružena zidovima iz 15. veka, kao i Veliku džamiju, koja datira iz 1500. godine.

Letovanje Đerba

Ovo ostrvo nalazi se u mediteranskom zalivu Gabes, na jugoistoku Tunisa. Ostrvo zauzima površinu od 514 kilometara kvadratnih i oko 150 hiljada stanovnika. Đerba je najveće ostrvo severne Afrike, a glavni grad ovog ostrva je Houmt-Souku. Ovo ostrvo ima mediteransku klimu i 340 sunčanih dana godišnje. 

Đerba je karakteristično ostrvo po maslinjacima, vinogradima, palmama, kao i činjenici da je prirodno stanište zaštićene vrste ptica, ružičastog flamingosa. Ovo ostrvo može da se pohvali prelepim peščanim plažama i turističkim zonama, koje su smeštene na severnom delu ostrva. Ovako su mali ostrvski gradovi izolovani od gužve turističkih centara, pa su delimično sačuvali autentičnost u vidu arhitekture i bogatog kulturno-istorijskog nasleđa. 

Letovanje Sus

Ovo je treći po veličini grad Tunisa i nalazi se na istoku ove zemlje, na 140 kilometara od Kaira. Ima oko 250 hiljada stanovnika i glavna je luka Tunisa. Osnovan je u 11. veku, a danas ugošćava preko milion turista godišnje. Ovaj grad ima predivne peščane plaže koje zauzimaju 20 kilometara u dužinu i čak 40 metara u širini. 

Sus ima veliki broj turističkih atrakcija kao što je Stari grad Medina, koji je opasan zidinama iz 9. veka, a njihova ukupna dužina je oko 2 kilometra. Ovo je jedno od najvećih i najočuvanijih islamskih utvrđenja na svetu. Nezaobilazno je obići i Veliku Džamiju, koja je izgrađena 851. godine, kao i kulu Ribat u njenoj neposrednoj blizini. Jedna od najvećih atrakcija ovog grada jesu katakombe, u kojima se nalazi više od 15 hiljada hrišćanskih grobnica, koje se prostiru kroz preko 5 kilometara podzemnih hodnika. 

Cene letovanja u Tunisu

Cene variraju od same usluge i kvaliteta smeštaja, načina putovanja i broja noćenja. Takođe, First minute i last minute ponude mogu da smanje cenu letovanja i do 50%.

Prosečna cena letovanja u Tunisu za mesec jun je oko 350 evra. Najjeftiniji aranžman koji smo našli koštao je 245 evra, dok su najskuplji preko 450 evra.

Prosečna cena letovanja u Tunisu za mesec jul je oko 430 evra. Najjeftiniji aranžman koji smo našli koštao je 320  evra, dok su najskuplji preko 550 evra.

Prosečna cena letovanja u Tunisu za mesec avgust je oko 450 evra. Najjeftiniji aranžman koji smo našli koštao je 360 evra, dok su najskuplji preko 550 evra.

Prosečna cena letovanja u Tunisu za mesec septembar je oko 360 evra. Najjeftiniji aranžman koji smo našli koštao je 290 evra, dok su najskuplji preko 450 evra.

Letovanje Tunis 2018. – cene:

Na cenu utiče mnogo faktora kao što je termin u kome putujete (sezona, predsezona), da li odsedate u apartmanu, hotelu sa 4 ili 5 zvezdica, u hotelu All Inclusive, koliko dana ostajete (7, 10, 14, 20), itd.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate turističke agencije koje su oglašene ispod našeg teksta.