Vaskularni centar Popović

5.0 | 9 ocena
Ulica: Rodoljuba Čolakovića 8
Grad: Novi Sad
Vaskularni centar Popović
Mobilni: 069/
vcp.rs

O nama

VASKULARNI CENTAR POPOVIĆ

Vaskularni Centar Popović pruža specijalističke usluge u dijagnostici, preventivi, lečenju i hirurškom zbrinjavanju svih oboljenja krvnih sudova. Mi smo jedinstvena ustanova koja se bavi integrisanim tretmanom bolesnika koji imaju vaskularna oboljenja. Lekari i saradnici su uglavnom profesori Medicinskog fakulteta i svoje bogato znanje i iskustvo utkali su u svakodnevnu kliničku praksu Vaskularnog Centra Popović.

Smatramo da je čovek jedinstveno ali i kompleksno biće, i znamo da na nastanak i razvoj oboljenja utiču brojni faktori, zbog čega je neophodna integrativna savremena dijagnostička procedura sa raznim modalitetima lečenja bolesnika. Čovek je komplikovano biće a pristup u kome se posmatra kao izolovana vena, arterija ili neki posebni organ nije dobar. Potrebno je terapijski algoritam primeriti svakom pacijentu ponaosob i primeriti vrstu tretmana stanju i vrsti bolesti.

Upravo zbog ovih činjenica smatramo da je multidisciplinarni pristup najbolji u lečenju vaskularnih oboljenja,

Usluge koje pružamo su:

-dijagnostika i lečenje bolesti krvnih sudova

-dupleks ultrazvučna dijagnostika arterijskog i venskog sistema

-dupleks vratnih ( karotidnih ) arterija

-dupleks arterija ekstremiteta

-dupleks vena donjih ekstremiteta

-dupleks bubrežnih arterija i arterija trbuha

-laserska operacija vena

-skleroterapija

-tretman kapilara

-hirurgija

-Laserska operacija vena je minimalno invazivna procedura kojom je moguće zatvoriti obolelu venu u lokalnoj anesteziji, gotovo bezbolno. Pošto se procedura radi u lokalnoj anesteziji potrebno je, ipak, aplikovati nekoliko uboda u nogu jednom veoma tankom iglom i to je praktično sve što bolesnik oseti. Intervencija traje nešto manje od sat vremena po nozi, a nakon toga bolesnik ustaje sa postavljenom elastičnom bandažom.

-Skleroterpija, odnosno zatvaranje vrećastih proširenja na venskim stablima i venskim granama moguće je sprovesti ubrizgavanjem sklerozantnog sredstva u sam variks (proširenje vene) nakon čega se sam variks retrahuje i kasnije izmeni – zatvori. Ovom metodom moguće je zatvoriti dosta velika venska stabla, a najpogodnija je ova metoda za zatvaranje eventualno zaostaih venskih stabala nakon operacije vena na donjim ekstremitetima.

-Kapilari predstavljaju proširenje venskih grančica koje se nalaze u najpovršnijem sloju kože. Uglavnom izazivaju estetski problem i ne predstavljaju značajniji medicinski rizik. Kao i varikoziteti ili teleangiektazije, i kapilari se ne mogu ukloniti mastima ili tabletama. Jedini način uklanjanja kapilara je putem sklerozantnog sredstva ili češće metodama termalne ablacije. Od metoda termalne ablacije danas se najviše koristi laserska energija ili radiofrekventna energija (radio talasi ). Svaka od ovih ima svoje prednosti i mane a mi u Vaskularnom Centru Popović smo se odlučili za radiofrekventnu metodu, kao jednostavniju i bezbedniju proceduru.

Hirurgija kada je u pitanju, Vaskularni Centar Popović radi laserske operacije vena u lokalnoj anesteziji, radiofrekventne tretmane kapilara na licu i ekstremitetima, skleroterpija varikoziteta i tangiektazije na nogama. Zatim hirurško lečenje hemoroida laserskom metodom, lečenje perianalnih fistula laserskom metodom, kao i hirurško lečenje kila trbušnog zida operacijom u lokalnoj anesteziji.

Novo u hirirugiji Vskularnog centra Popović je lečenje obolelih zglobova fizikalnom terapijom, ali i najsavremenijom metodom ubrizgavanja matičnih ćelija!

Vskularni Centar Popović radi i male hirurške intervencije kao što su uklanjanje mladeža, operacija uraslog nokta, uklanjanje lipoma, ateroma, uklanjanje papiloma i fibroma kože radiofrekventnom metodom - praktično bezbolno.

Na čelu Vaskularnog Centra Popović je profesor doktor Vladan Popović, jedan od vodećih vaskularnih hirurga u Srbiji.

Vaskularni Centar Popović

Adresa: Rodoljuba Čolakovića 8, Novi Sad

Email: info@vcp.rs

Ostavite komentar

Ocenite firmu

  Iskustva i preporuke posetilaca

  Lena Music
  01.01.2017 04:24

  imam proširene vene na obe noge ,htela bi da dodjem na pregled kod vas kako se zakazuje i dali se može znati koliko staje opercija laserom u vašpj ordinaciji? Lena iz Novog Sada

  Nikola Ivanović
  12.08.2015 11:16

  laserska operacija vena me je preporodila. Nema više iscrpljujućih bolova, sve preporuke za tim lekara ove ordinacije

  Firme u blizini

  Lekarska ordinacija Zivanovic tim, Rumenačka 35, Novi Sad
  Idi na vrh strane