Možda jednoga dana budu izmišljene samolepljive pločice, a do tada, koristi se stari dobri lepak za pločice. Šalu na stranu, nešto mora „da drži“ vaše pločice fiksirane na zidu ili podu. Ukoliko ste već izdvojili značajnu sumu novca i kupili kvalitetne pločice, neracionalno bi bilo da se sada igrate svojim novcem i materijalom, tako što ćete biti sami svoj majstor. Prepustite ovaj deo posla profesionalcima, a nakon završenih radova, vama ostaje samo da uživate u lepoti svog doma, koga krase podne i zidne pločice modernog dizajna i kvaliteta izrade.

 

 

Lepak za keramiku

Kada keramičar bude postavljao vaše nove pločice, on će najpre pripremiti podlogu da bude dobro očišćena i ravna. Neki majstori vole čak da iscrtaju na papiru prostoriju i raspored po kome će pločice biti postavljane, odnosno lepljene, da ne bi došlo do bilo kakvog iznenađenja. 

Lepak za pločice se nalazi u džaku, a keramičar će ga pomešati sa vodom, sve dok ne dobije gustu homogenu smesu. 

Lepak se najčešće pakuje u džakove od dvadeset pet kilograma. Sigurno vas zanima i njegova potrošnja. Po jednom kvadratnom metru, obično se potroši oko 6 kilograma lepka. Nanošenje je zubastom špaklom, a izvučena rebra lepkom treba da se pružaju u jednom pravcu. 

Majstor će na celu površinu pločice naneti lepak, ali u suprotnom pravcu od rebara na pripremljenoj podlozi. Verovatno se pitate zašto se to tako radi? Odgovor je jednostavan, a to je da će na taj način lepak biti najravnomernije raspoređen na obe površine.

Prva postavljena pločica služi kao orijentir, što se tiče horizontalnosti, i na osnovu njenog položaja, keramičar će lepiti sve druge pločice.

Lepak za granitne pločice

Ovo su veoma kvalitetne pločice, jer je granitna keramika veoma čvrsta i otporna na vlagu. Ta osobina je nekada može učiniti veoma problematičnom prilikom postavljanja, ali u rukama veštog majstora koji koristi kvalitetan lepak za postavljanje, sve ovo će biti izvedeno vrlo jednostavno.

 

 

 

Navešćemo najvažnije karakteristike lepka za polaganje pločica od prirodnog kamena, kao što je granit, u unutrašnjim i spoljašnjim prostorijama i za sve podloge koje imaju cement kao vezivni element: 

- namena za debljine sloja od 2 do 10 milimetara;

- pogodnost za neravne površine;

- visoka stabilnost;

- otpornost na vlagu i smrzavanje;

- nezapaljivost;

- jednostavna ugradnja;

- dug vek trajanja;

- ekonomičnost.

Lepak za granitne pločice može se koristiti za sve vertikalne i horizontalne površine. 

Lepak za pločice – cena:

Cene se kreću u rasponu od 499 dinara, pakovanje od 25 kg, sve do 7970 dinara za pakovanje od 8 kilograma.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate salone ispod teksta.

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Lepak za pločice
Pitaj firme

Iskustva i preporuke posetilaca

18.07.2018
Zeljana Jeremic

Nedavno sam trazila lepak za plocice u kuhinji i veoma povoljan sam nasla u farbari Kolaz. Imaju nekoliko vrsta razlicitog kvaliteta i cena. Uzela sam ceresitov i zadovoljna sam veoma.

26.04.2017
Ivana Petrovic

Po meni je samo bitno da svaki lepak za plocice moze da se dosta plati i da vas na kraju to i ne kosta toliko puno.

13.04.2017
Marina Zivkovic

Sto se mene licno tice, ove plocice su zaista nesto sto je posebno i zaista nesto sta valja.

13.04.2017
Petar Jankulovski

Koliko mi se samo cini, on jeste po pravilu nesto sto treba da se posebno plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

29.03.2017
Jovana Milinkovic

Koliko mi se samo cini, nije ipak ovaj lepak potpuno isti za sve.

29.03.2017
Stojance Ristovski

Kako god da okrenete, lepka za plocice treba da bude bas onako kvalitetan.

15.03.2017
Lea Stankovic

Sto se ovog lepka tice, pre ili kasnije cete sigurno moci da se odlucite za nesto sto je bas kvalitetno.

14.03.2017
Milen Jovanovic

Nije svaki lepak u ovom pogledu isti. Vazno je samo da se na vreme odlucite za kvalitet. Sve drugo je mnogo manje vazno.

23.02.2017
Simona Vucinic

Sto se mene licno tice, nije svejedno kakav lepak za plocice kupujete. Veoma je vazno da se po ovom pitanju odlucite za neki provereni kvalitet. Sve drugo je onda manje vazno.

07.02.2017
Filip Milutinovic

Naravno, posto je svima cilj da bar jendom u zivotu stave onako bas dobre plocice a da pri tome budu i bas dobrog kvaliteta.

06.02.2017
Marta Dencevic

Sto se mene licno tice, svaki lepak za ploce mora bas onako dobro i debelo da se plati. Sve drugo je manje vazno.

26.01.2017
Mihajlo Nastasovic

Sto se ovog lepka tice, samo treba da se odlcuite za kvaltiet. Sve drugo je inace daleko manje vazno.

26.01.2017
Ljubinka Sreckovic

Jedna od osnovnih stvari koje moraju da se ispostuju da bi plocice mogle da vas posluze je ta da lepak bas bud kvalitetan.

09.01.2017
Todor Markovic

Moje je licno misljenje da lepak za plocice ipak trebad a bude bas onako kvalittan da bi dao svoj pun efekat.

20.12.2016
Nikolina Pantelic

Sve naravno zavisi od toga gde lepite plocice. Nije isto lepak za plocice ako ih lepite spolja i ako ih lepite iznutra.

01.12.2016
Janko Zivanovic

Moj majstor inace koristi toliko dobar lepak za plocice da je to prosto jedno cudo. Ukoliko se vec odlucite za takav jedan lepak za plocice mozete da budete sigurni i da ako ciglu zalepite da sve moze da bude kvalitetno.

16.11.2016
Jana Stankovic

Po veoma povoljnim cenama lepak za plocice moze da se kupi u salonu keramike Mondo.

26.10.2016
Biljana Brankovic

Posto sam zensko, ocigledno se sad ne razumum nesto posebno bitno u lepkove za locice ali generalno smatram da je salon Ideals mesto u koje mozete da imate puno poverenje.

31.08.2016
Petar Jankovic

Ukoliko planirate da radite plocice, onda ce vam u svakom slucaju biti potreban lepak. Pri tome, lepak za plocice mora da bude prilagodjen upotrebni, odnosno njegova upotreba je odredjena sa tim da li plocice lepite spolja ili iznutra.

30.08.2016
Ivan Stojanovic

Tip lepka mora da bude prilagodjen plocicama, odnosno da li su to plocice koje su namenjena za unutrasnju ili spoljnu upotrebu. Samim tim se i cene tih lepkova medjusobno poprilicno razlikuju.

25.07.2016
Dusan Markovic

Na nasem trzistu mozete pronaci dosta razlicitih tipova lepka za plocice. Uglavnom se te cene krecu od nekih 500 dinara po kilogramu pa na vise. Sve naravno zavisi od toga sta vas ocekuje. Ukoliko se odlucite da lepite plocice onda je svakako najbolje resenje za vas da kupite kvalitetne plocice.

27.06.2016
Marko Petrovic

Uglavnom, svima mogu da preporucim da kada kupuju lepak za plocine ne skrtare na novcu i na utrosku materijala. Moze da se kupi veliki broj tepova lepkova (za unutrasnju ili spoljasnju upotrebu) domacih renomiranih proizvodjaca po veoma povoljnim cenama.