Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Lepak za metal
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Lepak za metal

Ponekad posao ne može da čeka, pa nam je hitno potreban lepak. Sa druge strane, nekada planiramo određene radove, za koje smo angažovali profesionalne majstore, koji će pri lepljenju metalnih površina upotrebiti lepak namenjen baš u tu svrhu. 

 

Na tržištu postoje razne vrste lepkova za metal, kao što je dvokomponentni epoksi lepak za metal. Odlikuje se izuzetnom čvrstoćom kojom lepi metalne delove. A to je upravo ono što vam je potrebno, zar ne?

Lepkovi za metal

Otpornost je jedna od važnijih osobina bilo kog lepka, a to bi značilo da je otporan, između ostalog i na vibracije, dok je  posebna pogodnost je u tome, što se posle sušenja može brusiti. Majstori će ovu prednost lepka za metal iskoristiti kada se zatvaraju manje rupe na metalnim delovima.

Naravno, pre upotrebe lepka za metal, potrebno je da se dobro pripremi sama površina. To bi značilo da one moraju biti suve, čiste i odmašćene. Glatke površine neće biti preterano zahvalne za aplikaciju lepka, pa je preporučljivo da se one učine hrapavim upotrebom šmirgle. 

Od čega se sastoji lepak za metal? U pitanju su dve komponente, a to su učvršćivač i smola. Svaka od njih se nalazi u posebnom špricu. Ta dva šprica su povezana na taj način, da kada istiskujete smesu iz njih, dobijate ravnomeran odnos te dve komponente. 

Uz lepak, dobija se određena plastična posudica koja služi da se istisne željena količina. Majstor će ovu smesu mešati plastičnom lopaticom, sve dok se ne postigne homogena masa, koja bi trebalo da bude ujednačene boje.

Lepak za metal – iskustva

Kada je to postignuto, lepak će se naneti na jednu metalnu površinu. Zanimljiv i koristan podatak jeste da se sa lepkom može raditi do 45 minuta na sobnoj temperaturi, nakon čega će on početi da se stvrdnjava. Međutim, za iskusnog majstora to je i više nego dovoljno vreme da zalepi sve metalne površine i završi posao.

 

 

Pošto je namazana jedna metalna površina, potrebno je da se čvrsto spoji sa drugom. U tom položaju, majstor će fiksirati metalne delove u narednih deset sati. Kada se spoj jednom zalepi na ispravan način, on će biti veoma otporan na različite temperature. Takođe bi trebalo napomenuti, da što je temperatura pri kojoj se radi niža, proces u kome će se lepak očvrsnuti će biti duži. 

Proizvođači lepkova za metal navode da će lepak pretrpeti sve razlike u temperaturi od minus četrdeset do plus šezdeset stepeni Celzijusa. Kao što vidimo, u pitanju je razlika od čak sto stepeni, što sve govori u prilog kvalitetu lepka za metal. 

Važno je da znate da lepak za metal nije toksičan, ali će majstori sa njim raditi u zaštitnim rukavicama. Određene lepkove možete čak bojiti i polirati, ili dodati bilo koji završni sloj na površine koje tretirate. Pogodni su za unutrašnju i spoljašnju upotrebu. 

Majstori će posao obavljati veoma precizno, jer je to njima svakodnevna rutina, tako da su male šanse da lepak za metal završi tamo gde ne želite. Ako se to, i uz sve mere opreza ipak dogodi, lepak je moguće lako ukloniti pre nego što očvrsne. Posle toga, biće skinut mehaničkim putem.

Ipak, sve ovo se veoma retko dešava, tako da razloga za brigu nema, ako je posao prepušten profesionalcima. O karakteristikama lepka za metal možete se dodatno raspitati u odabranoj farbari, gde će stručno i ljubazno osoblje rado odgovoriti na sva vaša pitanja.

Lepak za metal – cena:

Za lepak za metal potrebno je izdvojiti od 890 din. sve do 2500 dinara za ekstra jak univerzalni dvokomponentni poliuretanski lepak. Naravno, cena može biti i viša, a zavisi od količine lepka u pakovanju.  

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate farbare koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i preporuke posetilaca

19.07.2018
Srdjan Budimirovic

Po meni je lepak za metal jako dobra stvar i danas se bas dosta koristi. Idealan je kada treba popuniti manje pukotine ili rupe u metalu i veoma je orporan na mnoge spoljasnje uticaje.

25.04.2017
Ivana Petrovic

Sto se lepka za metal tice, pre ili kasnije se sigurno trebate opredeliti za kvalitet. Sve druge stvari su daleko manje vazne.

13.04.2017
Petar Jankulovski

Po pravilu ovaj lepak nikada nije bio previse jeftin. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

12.04.2017
Marina Zivkovic

Ako nesto vredi u celoj prici onda je to lepak za metal. Sigurno je samo to da on mora debelo da se plati. Sve drugo je samo bacanje para.

29.03.2017
Stojance Ristovski

Kako god da okrenete, ovaj lepak je nesto sto nije bas toliko skupo kao sto se mozda cini.

28.03.2017
Jovana Milinkovic

Sto se ovog lepka tice, sigurno je kvalitet. Mada, koliko meni iskustvo to kaze sigurno to sve zavisi od proizvodjaca.

14.03.2017
Milen Jovanovic

Sto se ovog lepka tice, pre ili kasnije kvalitet mora da dodje do izrazaja. Sve drugo je sto se mene licno tice daleko losije resenje.

13.03.2017
Lea Stankovic

Sigurno je samo da cene nisu ni pribilzno toliko skupe kao sto su nekada bile.

23.02.2017
Filip Milutinovic

Ja sam licno cuo da lepak za metal mora dobro da se plati a da pri tome posle njegove upotrebe ne mora da se vari.

22.02.2017
Simona Vucinic

U svakom slucaju ako i postoji, lepak za metal je nesto sto mora debelo da se plati.

06.02.2017
Mihajlo Nastasovic

Koliko mi se samo cini, osnovni je problem u tome sto skoro svaki lepak za metal mora dobro i debelo da se plati. Sve drugo je manje vazno ako mene pitate.

06.02.2017
Marta Dencevic

Sto se mene licno tice, lepak za metal je ipak nesto posebno. Ukoliko smatrate da je to nesot normalno, sigurno je samo to da se necete pokajati.

26.01.2017
Ljubinka Sreckovic

Nikada do sada nisam nesto koristio lepak za metal ali sam zato siguran da je to ipak nesot sto poprilicno kosta.

25.01.2017
Todor Markovic

Koliko je meni poznato, svaki dobar metal mora dobro i debelo da se plati. To jednostavno tako funkcionise. Ne moze drugacije.

09.01.2017
Nikolina Pantelic

Mislis verovatno na majstora koji ce moci da vam preporuci bas neko strucno i provereno mesto. Od toga, zaista nema nista bolje.

06.01.2017
Janko Zivanovic

Moje licno misljenje je da sto se tice ovog metala, samo treba da potrazite neko strucno i provereno lice.

19.12.2016
Jana Stankovic

Ja licno mogu samo da kazem da nikada do sada nisam koristio lepak za metal i da do sada zaista nisam mogoa da znam po tom pitanju sta da ocekujem.

01.12.2016
Petar Jankovic

Mislim da je generalno ubedljivo najbolje resenje da po pitanju lepka za metal odlucite da posetite neku od proeverenih gvozdjara u Beogradu.

16.11.2016
Biljana Brankovic

Ukoliko vam je vec potreban kvalitetan lepak za metal, najbolje je da posetite radnju koja se zove Sumadinac u ciji kvalitet je najbolje onda sami da se uverite.

25.10.2016
Ivan Stojanovic

Nikada do sada nisam koristio lepak za metal i mislim da ga nikada necu ni koristitti posot mi sve sve nesto cini da su cene bas onako skupe. Tako da sa njima nisam ni malo zadovoljan.

30.08.2016
Marko Petrovic

Sto se tice lepka za metal zaista po ovom pitanju nisam imao neke prethodna iskustva tako da je ipak najbolje da to umesto mene uradi neko strucno lice.

26.08.2016
Dusan Markovic

Sto se tice nekog kvalitento lepka za metal, zaista ne bih znao sta da vam kazem. Nikada to nisam koristio i nikada nisam cuo da to neko koristi.