Branik, kao što mu i ime kaže, služi da „brani“ vašeg četvorotočkaša od sitnih „čukanja“, ali isto tako i pri nekim saobraćajnim nezgodama, on je „borac u prvom planu“, koji štiti karoseriju i limariju automobila, tako što ublažava udarac. 

 

 

Branici su najčešće izrađeni od plastike, mada se mogu susresti i oni od lima, ali i drugih materijala. Plastika je zahvalan materijal za izradu branika za automobile, iz razloga što poseduje dozu elastičnosti, što sve na određen način, amortizuje udarce. 

Lepljenje plastike branika

Ipak, plastika se veoma često lomi ili puca. Možda je najlakša varijanta da zavučete ruku duboko u džep i kupite novi branik za vaše vozilo. Ali, da li je to i najbolje što možete da učinite?

Svako od nas ima ponekog prijatelja, koji će nam ubaciti „crva sumnje“, odnosno, reći će nam: „Zašto da bacaš pare, možeš ti to i sam, evo ja ću ti pomoći!“ 

I vi ste sada u dilemi, tačnije trilemi: da li da kupite nov branik, odete kod majstora da zalepi plastiku branika ili da lepite sami uz pomoć komšije?

Za nas ovde dilema ne postoji, a sada ćemo vam objasniti zašto ne bi trebalo da je bude ni za vas. Pođimo redom. 

Nov branik nije jeftin. Ako se nešto može popraviti i da na taj način izgleda kao novo, zašto bi onda tako brzo otišlo u penziju? Razmislite, kroz neko vreme, možda i kratko, ako vam se ponovi neko sitno „čukanje“, da li ćete opet, kao i sada, da razmišljate o kupovini još jednog branika? Ta bi priča otišla u nedogled, zato je prava adresa servis branika.

 

 

Drugo pitanje koje izaziva sumnju jeste „da li da sam popravljam branik?“ Mnogo ljudi to nije nikad radilo, a za takvu intervenciju neophodan je profesionalni alat. Recimo, samo za skidanje branika potrebni su toreks ključevi, imbus ključevi, dugački šrafcigeri – zvezdasti i ravni, nabodni ključevi i još mnogo toga. Svakako ne možete uz pomoć „štapa i kanapa“, da se igrate posla koji je jedan ozbiljan zanat, i da na kraju očekujete da vaš branik izgleda savršeno.

Dakle, iz svega što smo naveli, jedino rešenje koje je ispravno jeste da odvezete svoj auto do branik servisa da vam za veoma kratko vreme saniraju kvar, a vi dobijete vozilo kao da je po prvi put izašlo iz fabrike.

Kako se radi lepljenje plastike?

Pošto ste došli kod majstora, on će branik vašeg ljubimca skinuti, i dobro pogledati koliko je oštećen. Lepljenje oštećenog dela branika vrši se isključivo istom plastikom od koje je sačinjen i branik. Koja plastika je u pitanju, majstor će znati po tome što se na unutrašnjoj strani branika nalaze razne oznake,  i to je najčešće broj od osam cifara, kao i slovna oznaka, od tri slova, što sve predstavlja oznaku materijala koji potreban majstoru za saniranje oštećenog branika.

Pri popravci branika, koriste se lemilica i duvalica, što je uređaj sličan fenu za kosu, koji iz sebe izduvava topao vazduh, sa malim otvorom kroz koji taj vazduh izlazi, što je oko 5 milimetara, i poseduje različitu snagu i opseg temperature. 

Kada majstor bude završio svoj posao, sigurno ćete uvideti da ste sebe poštedeli bespotrebnih muka, nerviranja i mogućih grešaka, koje biste posle morali da plaćate da budu otklonjene; najbolje je platiti samo jednom, pri tome štedeći novac jer ne kupujete nov branik, i bezbrižno nastaviti vožnju!

Lepljenje plastike – cena:

Da bi vaš branik bio popravljen i ofarban, trebalo bi platiti od 50 do 80 evra, a tačna cena zavisi od stepena oštećenja i drugih faktora. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate branik servise koji su oglašeni ispod našeg teskta. 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Lepljenje plastike
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Iskustva i preporuke posetilaca

24.10.2018
Miodrag Kostic

Kvalitetno lepljenje plastike, mora kvalitetno i da se plati. Neka prosecna cena u Beogradu se krece oko 50 eura.

14.09.2017
Filip Milutinovic

Nikada kazu ljudi, lepljenje plastike ne moze da bude kao i varenje plastike. Veoma je bitno da ako se vec nalazite u Beogradu, gledate da se to uradi na jedan pravi nacin i da to naravno bude od zaista jednog pravo lica.

19.05.2017
Jovana Milinkovic

U svakom slucaju, mora da se debelo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.

08.05.2017
Mihajlo Nastasovic

Osnovni je problem u tome sto kako god da okrenete lepljenje plastike nije ni malo naivno. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

22.04.2017
Lea Stankovic

Koliko mi se samo cini, lepljenje plastike je nesto sto bi trebalo da se uradi na jedan izuzetno dobar nacin. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

10.04.2017
Todor Markovic

Po pravilu, sto se lepljenja plastike tice, sigurno je kvalitet nesto do cega cete pre ili kasnije doci.

23.03.2017
Simona Vucinic

Ovo lepljenje plastije u svakom slucaju treba da bude nesto sto je narocito finansijski povoljno.

09.03.2017
Janko Zivanovic

Ono u svakom slucaju treba da se debelo plati. Sve drugo je losije resenje.

06.03.2017
Marta Dencevic

Moje je licno misljenje takvo da svako lepljenje plastike, zasluzuje da se posebno naplati.

15.02.2017
Petar Jankovic

Sto se tice lepljenja plastike, odmah je bitno da znate da je potrebno da se na vreme odlucite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.

01.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Koliko mi se samo cini, svako lepljenje plastike mora dobro i debelo da se plati. Naravno, bitno je i vazno da ono odgovara svojoj svrsi.

19.01.2017
Ivan Stojanovic

Koliko je samo meni poznato, treba da se jasno odlucite za kvalitet. Sve drugo vise nije toliko vazno.

30.12.2016
Nikolina Pantelic

Ipak je ovo nesto sto mora bas onako dobro da se plati.

13.12.2016
Marko Petrovic

Veoma je bitno sa kojim se lepkom branik lepi kako vam kojim slucajem ne bi pokazalo. U svakom slucaju treba po ovom pitanju da se opredelite samo za kvalitet.

28.11.2016
Jana Stankovic

Po pitanju lepljenja plastike, samo treba da posetite branik servis Perla M. To je prema tome mesto u koje po mom misljenju mozete da imate puno poverenje.

19.09.2016
Dusan Markovic

Kvalitetno lepljenje plastike, mora kvalitetno i da se plati. Neka prosecna cena u Beogradu se krece oko 50 eura.